Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο από τον πρωθυπουργό "Ώρα για μεγάλες αλλαγές"

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
Περήφανος για το έργο τους 11 μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δήλωσε.. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι στο διάστημα αυτό επιτεύχθηκε "με κόπο, με θυσίες" το μείζον: να γλιτώσει τη "μαύρη τρύπα της εξαθλίωσης για χρόνια", όπως περιέγραψε τη χρεοκοπία. "Βάλαμε τις βάσεις, τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές, κάνοντας την επανάσταση του αυτονόητου" πρόσθεσε.
Κατά την ομιλία του, με την οποία άνοιξε τις τριήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η διεθνής κοινότητα περίμενε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος" και η χώρα αντιμετώπισε ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας.
"Πρώτη μας προτεραιότητα, ιστορικό χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία" τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. "Πήραμε δύσκολες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος" συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, επιτιθέμενος παράλληλα σε όσους "έβαλαν το κεφάλι στην άμμο" και έκαναν "εύκολη κριτική" ότι δεν εξήγησαν στο λαό "τι θα σήμαινε η χρεοκοπία για τους πολίτες".

Ο πρωθυπουργός εξήρε "την αντοχή, την επιμονή και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού" ιδιαίτερα "όσων πόνεσαν περισσότερο" και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεσμευόμενος ότι "με την πρώτη ανάκαμψη θα τους στηρίξουμε με καλύτερες συντάξεις".

Ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης με έμφαση στη δικαιοσύνη, τη φορολογία, το ασφαλιστικό, την υγεία και την ασφάλεια. "Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για πάταξη της αναξιοκρατίας και βάλαμε τέλος στο ρουσφετολογικό κράτος", τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "όσοι δε σέβονται τους κανόνες θα τιμωρούνται".

Επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι ακολουθεί τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης, τη στιγμή που "το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για να βγει στο φως όλη η αλήθεια, όποιους κι αν αφορά. Περιμέναμε αυτό το θάρρος και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, αυτή ακολουθεί την αδιαφάνεια και την ατιμωρησία", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε πως το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι αν θα πάμε πίσω σε όσα μας οδήγησαν εδώ ή αν θα δημιουργήσουμε μια Ελλάδα διαφορετική, καλύτερη, δικαιότερη και βιώσιμη. Αφήνουμε, είπε, πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης και διακήρυξε πως τα επόμενα χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι, επίσης, η αλλαγή της Παιδείας και στο κράτος πρόνοιας.

"Προχωράμε με δομικές αλλαγές όταν και όπου χρειάζεται" τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι "η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσής, είναι όρος για την εθνική μας ανεξαρτησία".

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Καλλικράτη "διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας" και γι' αυτό είπε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι "μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας.

"Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε "ψήφο κατά του μνημονίου", όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η Τρόικα. Δηλαδή για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας φταίει η Τρόικα; Για την φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για την ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες;

Είναι κυρίως εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Εκείνοι που έλεγαν "ναι" στο εξωτερικό και "όχι" στο εσωτερικό. Εκείνοι που σήμερα αναγνωρίζουν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δηλαδή εκείνοι που σήμερα ομολογούν ότι ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ, αλλά ψήφισαν κατά λόγω πολιτικού κόστους.

Εκείνοι που θέλουν τα 110 δισ. ευρώ του μηχανισμού αλλά όχι τους όρους, το λογαριασμό της στήριξης. Γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο λογαριασμός είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε όλοι μας σήμερα για τα δικά τους εγκλήματα. Είναι η ταφόπλακα της πολιτικής τους και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: