Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: «Προϋπολογισμός για δίκαιη διέξοδο από την κρίση» «Το 2010 είναι το έτος των μεγάλων ανατροπών»



ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υπερψήφιση του προϋπολογισμού κάλεσε ο πρωθυπουργός του βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να δράσει «εδώ και τώρα» για να συγκρουστεί με τις χρόνιες ασθένειες της Ελλάδας που προκάλεσαν την κρίση.
«Με αυτόν τον προϋπολογισμό τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσαν οι πολίτες. Για να δώσουμε δίκαιη διέξοδο από την κρίση», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και επεσήμανε μια σειρά από προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ -όπως η αύξηση των πόρων για Παιδεία, Υγεία και δημόσιες επενδύσεις- που υλοποιούνται με τον προϋπολογισμό του 2010....Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις μονάδες του ΑΕΠ, ή με άλλα λόγια η εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν από ισόποση περιστολή δαπανών και αύξηση εσόδων, «χωρίς», όπως τόνισε, «αύξηση του φορολογικού βάρους στα χαμηλά και μεσαία στρώματα»
«Η Ελλάδα του 2004 δεν ήταν όπως η σημερινή» είπε ο Γ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έκανε «μεγάλη ζημιά στον τόπο». «Δεν έχουμε χρόνο να αναβάλλουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Θα δράσουμε τώρα και αποφασιστικά. Το 2010 είναι το έτος των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών παντού. Ήρθε η ώρα της μεγάλης στροφής, της μεγάλης αλλαγής. Με εσάς μπροστάρηδες. Με συμμάχους τους πολίτες. Και ζητάμε από όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτήν την εθνική προσπάθεια. Οφείλουμε να αλλάξουμε, πρώτοι απ’ όλους εμείς οι πολιτικοί. Κι η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι η αιχμή του δόρατος αυτών των προσπαθειών», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και άφησε αιχμές εις βάρος των διεθνών οίκων που πιέζουν την Ελλάδα για λήψη σκληρών μέτρων.
«Η κρίση στην Ελλάδα έχει τα ίδια συμπτώματα, αλλά όχι και τις ίδιες αιτίες με την κρίση σε άλλες χώρες» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός και έστειλε μήνυμα στο εξωτερικό: «
Στο Ζάππειο περιέγραψα τα πραγματικά, τα δύσκολα προβλήματα της χώρας, που μελετούν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας οι αναλυτές και οι πιστωτές μας. Εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματά μας».

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερήσεις και έκανε απολογισμό των δύο πρώτων μηνών της δικής του διακυβέρνησης, αναφερόμενος στα νομοσχέδια που έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή, αλλά και τις πρωτοβουλίες του για αλλαγή της δομής του κυβερνητικού σχήματος και την καθιέρωση νέου διαφανούς συστήματος επιλογής των στελεχών της διοίκησης. «Όχι, δεν καθυστερούμε. Μέσα σε δύο μήνες κάναμε περισσότερα απ’ ό,τι οι προηγούμενοι μέσα σε έξι χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με ακόμη γρηγορότερο ρυθμό στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: