Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη Σαμαρά στη ΔΕΘ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010
Στους παραγωγικούς φορείς θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθεσης, με.. τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι παρών θα είναι ο Κ. Καραμανλής.
«Το μεγάλο ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, μέσα από τέτοιες εκθέσεις, όπως αυτή η κραταιά, η παλιά Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο ζυγίζει -κυρίως για τον ξένο που έρχεται- τις δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία, είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε, δηλαδή, ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές, παγκοσμίως.
Γι’ αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ. Για να συμπαρασταθούμε στην Ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε, ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος, μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει. Το μεγάλο ζητούμενο, πια, για μας, είναι: Ανταγωνιστικότητα παντού», δήλωσε μετά την επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ.
«Είμαστε, όμως, σε μία περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται στη διάσταση μιας οικονομικής πολιτικής, που δεν συμπλέει, ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε. Σήμερα το βράδυ, θα μας δοθεί η δυνατότητα, στην ομιλία στο Βελλίδειο, να αναφερθούμε λεπτομερώς για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Εδώ, πάντως, πήραμε μία εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων, που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Θα είναι αιχμηρός για την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, αναφέροντας ότι το ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος, ενώ θα δώσει την εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Την Κυριακή στις 13.00 θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Η επίσκεψη στα περίπτερα
Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την επίσκεψη του στην ΔΕΘ από το κτίριο της Διοίκησης, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις της HELEXPO και της ΔΕΘ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και του δώρισε την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα λεύκωμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Δημητρίων».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το περίπτερο 12, όπου φιλοξενούνται περιφέρειες, επιμελητήρια και συνεταιρισμοί παραδοσιακών προϊόντων και συνομίλησε με εκθέτες και κόσμο.
Ο κ. Σαμαράς έκανε μία σύντομη επίσκεψη στο περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη». Τον υποδέχθηκε η επικεφαλής της οργάνωσης και βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη, τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της «Αγάπης» και του έδωσε ένα ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε επίσης στα περίπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας και των εφημερίδων της πόλης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» και άφησε τελευταίο το περίπτερο της νομαρχίας, όπου τον υποδέχτηκαν, υπό τους ήχους ποντιακού συγκροτήματος και χορού, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξενάγησε τον κ. Σαμαρά στο περίπτερο και του έδειξε τα αφιερώματα, για τους Μεσσήνιους Μακεδονομάχους. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης του χάρισε ένα Κάμα (δίκοπο μαχαίρι) του Μακεδονικού Αγώνα, ένα βιβλίο των Φραντζέσκο Αμπάτε και Μάσιμο Καρλότε με τίτλο «Σου έχω εμπιστοσύνη» και ένα ακόμη με τίτλο «Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα».
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
 Ο αρχηγός της Ν.Δ. στη συνέχεια επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης, όπου τον ξενάγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έδειξε στον πρόεδρο της ΝΔ τη νέα αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το αίθριο, τους χώρους στέγασης των υπηρεσιών και τα γραφεία των εργαζομένων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα κτίριο που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.
Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοτικούς συμβούλους και με το προσωπικό και είχε σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπαγεωργόπουλο στο γραφείο του. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώρισε στον κ. Σαμαρά ένα λεύκωμα με την ιστορία της Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα των «Δημητρίων».
Γ. Ιωαννίδης: Ο Κ. Καραμανλής μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει, γιατί δεν θέλει να γίνει κακό στη χώρα
Η επίσκεψη Σαμαρά πραγματοποιείται εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αιχμή το ενδεχόμενο να κληθεί ο Κ. Καραμανλής στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση-φωτιά της Αικ. Πελέκη, η οποία επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όποια ενέργεια χρειαστεί για να έρθουν όλα στο φως, είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε, από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία των επιτροπών οι οποίες και θα αποφασίσουν». Η ΝΔ έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης.
Το πρωί του Σαββάτου ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής «μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει, γιατί δεν θέλει να γίνει κακό στη χώρα». Στην ερώτηση δημοσιογράφου «πότε θα μιλήσει», ο κ. Ιωαννίδης απάντησε: «Οταν αυτός που τα ξέρει καλύτερα από όλους μας πιστέψει ότι ήρθε η στιγμή για να μιλήσει».
Σε άλλη διευκρινιστική ερώτηση «δηλαδή, θα γίνει περισσότερο κακό στη χώρα από ό,τι έγινε με την κυβέρνηση Καραμανλή», ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «κρίνονται όλοι όταν περάσει καιρός».
(nooz.gr)
ΚΡΑΧΤΗΣ  
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: