Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΠαΣοΚ: Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/15492.html
ΠαΣοΚ: Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση, θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο με βάση το οποίο δίνεται η δυνατότητα διαγραφής των χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προς τις τράπεζες. Για απόπειρα απροκάλυπτης παραπλάνησης των πολιτών κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ την αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, χωρίς μισόλογα. Σε απάντησή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη τονίζει ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ "Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών" είχε τεθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2009 σε δημόσια διαβούλευση.
"Η σημερινή δημοσίευση υποτιθέμενου νομοσχεδίου ακραίου λαϊκισμού περί δήθεν διαγραφής χρεών δημιουργεί μείζον θέμα αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου" δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρύθμιση αφορά έως και το 90% της συνολικής οφειλής για καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, την αποπληρωμή του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου σε 20 χρόνια για τα στεγαστικά δάνεια και "πάγωμα" των οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών για ένα χρόνο. Βασική προϋπόθεση είναι το δάνειο να έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι η σχετική πρόταση νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση επί της αρχής για την εισαγωγή της πρότασης νόμου: " Πάλι αδιάβαστοι πιάστηκαν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλη μια γκάφα προστίθεται στις προηγούμενες. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν στους Έλληνες πολίτες ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι δανειολήπτες, απλώς δεν τους ενδιαφέρουν. Νοιάζονται μόνο για τις Τράπεζες και για τους ισολογισμούς τους. Και βέβαια, κινδυνολογούν συνεχώς, ασύστολα και εντελώς ανεύθυνα. (…)".
Θα είναι δε, όπως δηλώνει η κα Κατσέλη -καθώς και οι προτάσεις μας για την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών- από τις πρώτες που θα κατατεθούν από τη νέα κυβέρνηση.
"Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται πραγματικά για τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά και τους δανειολήπτες που υφίστανται την άγρια κερδοσκοπία των τραπεζών. Τούτο επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ούτε κατά την επίσκεψη των αρχηγών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ κατατέθηκε εκ μέρους τους καμία ουσιαστική οικονομική πρόταση αλλαγής της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής και των δύο, οι τράπεζες αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες" δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: