Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης είχε ο πρωθυπουργός "Ατμομηχανή ανάπτυξης η Β. Ελλάδα"

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010
Με την συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης ..ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 75η ΔΕΘ, που θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός προήδρευσε της συνεδρίασης της ΟΚΕ.
"Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, παρουσία υπουργών.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: τί θα πάρει η Θεσσαλονίκη, τί θα δώσει η Αθήνα, μια μιζέρια γύρω από την νομή κρατικής πίτας, μια διαλυτική συζήτηση, είπε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, καθώς υπάρχει ύφεση, ανεργία, κλείνουν καταστήματα, αλλά, όμως, υπάρχουν και χρονίζοντα προβλήματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της φοροδιαφυγής, που πρέπει να αντιμετωπιστούν μακριά από πελατειακές αντιλήψεις.

Εκτός από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, είπε ότι είναι ανάγκη η αναμόρφωση της χώρας με συντονισμένη δράση.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται στο μνημόνιο, παρατήρησε πως αν δεν είχαμε το μνημόνιο δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" μέσω του οποίου μεταφέρονται εξουσίες από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια και σημείωσε ότι η εφαρμογή του θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ για την Κεντρική Μακεδονία, και έπειτα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν η πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι προτάσεις των δύο υποψηφίων για τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόλαρης, ο πρωθυπουργός επισήμανε τη διαφορά ως προς την αντίληψη για την επίσκεψη του στη ΔΕΘ: Στο παρελθόν οι πρωθυπουργοί έδιναν υποσχέσεις από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ ο κ. Παπανδρέου θέλει με την παρουσία του να αναδείξει τις προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας και τι μπορεί να δώσει η περιοχή στην ανάπτυξη της χώρας.

Για τον εαυτό του, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι αυτές τις μέρες ασχολείται περισσότερο με οργανωτικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας και αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας πως τα σχόλια τα κάνει ο λαός, ο οποίος θα ψηφίσει.

Ο δε Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του για τη θετική απήχηση που έχει στον κόσμο η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων και του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπουτάρη και την παράταξη του να κρατήσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους. Τόνισε ακόμα πως με τον πρωθυπουργό συζήτησαν ιδέες για την οικονομική αναγέννηση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: