Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Κάθε χρόνο, ..κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (Μάη μήνα), η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας κάνει μια σύναξη προετοιμασίας (με υπηρεσιακούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες) έτσι ώστε να προλάβει (όσο είναι δυνατόν) ενδεχόμενες πυρκαγιές την περίοδο υψηλού κινδύνου.
Κάθε χρόνο οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι ο υπ’ αριθμ. 1 κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς είναι οι ανοιχτές χωματερές και μοιράζουν κονδύλια (τα όποια κονδύλια τέλος πάντων) στους δήμους για μέτρα προφύλαξης.
Κάθε χρόνο, κάποιοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προειδοποιήσεις.
Και εν τέλει, γίνεται αυτό που περιγράφει παρακάτω ο αναγνώστης μας.
Στη φωτιά παραδόθηκε και πάλι ο ΧΑΔΑ Κορινού
Δεκάδες τόνοι εύφλεκτων υλικών παραδόθηκαν στη φωτιά (σ.σ: χθες το απόγευμα) και για ώρες οι μαύροι καπνοί σκέπασαν τον Κορινό.
Τελικά υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στο τόπο μας;
Ο ΧΑΔΑ βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα έξω από τα τελευταία σπίτια του Κορινού, απέναντι από τον Βιολογικό Σταθμό. Αν και η πρόβλεψη ήταν να είναι περιφραγμένος και ελεγχόμενος χώρος, ο οποίος θα δέχεται μόνο μπάζα ή μεγάλα αντικείμενα που δεν δέχεται ο ΧΥΤΑ, στη πράξη είναι ένας ανεξέλεγκτος χώρος που δέχεται πάσης φύσεως απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή και εκτός Κορινού. Να σημειωθεί ότι επειδή άλλαξε η παλιά τοποθεσία του ΧΑΔΑ, η δημοτική αρχή έχει πινακίδα όπου κατευθύνει και τους μη γνωρίζοντας εκτός Κορινού στο νέο ΧΑΔΑ!
250610_Skoupidia_KORINOS2
Ο χώρος δέχεται λάστιχα αυτοκινήτων, φελιζόλ από βιοτεχνίες, χαρτόνια, πλαστικά, ρετάλια, στρώματα και άλλα εύφλεκτα και γι’ αυτό επικίνδυνα υλικά.
Δυστυχώς, εκτός από την παράνομη λειτουργία του ΧΑΔΑ, εκτός από τη μη τήρηση των προδιαγραφών που είχαν τεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο (φύλαξη, περίφραξη) δεν είχαμε ούτε τη στοιχειώδη διαχείριση των εκεί απορριμμάτων, όπως διαχωρισμό των εύφλεκτων, ταφή κ.λ.π, εν όψει μάλιστα του καλοκαιριού.
Επειδή αυτή εικόνα επαναλαμβάνεται κάθε φορά, επειδή ο ΧΑΔΑ δεν είναι νόμιμος, επειδή οι φωτιές από την καύση των απορριμμάτων μεταφέρουν τις καρκινογόνες διοξίνες σε όλη την περιοχή και μέσα από την διατροφική αλυσίδα στο πιάτο μας, καλούμε την Εισαγγελία Κατερίνης, την Δ/νση Περιβάλλοντος, την Πυροσβεστική την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης να αναλάβουν τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους.
Καλούμε τον Δήμο Κορινού να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διατάξεις για την διαχείριση των απορριμμάτων και καλούμε τους πολίτες να προστατεύσουν το περιβάλλον, προστατεύοντας πρώτα από την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους.
Σημειώνουμε ότι είκοσι μέρες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου για το περιβάλλον, και τέσσερις  μέρες μετά την φιέστα του καθαρισμού της ακτής Κορινού, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα για να δείξει ότι ο βασιλιάς είναι στην πραγματικότητα γυμνός.
Μάντζιος Δ. Αντώνης
Οικονομόλογος-δημότης Κορινού

Μετά το σύστριγκλο που έγινε στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για Ασφαλιστικό και Μνημόνιο, ο Γιώργος θα πάρει (λένε), σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, στα στιβαρά του χέρια την υπόθεση και θα ξεκαθαρίσει τα πάντα όλα.
Μην ανησυχείτε, τα έχει όλα υπό έλεγχο. Φαίνεται από το ύφος του ανθρώπου, τι να λέμε τώρα!

7 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των μαθητών που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές.
Το στοίχημα πλέον είναι, αν θα έρθει πρώτα το καλοκαίρι ή αν θα ανακοινωθεί η βαθμολογία… πιθανότερο το πρώτο πάντως.

Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του δημάρχου περί προσωπικών λόγων που ανάγκασαν τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ σε παραίτηση, άλλοι φαίνεται να είναι οι λόγοι της παραίτησης του κ. Γκοτζαμανίδη από τη θέση.
Η χαμηλού ύψους χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων πέρα και από εκείνα της φύλαξης τους, είναι ο βασικός λόγος. Δεν είναι λίγα τα καθημερινά παράπονα γονέων και αθλητών για την κατάσταση του κολυμβητηρίου.

Μαθητές γυμνασίου της Καλιφόρνια, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA, εντόπισαν σε εικόνες του Άρη μια μυστηριώδη τρύπα, η οποία είναι πιθανότατα η είσοδος μιας υπόγειας ηφαιστειακής σπηλιάς.
Στις ΗΠΑ οι μαθητές, μέσα από τις μαθητικές εργασίες ανακαλύπτουν σπηλιές και στην Ελλάδα ακόμη παλεύουμε για την εξάλειψη της διπλοβάρδιας…

Η Ρηγίλλης πάει Συγγρού και η Ν.Δ. ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ το οποίο επέλεξε να αφήσει τη Χαριλάου Τρικούπη για την Ιπποκράτους.
Το αν θα διαθέτει γυμναστήριο (όπως εκείνο του ΠΑΣΟΚ) το νέο κτίριο που θα στεγάσει τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Προς το παρόν τα στελέχη της μπορούν να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, αυξάνοντας τους ρυθμούς τους και ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: