Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Η Αθηνά Ωνάση βάζει πωλητήριο στον Σκορπιό Αποφάσισε να δώσει το νησί έναντι 120.000.000 ευρώ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009
Η Αθηνά Ωνάση   είναι πικραμένη  από το ελληνικό  κράτος αφού όπως τόνισε «το  2004 ο σύζυγός  της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα ζήτησε την  ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστεί  με τα χρώματα  της Ελλάδας στο  αγώνισμα της  Ιππασίας στους  Ολυμπιακούς της  Αθήνας, η οποία  όμως δεν του  εδόθη»
Αναζωπυρώνονται οι φήμες για την πώληση του Σκορπιού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Εxpress», η Αθηνά Ωνάση αποφάσισε να πουλήσει το νησί έναντι 100.000.000 λιρών, δηλαδή περίπου 120.000.000 ευρώ- δύο χρόνια μετά τον θάνατο της θείας της Καλλιρρόης Πατρονικόλα.

Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το νησί, το οποίο σήμαινε τόσα πολλά για τη μητέρα της Χριστίνα, δεν κατάφερε τελικά να μαγνητίσει την καρδιά της Αθηνάς, η οποία στα 18 της χρόνια κληρονόμησε μία περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια».

Η 23χρονη κληρονόμος του Ωνάση έχει παντρευτεί τον 36χρονο Βραζιλιάνο Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα- και μετά την ενηλικίωσή της είχε για χρόνια ουσιαστικά διακόψει τις σχέσεις της με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, τελευταίο σύζυγο της μητέρας της Χριστίνας. Οι φήμες θέλουν νέος αγοραστής να είναι ο Μπιλ Γκέιτς, αφού σύμφωνα με φήμες πριν από περίπου ένα μήνα ο ισχυρός άνδρας βρισκόταν- με θαλαμηγό την οποία λέγεται ότι είχε νοικιάσει από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλουστο Ιόνιο για διακοπές.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου Τύπου της οικογένειας Ρουσέλ, κ. Αλέξανδρου Μανθεάκη, «ακόμα κι αν το νησί βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης, είναι λίγες οι πιθανότητες νέος ιδιοκτήτης να είναι ο Μπιλ Γκέιτς αφού τη Μεσόγειο την επισκέπτεται 5 με 10 μέρες τον χρόνο». Αν και δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της «Sunday Εxpress», ο κ. Μανθεάκης εκτιμά ότι ένας από τους λόγους που η Αθηνά επιθυμεί να πουλήσει τον Σκορπιό είναι οικονομικός αφού: «Το κόστος συντήρησης του νησιού είναι πολύ υψηλό χωρίς να έχει έσοδα. Εκτιμάται ότι τα χρήματα που δαπανά η Αθηνά Ωνάση κάθε χρόνο ανέρχονται στο 1, 5 εκατ. ευρώ».

«Οι συγγενείς της φοβούνται. Η κληρονόμος έχει ανατραφεί με ελβετικά πρότυπα, δεν μιλά ούτε μία λέξη ελληνικά και σπάνια επισκέπτεται την Ελλάδα. Οι επισκέψεις της στην Αθήνα γίνονται ούτως ώστε να πραγματοποιεί συναντήσεις για θέματα ακίνητης περιουσίας», επισημαίνει η εφημερίδα «Sunday Εxpress» χαρακτηρίζοντας «υπερβολικά ντροπαλή την Αθηνά, η οποία πριν από δύο χρόνια δεν έδωσε η ίδια τα βραβεία στους ιππικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην μνήμη της μητέρας της». Πικραμένη
Όπως επισήμανε ο πρώην εκπρόσωπος της οικογένειας Ρουσέλ κ. Αλέξανδρος Μανθεάκης, η Αθηνά Ωνάση είναι πικραμένη από το ελληνικό κράτος αφού όπως τόνισε «το 2004 ο σύζυγός της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα ζήτησε την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας στο αγώνισμα της Ιππασίας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Η απάντηση της ελληνικής πολιτείας ήταν αρνητική, κάτι που δυσαρέστησε όχι μόνο τον Αλφόνσο αλλά και την Αθηνά Ωνάση».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η χρυσή κληρονόμος προχωρεί σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι εκτός από τα κοσμήματα της μητέρας της τα οποία έβγαλε σε πλειστηριασμό, η Αθηνά πούλησε και το πολυτελές σπίτι της οικογένειας Ωνάση στη Γλυφάδα. Όπως ισχυρίζονται οι καλά γνωρίζοντες, η πώληση του Σκορπιού είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση υπάρχει παράγραφος στην οποία αναφέρεται ότι ακόμη και στην περίπτωση που πουληθεί ο Σκορπιός δεν περνούν στην κυριότητα του νέου ιδιοκτήτη τα 30 στρέμματα στα οποία βρίσκονται οι τάφοι του ιδίου και των παιδιών του Αλέξανδρου και Χριστίνας.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Εκτιμάται ότι τα χρήματα που δαπανά η Αθηνά κάθε χρόνο ανέρχονται στο 1, 5 εκατ. ευρώ

Αμύθητη περιουσία

ΜΕ ΤΗ συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας της, στις 29 Ιανουαρίου του 2003, η κληρονόμος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, απέκτησε περιουσία αμύθητης αξίας. Όπως εκτιμάται, η κληρονομιά της περιλαμβάνει: δύο νησιά, τον Σκορπιό και τη Σπάρτη, παραθαλάσσιες εκτάσεις στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, 80 στρέμματα στη Λευκάδα, ένα μεγάλο κτήμα στη Γλυφάδα, πολυτελή διαμερίσματα στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και σαλέ στο Σεν Μόριτς. Εκτός όμως από τα παραπάνω ακίνητα στην κατοχή της χρυσής κληρονόμου περιήλθαν ακόμη και δεκάδες εταιρείες, μετρητά, ομόλογα, τίτλοι μετοχών καθώς επίσης έργα τέχνης αλλά και μια συλλογή πανάκριβων κοσμημάτων. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: