Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - Μέσω ΕΣΠΑ η αντικατάσταση οχημάτων Δ.Χ.

 amoiridisΣάββατο 22 Ιανουαρίου 2011
«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον κλάδο των μεταφορών ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Πιερίας», αναφέρει ο Γιάννης Αμοιρίδης
Την απόφαση της Κυβέρνησης, για χρηματοδότηση αντικατάστασης των φορτηγών αυτοκινήτων από το ΕΣΠΑ, κοινοποιεί με επιστολή του στο Σωματείο Αυτοκινητιστών Πιερίας, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, επικαλούμενος τη θετική ανταπόκριση του κ. Χρυσοχοϊδη, στο.... αίτημα που υπέβαλε και όπως αυτή εκφράστηκε από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Αμοιρίδης στην επιστολή του, χαρακτηρίζει πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη απόφαση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δώσει «νέα ώθηση» σε έναν κλάδο που συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της Πιερίας.
Ο βουλευτής, καταλήγει στην επιστολή του (η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέσα ενημέρωσης) λέγοντας ότι σύντομα δρομολογείται η επίλυση και άλλων αιτημάτων που έχει θέσει η Ομοσπονδία.
Αναλυτικά η επιστολή, έχει ως εξής:
Κύριε πρόεδρε
Όπως προέκυψε από την απάντηση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού-επενδυτικού νομοσχεδίου, μια νέα εποχή με νέες δυνατότητες ανοίγεται για τον κλάδο σας.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε ερώτημά που του έθεσα κατά την τοποθέτησή μου, ανέφερε από βήματος της Βουλής, ότι ο νέος επενδυτικός νόμος τιμά πλήρως τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς εσάς και μάλιστα, όπως είπε με «πλουσιοπάροχο τρόπο».
Απόφαση της Κυβέρνησης, είναι μέσω του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση των αυτοκινήτων σας, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σε μια δύσκολη αγορά.
Θεωρώ ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον κλάδο σας, ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Πιερίας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα, που και πρόσφατα μου έχει θέσει η Ομοσπονδία σας , με την οποία έχω άριστη συνεργασία, τα έχω διαβιβάσει στην ηγεσία του Υπουργείου και στον Γενικό Γραμματέα και η πρόθεσή τους είναι, να δρομολογηθεί η επίλυση πολλών εξ αυτών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσω εγκαίρως, αφού η διάθεση συνεργασίας από μέρους μου με τον κλάδο σας, είναι δεδομένη.

Με τιμή
Γιάννης Αμοιρίδης
Βουλευτής Πιερίας



Από το γραφείο του βουλευτή κ. Αμοιρίδη, μαζί με την επιστολή, κοινοποιήθηκε και το απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή Πιερίας, όπου θέτει το ζήτημα, καθώς και η απάντηση του υπουργού.

Ιωάννης Αμοιρίδης: (…) Θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις. Έχουμε δεσμευθεί στους μεταφορείς ότι θα κάνουμε υποδομές μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο. Δεν το ξέρω αυτό, κύριε Υπουργέ και θέλω μια απάντηση αν αυτό προβλέπεται. Σε αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν τις απεργίες υπήρχε εδώ, σε αυτή την Αίθουσα, δέσμευση ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο και να έχουν εκείνες τις δυνατότητες, τις φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και τις χρηματοδοτήσεις να δημιουργήσουν υποδομές για τις εταιρίες που θα φτιάξουν. Θα παρακαλούσα πολύ για μια απάντηση γιατί αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν.(…)

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: (…) Το δεύτερο που ήθελα να αναφέρω, κύριε Πρόεδρε, αναφέρεται στους αυτοκινητιστές. Θέλω να σας πω, λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι, ότι για το θέμα των αυτοκινητιστών τιμήσαμε πλήρως το λόγο μας. Σε ό,τι αφορά στις υποδομές, στα logistics τους κ.λπ. είναι μέσα στο νόμο και μάλιστα με πλουσιοπάροχο τρόπο. Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του στόλου θέλω να σας πω ότι σε λίγες μέρες σε συμφωνία μαζί τους θα τρέξει ο οδηγός για ένα μεγάλο ΕΣΠΑ, γενναιόδωρο, που θα αφορά –επαναλαμβάνω- την αντικατάσταση των αυτοκινήτων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι στο νέο καθεστώς να γίνουν ανταγωνιστικοί και η παρουσία τους στην αγορά να είναι κερδοφόρα. (Πολιτεία)
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: