Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010
Όλες τις εμμονές της τρόικα τις αντιλαμβάνομαι. Καλώς πράττει για τα ...δημοσιονομικά, καλώς πιέζει για το ασφαλιστικό, καλώς εποπτεύει το χρέος της χώρας μας, εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι τι στο διάολο κόπτεται για τα εργασιακά.
***
Υποψιάζομαι ότι μέσω της απλούστευσης των απολύσεων θέλουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Σε απλά ελληνικά τείνουν χείρα βοηθείας στην πλουτοκρατία που λέει και η Αλέκα.
***
Και δεν ξέρω, αν το περίφημο μνημόνιο των 420 σελίδων το προβλέπει, γιατί δεν είχα το χρόνο να το μελετήσω. Κι ανάθεμα αν το μελέτησε και κανένας υπουργός, τώρα μάλιστα που σφίξανε κι οι ζέστες.
***
Λένε ότι στο περίφημο μνημόνιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της,  δεσμεύονται όλοι οι πλουτοπαραγωγικοί της πόροι.
***
Αν κατάλαβα καλά δηλαδή θα μας πάρουν τα ορυκτά και τα πετρέλαια οι εγγυήτριες δυνάμεις και αλίμονό μας!
***
Τα πάντα είναι βέβαια σχετικά, γιατί για μας ή ο Λάτσης έχει τα πετρέλαια ή ο Αμπράμοβιτς δε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.
***
Όταν λέμε ο πλούτος μας, οι βιομηχανίες μας, οι εφοπλιστές μας και καμαρώνουμε για την ελληνικότητά τους, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση, ένας γιαλαντζί πατριωτισμός χωρίς ουσία και βάση.
***
Και πότε ήταν δικός μας ο εθνικός πλούτος; Άλλοτε μας άρμεγαν οι προστάτιδες δυνάμεις όπως το πάλαι ποτέ τις αποικίες, άλλοτε οι σύμμαχοι με  τους εξοπλισμούς, τώρα οι πολυεθνικές με τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες με τα παιχνίδια τους.
***
Τώρα απλά μπαίνω στη λογική να υποστώ θυσίες μη τύχει και ο ΟΣΕ καταλήξει στους Γάλλους και οι τράπεζες στους Γερμανούς, καθότι θα ήταν εθνικά συμφερότερο να καταλήξουν στο Βγενόπουλο και το Βαρδινογιάννη.
***
Δυστυχώς εκεί που φτάσαμε, έτσι που μας κατάντησαν οι Ελληναράδες που μας κυβέρνησαν, λίγο μας ενδιαφέρει η εθνικότητα του νταβατζή.
***
Αυτό πάει να πει ότι άμεσο όφελος για όλους εμάς δεν πρόκειται να προκύψει και τα περί εθνικής ανεξαρτησίας και λοιπά δεν λειτουργούν ή μάλλον μοιάζουν με ληγμένα χάπια που δεν κάνουν χρήση.
***
Αυτά τα περίεργα περί μνημονίου και υποθηκευμένης πατρίδας είναι πολύ σχετικά από την ώρα που το μέλλον όλων των λαών είναι υποθηκευμένο με τον έναν ή άλλο τρόπο σ’αυτό που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ολιγαρχία.
***
Η παγκοσμιοποίηση έφερε τα πάνω-κάτω, επαγγέλλεται μια ενιαία παγκόσμια πατρίδα και υπ’αυτήν την έννοια ο,τι μας υποθηκεύουν ως κράτος, πάλι θα μας ανήκει στη νέα μεγάλη πατρίδα, στο ποσοστό που μπορεί να ανήκει σε μια νέα τάξη δουλοπάροικων.
Γιατί να μη το δούμε έτσι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: