Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΛΙΓΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΨΥΘΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΟΝΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΚΑΙ "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ"

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή.
Είχαμε πολλές φορές δηλώσει ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, μετά την πρωτιά του Γιώργο Παπαθανασίου και η πρόκριση στην δεύτερη Κυριακή με αντιπάλους τον Γιώργο Παπαθανασίου και τον Κώστα Δημόπουλο, η στάση των ψηφοφόρων του δημοκρατικού χώρου θα ήταν στάση συνείδησης, στάση ζωής και όχι ...υποκινούμενη, ούτε απο τους κομματάρχες ούτε απο άλλους υποψηφίους.
- Πολύ ορθά ο Νίκος Λάππας με την ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά την πρώτη Κυριακή δήλωσε μεταξύ αλλων και.. ότι οι ψηφοφόροι που στήριξαν το συνδυασμό του "και ελευθεροι είναι να πράξουν κατά βούληση, αλλά δέν είναι  πρόβατα"  και αυτό όφειλε να πεί, αφού και ο ίδιος έχει ποιότητα στην σκέψη και κρίση, αλλά και οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι που τον στήριξαν, έχουν και κρίση και υψηλό κριτήριο επιλογής..
- Εγώ δέ είχα πεί, ότι οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι του ΠΑΣΟΚ, ξέρουν τί πρέπει να κάνουν.
- Να υπενθυμίσω ότι αυτοί που στήριξαν το συνδυασμό του Νίκου Λάππα, αποτελούν τον "σκληρό" και "σταθερό" κομματικό κορμό του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.
- Και όπως πρόβλεψα, θα ήταν δύσκολο γι αυτούς να ψηφίσουν δεύτερη Κυριακή, άλλον συνδυασμό εκτός του "προερχόμενου απο τον πολιτικό τους χώρο ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιώργου Παπαθανασίου, και άς δέχτηκαν ,όχι απο τον ίδιο τον Παπαθανασίου, αλλά απο άλλους "πολιτικά απερίσκεπτους", λάσπη , γιατί ώς γνωστόν πάντα οι διάφοροι  παρατρεχάμενοι  θέλουν να οικοιοποιούνται γεγονότα και καταστάσεις, γιατί οπως λέει και ο λαός μας "η νίκη έχει πολλούς πατέρες"..
- και το λέω αυτό γιατί οι προσωπικές επαφές όλων μας, όλες αυτές τις ημέρες, έδειχναν ότι όλοι αυτοί που πίστεψαν στην ανανέωση και στήριξαν τον Νίκο Λάππα, ούτε διανοούνταν δεύτερη Κυριακή να στηρίξουν άλλον συνδυασμό εκτός του "πολιτικού τους χώρου".
- Τα τελικά αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής δικαίωσαν αυτή τη θέση μου - πρόβλεψη. 
- Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι δημοκρατικοί πολίτες, (όσο και άν πολεμήθηκαν και πικράθηκαν πολλοί απο αυτούς) , στην κόντρα του Παπαθανασίου με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας,έδωσαν στήριξη στην περιφανή νίκη του συνδυασμού του Γιώργου Παπαθανασίου,..
...παρά τις όποιες διαφορές τους απο την  εξ υπαρχής ύπαρξη δύο διαφορετικών συνδυασμών και διαφορετικών επιλογών και παρά τους ενδυασμούς τους για την πορεία της νέας δημοτικής αρχής και για τη "στάση ορισμένων υποψηφίων"  του συνδυασμού του Γιώργου Παπαθανασίου.
- Αυτό δέν πρέπει να το παραβλέψει κανείς γιατί ,πέρα απο την προσωπική επιτυχία του νικητή των εκλογών Γιώργου Παπαθανασίου, πέρα απο τους υπόλοιπους ψηφοφόρους που ψήφισαν τον συνδυασμό του Παπαθανασίου και προέρχονταν απο άλλους χώρους (πχ ΝΔ), οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κορμός της νίκης του στην δεύτερη Κυριακή.
- Τρανταχτό παράδειγμα, ότι στην γενέτειρα του Κώστα Δημόπολου στην Βροντού ο Γιώργος Παπαθανασίου την πρώτη Κυριακή έλαβε 372 ψήφους και την δεύτερη Κυριακή έλαβε 638 ψήφους.
- Αυτό απέδειξε περίπτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ της Βροντούς, οι ψηφοφόροι του συνδυασμού του Νίκου Λάππα, κατά δική τους ελεύθερη επίλογή στήριξαν τον Γιώργο Παπαθανασίου.
-Ετσι με αυτή τη στάση τους "βούλωσαν" πολλά στόματα , που διέδιδαν διάφορα αστήρικτα όσο και προσβλητικά για τα "σταθερά" μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή που, πέραν των τυχόν προσωπικών διαφορών ,μοναδικό κριτήριο στις επιλογές τους έχουν το καλό του πολιτικού τους χώρου , το καλό του τόπου τους και δύσκολα, όσο και άν πολεμήθηκαν απο άλλους "βασιλικότερους του βασιλέως", θα άλλαζαν πολιτικό χώρο με την ψήφο τους.
- Γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ της περιοχής και ιδιαίτερα της Βροντούς, που ψήφισαν "δημοκρατικά" , παρά του ότι είχαν να αντιμετωπίσουν και την "ψυχολογική πίεση" συγγενικών σχέσων λόγω της ύπαρξης υποψηφίου (κ Δημόπουλου) απο το χωριό τους..
- Είναι δέ αυταπόδεικτο ότι, εφόσον στη γενέτειρα του Κώστα Δημόπουλου, ο συνδυασμός του Γιώργου Παπαθανασίου είχε αυτή την θετική αντιμετώπιση, δείχνει σαφώς ότι λειτούργησε  η συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών της περιοχής και εκφράστηκε με την θετική ψήφο στον συνδυασμό αυτό.Αρκεί αυτό να γίνει κατανοητό και να μήν "καβαλήσουν κάποιοι καλάμι", όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
- Εκείνο δέ που πρέπει να πράξει ο ίδιος ο Παπαθανασίου είναι να μήν "απαξιώσει" τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί δέν πρέπει και δέν το δικαιούται.. ώς υποψήφιος του χώρου.. πολλές φορές.. γιατί να μήν ξεχνά κανείς.. ότι ο δημοκρατικό πολίτης ψηφίζει δημοκρατικά.. όταν οι υποψήφιοι τιμούν τον δημοκρατικό χώρο.. απο τον οποίο προέρχονται..
- Με τα συγχαρητήριά μας στον Γιώργο Παπαθανασίου.. υπενθυμίζουμε ότι ουδείς πολιτικός μόνος του μπορεί να πετύχει, άν ο λαός δέν τον στηρίξει και άν με τη στάση του δέν τιμήσει αυτό τον λαό... κλείνοντας τα αυτιά στις "σειρήνες των αυλικών.." και άν οιαδήποτε δικαστική περιπέτεια αποβεί θετικά.. πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή και με τη συνεργασία όλων, να  λειτουργήσει θετικά υπέρ της περιοχής με τη θητεία που θα έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: