Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στην Αθήνα Πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές τραυματίες

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΙΟΥ 2009 (Web-Only)
Στόχος εμπρηστών έγινε χθες στις 2: 45 τα ξημερώματα χώρος προσευχής Μουσουλμάνων, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα. Αγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υπογείου διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται ως τόπος προσευχής και έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά.
Στο διαμέρισμα εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις καθώς ο χώρος είναι καλυμμένος με χαλιά. Από τους πυκνούς καπνούς υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Όπως διαπιστώθηκε και οι πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά από τα τζάμια που έσπασαν οι δράστες. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θεωρεί ότι είναι συνέχεια της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την καταγγελία Ιρακινού, ότι αστυνομικός του έσκισε έντυπο με απόσπασμα από το Κοράνι.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: