Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Γιώργο, μπράβο» το μήνυμα του Π.Γερουλάνου στον Λάνθιμο για την επιτυχία του Κυνόδοντα Υποψήφιος για Όσκαρ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011
«Η είδηση ότι η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ξεπερνά κατά πολύ το χώρο του κινηματογράφου, των τεχνών, του πολιτισμού. Αφορά... ολόκληρη τη χώρα, τους ανθρώπους της, τη νέα γενιά δημιουργών που ενσαρκώνουν το "Ναι, γίνεται" σε μια δύσκολη εποχή» αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, μετά την ανακοίνωση της Ακαδημίας.
«Δεν θα πω ότι η είδηση αυτή δείχνει ότι "γίνονται θαύματα", γιατί η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στη σκληρή δουλειά, το ταλέντο και τις ανεξάντλητες δυνατότητές του. Δυνατότητες που χαρακτηρίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις που οδηγούν την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, δυνάμεις που αξίζουν τη στήριξή μας και την έχουν» προσθέτει.
«Γιώργο, μπράβο» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.
Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΑΚ ανέφερε ότι «νιώθει περήφανη που μέσα απ' τη διαδικασία των πρώτων εθνικών βραβείων που διοργάνωσε, πρότεινε τον Κυνόδοντα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις υποψηφιότητες των Όσκαρ».» Μετά από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, μια ελληνική ταινία είναι υποψήφια. Ένας νέος άνεμος πνέει στο ελληνικό σινεμά, που κάνει όλο και πιο δυνατή την παρουσία του».
«Ευχή όλων μας, ο Κυνόδοντας να βραβευτεί με το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας» κατέληξε.(ΝΕΑ)
-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: