Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου-Μπράουν στο Λονδίνο

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


Συνάντηση εργασίας είχαν, το Σάββατο, στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον κ. Μπράουν, με τον οποίο είχαν πολύ καλή συνεργασία πριν από δύο μέρες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και στη συνάντησή τους συνέχισαν αυτή τη συζήτηση σε βάθος, για μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Επίσης συζήτηση έγινε για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή όπως...... τα Βαλκάνια, η Κύπρος και η Τουρκία.
Όλα τα θέματα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τίθενται και συζητούνται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ελλάδας να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, να είναι παρούσα και να προωθεί λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα και τον Ευρωπαίο πολίτη, ώστε να οδηγηθούμε σε μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία.
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπράουν, ο Έλληνας πρωθυπουργός περπάτησε μέχρι την κατοικία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε νέα συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπράουν  σ σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα ή στο Λονδίνο.
Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δύο προτάσεις του κ. Παπανδρέου είχαν την υποστήριξη του πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι έκανε πρόταση στους ευρωπαίους εταίρους για σύνδεση της  αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης με την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης, προτείνοντας μάλιστα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο φόρος επί των συναλλαγών, τα «πράσινα» ομόλογα, η διεθνής χρηματοδότηση προς τις φτωχές χώρες και ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι την πρόταση του στήριξε ο Γκόρντον Μπράουν και η Κομισιόν.
Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση «για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας», η οποία υιοθετήθηκε στη Σύνοδο και θα γίνει επεξεργασία από την Επιτροπή, ώστε να συζητηθεί το Δεκέμβριο. (nooz.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: