Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
anamnistiki
Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νικολάου Πολύζου και του Διοικητή της ....3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας Χρήστου Ζηλίδη στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Οι υψηλοί καλεσμένοι δεν κόμισαν τίποτε νέο, εξ ου και δεν βλέπουμε τον Διοικητή Στέργιο Φαρμάκη να χαμογελά.

Στις πλάτες τους (και στα αυτοκίνητά τους) μετέφεραν το Νοσοκομείο, από τις παλιές εγκαταστάσεις στις νέες, οι εργαζόμενοι (είπαν), θυσιάζοντας τις καλοκαιρινές τους άδειές.
Κι όταν μετακόμισαν (εδώ κι ένα μήνα) άρχισαν να θυσιάζουν και τα ρεπά τους, γιατί στο κολοσσαίο, που κοντά 20 χρόνια τώρα έχτιζαν οι κυβερνήσεις, κανείς δε φρόντισε να υπάρχει και το επιπλέον προσωπικό που απαιτεί ο νέος κανονισμός, οι νέες κλινικές και τα νέα μηχανήματα.
Αλλά, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ούτε τους συνεχάρη, ούτε συγγνώμη τους ζήτησε.
Απλά απαίτησε κι άλλες θυσίες γιατί τα δημοσιονομικά της χώρας έχουν το χάλι τους (είπε) και η κυβέρνηση αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα  της δημόσιας υγείας.
Γιατί έχουν το χάλι τους, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό το χάλι και πού βρίσκονται τώρα, τσιμουδιά.

Αλλά είπαμε (το είπε κι ο Αμοιρίδης με άλλα λόγια): Λεφτά για τους προμηθευτές που κάνουν πάρτι σε βάρος του ΕΣΥ έχουμε. Και τα δίνουμε.

Θετική την είδαν (σε δηλώσεις τους) την ανταπόκριση του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας στο ζήτημα της λειτουργίας «Εξειδικευμένου Κέντρου Πρόληψης καρκίνου του Μαστού» (όπως το αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου) στο Νοσοκομείο Κατερίνης η βουλευτής Μαρία Μίχου και ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου.
Εμείς πάλι, επειδή ήμασταν αυτήκοοι μάρτυρες το μόνο που ακούσαμε από τον κ. Πολύζο ήταν να λέει «στείλτε κάποιους από το προσωπικό να εκπαιδευτούν στη λειτουργία του μαστογράφου» (είναι εγκαταστημένος στο Νοσοκομείο), πράγμα το οποίο είχε ήδη σκοπό να κάνει ο Διοικητής.
Ποια ήταν δηλαδή η συμβολή του κ.Πολύζου;

Παρεμπιπτόντως, ουδόλως ετέθη ζήτημα 9από τον Γ.Γ) λειτουργίας «Εξειδικευμένου Κέντρου Πρόληψης Μαστού. Το οποίο απαιτεί πλείστα όσα πέραν του ενός μαστογράφου. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή.

meth
Όταν λέμε ότι η ΜΕΘ, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Κατερίνης είναι «του κουτιού» κυριολεκτούμε όσο δεν παίρνει.


Ωραίοι οι Πασόκοι του Λιτοχώρου!
Μας έστειλαν ένα e-mail το απόγευμα του Σαββάτου, απ’ όπου προκύπτει ότι η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης ζητά τη διαγραφή του Γιώργου Παπαθανασίου, επειδή είναι επικεφαλής σε αντίπαλο συνδυασμό.
Και μετά μας στέλνουν άλλο e-mail  και λένε «συγνώμη λάθος χειρισμός του γραφείου, μην το βάζετε»!
Συγγνώμη αλλά αυτά δε γίνονται! Διότι δε διευκρινίζετε ποιο είναι το λάθος. Λάθος που κάνατε κοινωνούς του αιτήματός σας τις εφημερίδες; Ή λάθος που το στείλατε στη Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ;

Η οποία Ν.Ε, αν δεν απατώμαι, δεν πάει καιρός που, με αφορμή τη διαγραφή στελέχους της στον Αν. Όλυμπο για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Παπαθανασίου, προειδοποιούσε άπαντες ότι θα έχουν την ίδια τύχη.
Αυτό λογικά σημαίνει, ότι ή έχει ήδη διαγραφεί ο κ. Παπαθανασίου, ή ότι δεν είναι μέλος για να διαγραφεί.


1
Την έγκριση χρηματοδότησης του αποχετευτικού συστήματος των δημοτικών διαμερισμάτων του σημερινού Δήμου Δίου, ανακοίνωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου (για την υποψηφιότητά του ως αντιπεριφερειάρχης) ο Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Ο δήμαρχος Δίου, είπε οτι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση του έργου με 30 εκατομμύρια ευρώ!
Και για όσους, βιαστούν να μιλήσουν για «προεκλογικό μπόνους» της Κυβέρνησης προς τον υποψήφιό της αντιπεριφερειάρχη της, η απάντηση είναι απλή. Αν αυτή είναι η λογική, δεν θα είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου Κατερίνης με 7,7 εκατομμύρια ευρώ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Εκτός κι αν ήθελε η Περιφέρεια να δώσει... «αέρα» και στον Σάββα Χιονίδη!


Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαριστεί, αν θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γρηγόρη Παπαχρήστο, ο Θόδωρος Παυλίδης. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, έκανε λόγο για συμφωνία μεταξύ των δύο, πολύ πριν την ανακοίνωση του τελικού υποψηφίου, η οποία ήθελε αυτόν που δεν θα επιλεγεί για υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης να είναι περιφερειακός σύμβουλος.
Πάντως από την πρόσφατη δήλωση του Θόδωρου Παυλίδη (στην οποία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει μια θέση στο ψηφοδελτιο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές), πολύ δύσκολα προκύπτει ενδιαφέρον για μια θέση υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου.


3
Ο Θανάσης Τσιφοδήμος, είναι πολύ καλύτερος από μένα, δήλωσε ο Νίκος Κάκκαλος σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης επίσημης συγκέντρωσης του υποψηφίου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Θανάση Τσιφοδήμου.
Μπορεί η στήριξη του πρώην βουλευτή να είναι δεδομένη στο δήμαρχο Λιτοχώρου, αλλά δεν παύει η συγκεκριμένη δήλωση να κατατάσσεται σε εκείνες, που αιφνιδιάζουν, αφού πολύ δύσκολα πολιτικά πρόσωπα παραδέχονται ότι είναι κάποιος καλύτερος από αυτούς, ακόμη κι αν πρόκειται για το πιο αγαπημένο τους πρόσωπο.


Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Ουσιαστικά την Κυριακή το βράδυ, θα έχει ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι» και το ποίοι υποψήφιοι δήμαρχοι κατάφεραν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό τους.
Σε κανέναν πάντως δεν θα προκαλέσει έκπληξη, αν κάποιοι τελικώς μείνουν από... υποψηφίους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: