Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Έρευνα για μεγάλο κύκλωμα με άκρες στη Δικαιοσύνη

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

 Σοβαρή υπόθεση κυκλώματος με συμμετοχή δικαστικού και δικηγόρου εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Τα μέλη του φέρονται να έστηναν μεγάλες απάτες με ακίνητα,..
ακόμη και ξενοδοχεία και να είχαν «στήσει» εικονικές εταιρείες με βάση την Κύπρο ώστε να ξεπλένουν «μαύρο χρήμα».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν 13 μήνες και στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 20 άτομα. Εγκέφαλος θεωρείται ένας πολιτικός μηχανικός, ενώ στον «πυρήνα» του κυκλώματος βρίσκεται πρώην δικαστής που έχει εμπλακεί με το παραδικαστικό και δικηγόρος.
Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να «έστηναν» απάτες με ακίνητα, ακόμη και ξενοδοχεία, που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμούς, κατευθύνοντάς τα «νομίμως» στους αποδέκτες που ήθελαν. Φέρονται επίσης να έχουν ιδρύσει περίπου 150 «εικονικές» ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ μέσω των οποίων διακινούταν κονδύλια.
Στην αποκάλυψη του κυκλώματος συμμετείχε και η ΕΥΠ, μέσω καταγραφής συνομιλιών, που «έδεσαν» καταγγελίες παθόντων, αλλά και τραπεζών  Την προκαταρκτική έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας εφετών κ. Ντογιάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα σε συνεννόηση με τους οφειλέτες εμφάνιζαν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρονταν ως μισθωμένα, οπότε δεν το «χτυπούσαν» στον πλειστηριασμό, είτε εμφάνιζαν εικονικές μεγάλες οφειλές σε δικηγόρους με αποτέλεσμα εκείνοι να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα για να πάρουν τα ακίνητα στον πλειστηριασμό (NOOZ.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια: