Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Κολλημένος με την μπάλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς


Το Συμβούλιο συνεδρίαζε και ο δήμαρχος παρακολουθούσε το πρώτο φιλικό του Πιερικού στο Βέρμιο, με τον Ερμή Αράδυπου! «Θα περιμένουμε να τελειώσει η προετοιμασία των ομάδων της Πιερίας και ύστερα να μας απαντήσει στα ζητήματα της πόλης ο δήμαρχος», σχολίασε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Την ώρα που οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν απαντήσεις για σημαντικά θέματα λειτουργίας του Δήμου και η πρώην συνεργάτιδα του Σάββα Χιονίδη επέδιδε επιστολή ανεξαρτητοποίησης, εξαπολύοντας κατηγορίες για ανάδυση αλαζονικών συμπεριφορών και παλαιοκομματικών λογικών στον πλειοψηφούντα συνδυασμό, ο δήμαρχος Κατερίνης, προτίμησε, αν και εισηγητής τριών θεμάτων της συνεδρίασης, να παρακολουθήσει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Πιερικού στο Βέρμιο, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, για πολλοστή στο σύνολο, απουσίαζε ο δήμαρχος Κατερίνης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη το απόγευμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Τον Σάββα Χιονίδη, αναπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος, αφού εκτός από το δήμαρχο, απουσίαζε δικαιολογημένα και ο αναπληρωτής δημάρχου.
Θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι δημότες της Κατερίνης, για να λάβουν απάντηση, σχετικά με τους λόγους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες ακόμη και μόνιμοι υπάλληλοι της ΔΕΔΑΚ, αλλά και για το πώς ο γιατρός εργασίας του Δήμου, υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο από το Γενάρη, όταν μόλις τον Μάη, απέκτησε τη δυνατότητα να μπορεί να παράσχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως και για να μάθουν τις προθέσεις του Δήμου σε σχέση με τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος έχει απασχολήσει και με άλλου είδους παραπτώματα το ΙΚΑ στο οποίο εργάζεται.

«Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν γραπτώς και μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου», ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστου Λεμονόπουλου.

Όπως ήταν φυσικό, η αναμενόμενη απάντηση του προεδρείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Αν δεν έρχεται ο δήμαρχος στις συνεδριάσεις για να απαντήσει σε ένα δύο θέματα που απασχολούν τους δημότες, ποιος ο ρόλος ο δικός μας;», είπε ο Στέργιος Μπουσνάκης, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός του έχει καταθέσει πολλά ερωτήματα, αλλά μόλις ένα ή δύο έχουν απαντηθεί γραπτώς και μετά από μεγάλη πίεση.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Άννας Αθανασάκη, από τον Συνδυασμό Πολίτες σε Δράση.

Η κ. Αθανασάκη, στην επιστολή της, αφήνει αιχμές για τη λειτουργία του Συνδυασμού και δηλώνει μεταξύ άλλων πως «με βάση τις ιδεολογικές μου αρχές αδυνατώ να συνεργαστώ με έναν συνδυασμό που καθημερινά όλο και περισσότερο απογοητεύει τους πολίτες, έναν συνδυασμό που υπηρετεί το μέτριο και εξυπηρετεί ένα μικροσύστημα πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.»

Όπως και για τα άλλα ερωτήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι, έτσι και για τις σοβαρές αιχμές της κ. Αθανασάκη εναντίον της διοίκησης του Δήμου, δεν υπήρξε απάντηση, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν και σ’ αυτές τις αιχμές, ο δήμαρχος θα απαντήσει γραπτώς ή θα καλέσει συνέντευξη τύπου!

Συστηματική η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Για συστηματική «απαξίωση» του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο, μίλησαν δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι σχολίασαν τη δεύτερη συνεχόμενη απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση. «Δεν αποτελεί είδηση πλέον η απουσία του δημάρχου από τα συμβούλια, αλλά η παρουσία του σ’ αυτά», σχολίασαν.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος απουσίαζε και από την προ τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο που τότε προτίμησε να μείνει στο γραφείο του, αφού όπως αναφέρει και ο κώδικας η παρουσία του δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια, δεν είναι υποχρεωτική.

Γ. Αμοιρίδης: Απαντήσεις μετά την… προετοιμασία των ομάδων

Με καυστικό τρόπο, σχολίασε το γεγονός ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Αμοιρίδης, ένας εκ των απόντων της πρόσφατης συνεδρίασης. «Θα περιμένουμε να τελειώσει η προετοιμασία των ομάδων της Πιερίας και ύστερα να μας απαντήσει στα ζητήματα της πόλης ο δήμαρχος», ανέφερε ο τέως δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δικές του απουσίες. «Ζήτησα από το προεδρείο, να ορίζει συνεδριάσεις Δευτέρα ή Παρασκευή, ώστε να μπορώ να παρίσταμαι. Δεν το έκανε. Είναι δικαίωμά του, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να απουσιάζουν εκείνοι, που ορίζουν όποια μέρα και ώρα τους βολεύει τις συνεδριάσεις και πολύ περισσότερο όταν έχουν και θέματα να εισηγηθούν», κατέληξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: