Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ευχαριστώ …δεν θα πάρω!


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010
Ο πρώην βουλευτής δηλώνει ότι σέβεται την απόφαση των συνδημοτών του για μη συμμετοχή τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

BASIKO_1
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού (βόρειας Πιερίας όπως τον αναφέρει), ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο επί σειρά ετών πρώην...
δήμαρχος Κολινδρού και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Πολύζος.

Ο κ. Πολύζος, στη λιτή, πλην όμως σαφέστατη, γραπτή ανακοίνωσή του, επικαλείται την απόφαση των συνδημοτών του να μην συμμετάσχουν σε καμιά εκλογική διαδικασία, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για μη ορισμό του Κολινδρού, ως έδρα του νέου Δήμου, αν και αρχικά αυτό προέβλεπε η πρόταση του Υπουργείου.
Είναι η δεύτερη επίσημη δήλωση του πρώην βουλευτή, με την οποία δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Είχε προηγηθεί πριν από λίγους μήνες, εκείνη με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του με τη φιλοσοφία του «Καλλικράτη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
BASIKO_2Η χθεσινή δήλωση του κ. Πολύζου, έρχεται σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία η επιλογή του ως υποψηφίου δημάρχου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Αυτό διαφαίνεται και από την ίδια τη δήλωση, όπου στην τελευταία παράγραφό της ευχαριστεί τον πρόεδρο του κόμματος για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
Ο πρώην δήμαρχος Κολινδρού, στη δήλωσή του τονίζει ότι σέβεται την απόφαση των συνδημοτών του, η οποία εκφράστηκε μέσα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού, απόφαση στην οποία δεν προτίθεται να πάει κόντρα στηρίζοντάς την απόλυτα.
Η απόφαση του Βαγγέλη Πολύζου, να μην είναι υποψήφιος, αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει ή θα «χρίσει» η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή, ενώ το σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα προέρχεται από τον Κολινδρό μια περιοχή που παραδοσιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει υψηλά ποσοστά.
Είναι κοινό μυστικό ότι σε δημοσκοπήσεις που διενήργησε η Νέα Δημοκρατία για τον καταλληλότερο υποψήφιο δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού, ο Βαγγέλης Πολύζος υπερτερούσε στις θετικές γνώμες, ακόμη και σε ψηφοφόρους πέραν του χώρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά προηγήθηκε συζήτηση του πρώην βουλευτή με τους συντοπίτες του και ίσως πιο σημαντικό ακόμη και από αυτήν καθ’ αυτή τη δήλωση, είναι η αποφασιστικότητα των Κολινδρινών να «μποϊκοτάρουν» την εκλογική διαδικασία με όποιο τίμημα, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου του (όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται) και όχι το στενά κομματικό με όποιο κόστος.

Η δήλωση του Βαγγέλη Πολύζου, έχει ως εξής:
«Στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές του Δήμου της Βόρειας Πιερίας δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος σύμφωνα με την  απόφαση που πήραμε στην γενική  συνέλευση, για την μη συμμετοχή στις εκλογές, στην οποία και επικυρώσαμε και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονότα που σέβομαι απόλυτα.
Ευχαριστώ για την αγάπη τους όλους τους συμπατριώτες μου του νέου Δήμου της Βόρειας Πιερίας ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση τους οποίους και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ.
Τέλος ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την αγάπη του, την στήριξη του και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: