Κώστας Σημίτης Αντίδραση στην ανακίνηση της υπόθεσης των swap του 2000-2001


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 

«Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις... πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με αφορμή δημοσίευμα για των παραγώγων (swap) της περιόδου 2000-2001.

Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Σημίτης απαντά ουσιαστικά, σε δημοσιεύμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο  η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απέστειλε το φάκελο της προκαταρκτικής έρευνας, που διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία Αυστριακού δικαστή. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος  για «καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις» από την τότε κυβέρνηση. Ο φάκελος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έφτασε στον Αρειο Πάγο στις 20 Δεκεμβρίου και ο εισαγγελέας ΑΠ Ιωάννης Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Αθ.Κατσιρώδη να εξετάσει εάν η υπόθεση πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

«Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση. Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες» δήλωσε σχετικά ο κ. Σημίτης.
http://www.tovima.gr