Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ελληνικός λαός μπαίνει σε ....τροχιά διαφορετική και η ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας πρό των πυλών, με άγνωστες συνέπειες και χρονική διάρκεια.
Σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση η ουσία είναι ότι την κρίση θα την πληρώσει ο λαός και είναι αυτός που θα επωμιστεί το βάρος της σταθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας που όπως ανακοίνωσε η EUROSTAT έχει έλλειμα περίπου 14%.
Αυτό το έλλειμμα δέν δημιουργήθηκε απο μόνο του.
Πρωταρχικό ρόλο έπαιξαν οι κυβερνώντες και ιδιαίτερα την τελευεταία πενταετία, η αισχρή κακοδιαχείρηση και διασπάθηση του πλούτου των Ελλήνων απο την κυβέρνηση Καραμανλή.
Για να καταλάβετε το μέγεθος της κακοδιαχείρησης θα υπενθυμίσω μόνο ότι για να δημοιουργηθεί ένα site της Βουλής των Ελλήνων κόστισε ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ, είπατε τίποτε; ναί ένα εκατομμύιρο ΕΥΡΩ, τόσο κόστισε στον Κύριο Σιούφα..
Η κακοδιαχείρηση, η σπατάλη, η ρεμούλα και η κλοπή του ιδρώτα των Ελλήνων αποτελεί ζητούμενο για εμάς τους απλούς πολίτες και απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που καταλήστεψαν το κράτος. Βλέπω καθημερινά στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη μεγάλη νταμέλα  που λέει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" που απηχεί τη συνείδηση του μέσου Ελληνα πολίτη.
Ο Ελληνικός λαός, ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου να αλλάξει το τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, να αλλάξει νοοτροππίες και πρακτικές, να βάλλει την Ελλάδα σε διαφορετική γραμμή πλεύσης, αλλά απαιτεί απο αυτόν να "δώσει" στον λαό αυτόυς που "έφαγαν" με χρυσά κουτάλια και καταλήστεψαν τπο κράτος.
Απαιτεί απο αυτόν να τους "δώσει" για να ικανοποιηθεί το περι δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, που καλείται να υπομείνει όλη αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Αν αυτό δέν γίνει, ο λαός πλέον θα απογοητευθεί και δικαίως θα βροντοφωνάξει " με όποιον τρόπο", ότι όλοι το ίδιο είναι.
Μα θα μου πεί κανείς, τί μπορεί να κάνει η κυβέρνηση πέραν απο απόδοση πολιτικών ευθυνών μέσω των εξεταστικών επιτροπών, αφού ο Καραμανλής φρόντισε να παραγραφούν τα ποινικά αδικήματα των πολτικών με το κλείσιμο τότε της βουλής.
Κι όμως μπορεί. Αν τα ποινικά αδικήματα έχουν παραγραφεί, δέν έχουν παραγραφεί οι αστικές αξιώσεις του κράτους εναντίον οποιουδήποτε βρεθεί να ευθύνεται.
Μπορεί δηλαδή το Ελληνικό Κράτος να ασκήσει αγωγές και να ζητήσει πίσω τα "κλεμένα" απο εκείνους που θα αποδειχτεί να εμπλέκονται και να ευθύνονται για ζημία της Ελληνικής οικονομίας απο ενέργειες ή παραλλείψεις τους.
Ετσι μόνο θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα αυτό που απαιτεί ο Ελληνικός λαός με τη φράση "φέρτε πίσω τα κλεμμένα".
(Δ.Κ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: