Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΤΡΙΤΗ 23 Ιουνίου 2009

Ήρθε ο Μάκης στην Πιερία. Ανάστατος ο δημοσιογραφικός αλλά και ο πολιτικός κόσμος. Κάτι τρέχει, κάτι τρέχει.

***

Ησυχάστε. Για προσωπική του υπόθεση ήρθε. Τον φόβο του να’χετε τέκνα μου.

***

Έσπευσαν και τα τοπικά λαγωνικά να φωτογραφίσουν την πόρσε του καβάλα σε πεζοδρόμιο. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ο Μάκης μπορεί και παρκάρει ακόμη και μέσα στα σαλόνια του Μαξίμου.

***

Γιατί ποιοι νομίζετε ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο; Ο Μάκης, ο Λάκης κι ο Γιαννάκης ο Πρετεντέρης.

***

Και σιγά μη σας ρωτήσουν που θα παρκάρουν, ποιον θα σταυρώσουν και σε ποιανού κεφάλι θα πετάξουν κανένα μπουκάλι.

***

Εδώ έχουμε τους δικούς μας κομματαρχίσκους που αλωνίζουν τον πεζόδρομο της Μ.Αλεξάνδρου και σούζα οι δημοτικοί αστυνόμοι από ford escort και πάνω και περιμένετε να κακίσουμε τον Μάκη;

***

Προχθές μάλιστα μια νεαρά ύπαρξη μ’ένα ΙΧ κουβά μπήκε στη Γ. Ολυμπίου φορτσάτη πλατσουρίζοντας στις νερολακούβες μας έκανε εν Ιορδάνη κι όταν ζητήσαμε το λόγο μας είπε να της κάνουμε μήνυση.

***

Και σιγά μη κηρύξουμε ανένδοτο αγώνα σε κάθε εισβολέα του πεζόδρομου και σε κάθε πεζοδρομο-καβαλάρη λες και κινδυνεύει η Ελλάς, λες και θα χαλάσει η φάτσα της Κατερίνης που ο καθένας κάνει ο,τι του γουστάρει.

***

Εδώ καβάλησαν καφετέριες και μαγαζιά τα πεζοδρόμια, για την πόρσε του Μάκη θα νοιαστούμε, που στο κάτω-κάτω της γραφής τιμή μας έκανε να μας επισκεφθεί.

***

Ανεξάρτητα όμως από αυτά, το πώς παρκάρει ο καθένας δείχνει και τι πολιτισμό κουβαλάει και για το πόσο νοιάζεται για τους συνανθρώπους του.

***

Από το που παρκάρει ο καθένας μπορεί ένας ειδικός να μας πει τι χαρακτήρας είναι, που ζει, που εργάζεται, ακόμη και τι ψηφίζει.

***

Κι αν δεν με πιστεύετε κάντε μια έρευνα στη Μ.Αλεξάνδρου, ένα τεστ σ’όλους τους εισβολείς του πεζοδρόμου και θα με δικαιώσετε.

***

Το θετικό είναι ότι με την Καγιέν του Μάκη που φιλοξένησαν τα μπλογκς πήρε πόντους και η ανυπόληπτη πόλη μας.

***


ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: