Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών - βυτιοφόρων Συνεχίζουν ακάθεκτοι

 
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τελικά οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, έπειτα από την πανελλαδική συνέλευση του κλάδου και παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό ..νόμο.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Μεταφορών Χάρης Τσιόκας προανήγγειλε την επιστολή Ρέππα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, τις οποίες οι ίδιοι ζήτησαν για να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ομηρία της ελληνικής κοινωνίας.
"Εφόσον οι μεταφορείς χρειάζονται γραπτή βεβαίωση, θα τη στείλουμε εντός της ημέρας. Η επιστολή του υπουργού προς όλες τις Ομοσπονδίες διευκρινίζει ότι αυτές είναι οι τελικές θέσεις, όχι για νέο κύκλο συζητήσεων. Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο. Στις δημοκρατίες αποφασίζει η Βουλή.
Στην επιστολή διατυπώνονται οι τελικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα συνταξιοδοτικά των μεταφορέων, για την ανάπτυξη και για την φορολογική απόσβεση της άυλης αξίας της άδειας, όπως διατυπώθηκαν και στη Βουλή. Μέριμνα της Πολιτείας είναι η ελεύθερη διακίνηση πολιτών και αγαθών. Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία της ελληνικής κοινωνίας", δήλωσε ο κ. Τσιόκας.
Εν τω μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το βράδυ της Πέμπτης δημιουργήθηκε ένταση, όταν μεταφορείς εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών σε πλοίο, το οποίο θα απέπλεε με προορισμό τα Δωδεκάνησα. Νωρίτερα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης οι απεργοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, μη αφήνοντας να φορτωθούν προϊόντα από τις αποθήκες αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητήσει τη συνδρομή του εισαγγελέα και της αστυνομίας.
Χθες το μεσημέρι οι απεργοί απέκλεισαν για λίγα λεπτά την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, παρά το γεγονός ότι έξι εισαγγελείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πιθανότητα νέων μπλόκων στους δρόμους, ενώ δεν έλειψαν και τα φαινόμενα επιθέσεων εναντίον οδηγών που δεν απεργούν.
Μεγάλο είναι, παράλληλα, το πλήγμα στην αγορά από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, με τους εμπόρους να βγάζουν τα τελευταία τρόφιμα από τις αποθήκες. Όπως λένε, κι αυτές σύντομα θα αδειάσουν, σε περίπτωση που δεν αρχίσει άμεσα ο ανεφοδιασμός της αγοράς.
Την ίδια ώρα, εμφανείς είναι πλέον και οι ελλείψεις σε καταστήματα ειδών ένδυσης, αλλά και στα εργοστάσια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: