Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Θανάσης Παπαγεωργίου - Δίνεται λύση στο πρόβλημα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Μετά την ομόφωνη απόφαση, του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), για την επαναφορά των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας στον κλάδο υγείας του Ι.Κ.Α., ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με όλους τους άλλους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας της πιλοτικής εφαρμογής – μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας – αλλαγής του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Ι.Κ.Α. στην ελεύθερη επιλογή γιατρού (κλάδος Υγείας Ο.Α.Ε.Ε.) που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2009.
   Η πιλοτική αυτή εφαρμογή μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας όπως υλοποιήθηκε, προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα και τις εύλογες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων.
   Τα Σωματεία των Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας σε κοινό υπόμνημά τους από τις 2 Νοεμβρίου 2009 ζήτησαν την επιστροφή στον κλάδο υγείας του Ι.Κ.Α. και όπως με ενημέρωσαν σε σύσκεψη στο γραφείο μου ήταν επιτακτική η ανάγκη να ανακληθεί αυτή η απόφαση και να σταματήσει η άνιση  μεταχείριση των συνταξιούχων ΟΑΕΕ της Πιερίας σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους του ίδιου φορέα σ όλη την Ελλάδα.
   Αυτήν την ομόφωνη απόφαση των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και το ομόθυμο αίτημά τους, μετέφερα με επιστολή μου (23-11-2009) στον αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
   Όπως με διαβεβαίωναν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις το αίτημα αυτό θεωρείται δίκαιο από την ηγεσία του Υπουργείου και θα ικανοποιηθεί μετά και την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε.
   Αυτή η απόφαση πάρθηκε ήδη από το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2010 και τώρα μένει η σχετική νομοθετική ρύθμιση για να υλοποιηθεί.
   Έτσι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας οι οποίοι ταλαιπωρούνται και – δίκαια – αισθάνονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωά για ένα χρόνο, χωρίς να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την ίση  μεταχείριση με τους άλλους συνταξιούχους του ίδιου φορέα”

Δεν υπάρχουν σχόλια: