Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Έσπασε πάλι ο αγωγός του περιβόητου "φράγματος της Μόρνας", μέσα στις Καρυές αυτή τη φορά!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Έσπασε πάλι ο αγωγός του φράγματος της Μόρνας, μέσα στην πλατεία των Καρυών αυτή τη φορά, πράγμα που προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού, αφού εκεί παίζουν τα μικρά παιδιά, όπου ακριβώς δίπλα κατασκευάζεται και η παιδική χαρά.
Ο αγωγός πρέπει να έσπασε αργά τη νύχτα προς Πέμπτη πρωί και όσο περνούσε η ώρα το νερό ανάβλυζε όλο και με μεγαλύτερη δύναμη και οι κάτοικοι των πλησιέστερων στη βλάβη σπιτιών ανησύχησαν και ειδοποίησαν αμέσως τον αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο, ο οποίος έστειλε επιτόπου υπαλλήλους της Νομαρχίας και έκλεισαν την βάνα του δικτύου από το Μορνιώτικο ρέμα.
Οι κάτοικοι μαζί με τα παιδάκια δήλωσαν μετά από το νέο αυτό σπάσιμο του αγωγού, που αυτή τη φορά έγινε μέσα στο χωριό τους, ότι φοβούνται για περαιτέρω βλάβη που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ότι θέλουν αυτός ο αγωγός να φύγει από την κατοικημένη περιοχή.

Δηλώσεις του Δημάρχου

Ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου που κατέφθασε στο σημείο του σπασίματος του αγωγού και δήλωσε τα εξής : "Είναι ένα έργο του οποίου έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και μάλιστα στο σημείο που έσπασε αυτή τη φορά, εδώ στις Καρυές, πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί η κατασκευή παιδικής χαράς, άρα ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Σκεφτείτε αυτή η ποσότητα του νερού που θα ρέει μέσα από τον αγωγό να σπάσει ξαφνικά και να προκληθεί ένα δυστύχημα, όπου θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ποιος θα φταίει και θα φέρει την ευθύνη; Ποιος πρέπει να αποκαθιστά τις υλικές βλάβες; Εμείς με όλους τους φορείς θα μεταβούμε την Δευτέρα στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουμε μια αναφορά, ώστε να αποπέμψουμε την ευθύνη που δεν είναι δική μας και να αναλάβει τις ευθύνες τους ο πραγματικά υπεύθυνος. Ζητάμε, ειδικά για αυτό το κομμάτι, ο αγωγός να βγει έξω από την κατοικημένη περιοχή".
Α.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: