Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Καίγονται Πεντέλη, Αγ. Στέφανος, Διόνυσος, Παλλήνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (alphatv)
Απόγνωση και δέος απέναντι στον πύρινο εφιάλτη που σαρώνει τη βορειοανατολική Αττική. Νέες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στον Άγιο Στέφανο. Η φωτιά επεκτείνεται προς την Άνοιξη και οι φλόγες ενώνονται με το μέτωπο του Διονύσου το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς Πολιτεία και Εκάλη. Από το μέτωπο της Ανιούσας σε νοσοκομεία διακομίστηκαν δύο κάτοικοι της περιοχής, ο ένας με εγκαύματα κα ο άλλος με πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα.
Σε πολυκατοικίες στον Άγιο Τρύφωνα Παλλήνης έχουν φτάσει οι φλόγες ενώ άγγιξαν την περίφραξη της Αττικής Οδού.
Αλλεπάλληλες εκρήξεις σημειώθηκαν σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα ενώ καίγονται το Πανόραμα και η Κάτω Βίγλα Παλλήνης.
Τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα σε Πικέρμι, Άγιο Στέφανο, Ντράφι, Καλλιθέα Πεντέλης, Κάτω Σούλι, Ροδόπολη, Σταμάτα και Διόνυσο. Κάηκε ο Άνω Σχοινιάς Μαραθώνα, τώρα καίγεται και ο Συνεταιρισμός Δικαστικών Υπαλλήλων, είπε ο δήμαρχος Σπύρος Ζάγαρης.
Οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις ακόμη και στις περιοχές από τις οποίες είχε περάσει η φωτιά.
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δεκάδες σπίτια και περισσότερα από 120 χιλιάδες στρέμματα δάσους.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνδράμουν 5 αεροσκάφη από Γαλλία Ιταλία και Κύπρο ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής αυτήν την ώρα επιχειρούν 11 αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα. 130 οχήματα της πυροσβεστικής, 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 16 εθελοντές και 52 υδροφόρες.
Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο Ξενοκράτης ενώ στα μέτωπα βρίσκονται ήδη περίπου 450 άνδρες του στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο των περιοχών που φλέγονται καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού.
Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων ενώ βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για ελλιπή συντονισμό και καθυστέρηση στην αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελλάκος.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί επίσης του πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: