Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Flash στα Γεγονότα με την Κατερίνα Τσαλού


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Πήραν «φωτιά» τα μπατζάκια μας και όχι μόνο. Φλέγεται η Αττική και χτύπησε κόκκινος συναγερμός στο κυβερνητικό μέτωπο.

Δεν διδαχθήκαμε τίποτε όπως φαίνεται από το πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Πολλά κοινά σημεία με τα όσα συνέβαιναν τον Αύγουστο του 2007 διακρίνουμε. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα σ’αυτή την περίπτωση. Κάποιοι όμως βλέπουν κάλπες πολύ σύντομα.

Δύσκολη συγκυρία από όλες τις απόψεις. Οικονομία, τουρισμός, πυρκαγιές. Έρχεται η ΔΕΘ και θα αναστενάξουν τα υπουργικά κοστούμια και πάλι. Σιγά μη σας λυπηθώ κιόλας. Είχατε πολλά χρόνια στη διάθεσή σας για να πείσετε. Δεν θα κάνουμε τώρα «ταμείο».

Πάμε όμως στη δική μας φτωχή επικαιρότητα σε σχέση με την πανελλήνια και ευτυχώς.

Είναι όμως πιο οικολογική από τη δική τους, αυτό είναι σίγουρο.

Διότι στη μια πλευρά της χώρας παλεύουν να σώσουν το πράσινο, κι εμείς μαλώνουμε για τις πετούνιες.

Οι πετούνιες οι αγαπημένες λοιπόν, φυτό καλλωπιστικό που ανθεί και φέρει κι άλλο …έγιναν οι πρωταγωνίστριες αυτού του καλοκαιριού στην Κατερίνη.

Μπορεί οι βυθιζόμενες μπάρες να βυθίστηκαν δια παντός, μπορεί τα προβλήματα στον πεζόδρομο να μη λύθηκαν, μπορεί η πράσινη διαδρομή να έμεινε πράσινη μόνο στη φαντασία μας, μπορεί τα σκουπίδια να ρίχνονται ανεξέλεγκτα όπου βρει ο καθείς, αλλά εμείς θιχτήκαμε για τις πετουνιες που μαράθηκαν γιατί δεν τις πότισαν οι δημότες και κάποιοι το φωτογράφισαν αυτό και το έγραψαν και οι εφημερίδες.

Με ρωτάνε πολλοί συνδημότες μας, γιατί άραγε η δημοτική αρχή επέλεξε να λύσει με αυτόν τον τρόπο τις όποιες διαφορές της και γιατί δεν κατέφυγε σε μια επιστολή προς τον τύπο που δημοσίευσε την εν λόγω επιστολή, όπου θα απαντούσε στις όποιες καταγγελίες.

Απαντώ. Είδατε να απαντάει πουθενά η δημοτική αρχή; Ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο δεν απαντά και περιμένετε να απαντά στις επιστολές αναγνωστών στις εφημερίδες;

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή στο δημοτικό συμβούλιο από αντιπολίτευση μεριά.

Η μονότονη απάντηση ήταν πως θα απαντήσει ο δήμαρχος γραπτώς. Η αντιπολίτευση ωρύονταν ότι ποτέ δεν πήρε απάντηση. Και η ιστορία επαναλαμβάνονταν.

Γι’αυτό σας λέω.

Αδίκως βασανίζεσθε.

Για ενημερωτικούς και πάλι λόγους αναφέρω ότι στις 7 Σεπτεμβρίου που έχουν κληθεί οι εγκαλούμενοι να καταθέσουν θα καλύψουμε αναλυτικά το ρεπορτάζ.

Και μάλιστα θα έχουμε πανελλήνια κάλυψη. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι να «φιλοξενήσουν» στις στήλες τους τα καμώματα μας.

Θα φροντίσουμε επίσης οι δημοσιογραφικές ενώσεις, τώρα που οι διακοπές ετελείωσαν, να ενημερωθούν επισταμένως.

Θα φροντίσουμε ώστε και οι συντάκτες εκείνου του μοναδικού ρεπορτάζ, που δημοσίευε με τίτλο «Φυτεύουν δέντρα στους δρόμους» και που φωτοτυπήθηκε χιλιάδες φορές και διανεμήθηκε και στους δημοσιογράφους από τη δημοτική αρχή για το «θαύμα» της οδού Κασσάνδρου, να μάθουν πως η δημοτική αρχή εκτός από δέντρα φυτεύει και μηνύσεις.

Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αφού ολοκληρώσουμε όλοι τα μπάνια μας, τις διακοπές μας, γυρίσουν όλοι από τις άδειές τους και με όρεξη ριχτούν στη μάχη …της καθημερινότητας.

Οι αναγνώστες θα αποζημιωθούν για την απουσία μας όλο αυτό το διάστημα κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το σκοπό αυτό.

Καλή μας εβδομάδα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: