Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΑΠΡΑΓΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ την Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2009





-.... "Σιγά να μή δεχόταν ο Καραμανλής να μας δεί, άν είμασταν τίποτε εφοριακοί, ή τίποτε άλλο μπορεί.. " λέει ο αγρότης

Με αδεια χέρια έφυγαν οι Κρήτες αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση, όπως αναφέρουν, των αιτημάτων τους πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη.

Οι περίπου 1500 αγρότες, που έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία, ένα από το Ηράκλειο και ένα από τα Χανιά, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (νομάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης), συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου οραγματοποιηήθηκαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων με την προβολή των αιτημάτων τους, τα οποία αναφέρονται κυρίως στη λήψη μέτρων για τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας, της αμπελοκαλλιέργειας και πρώιμων κηπευτικών

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους συνεργάτες του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου και Γ. Ανδριανό, στους οποίους επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, καθώς και τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι έληξε η ειρηνική συγκέντρωση και οι αγρότες αποχώρησαν από το Σύνταγμα κατευθυνόμενοι προς τον Πειραιά για να επιστρέψουν στο νησί τους.(με πληροφορίες απο ΑΠΕ)
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: