Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Αντωνίου: "Να αφήσουμε τις φιέστες"

alt
Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Κώστας Αντωνίου σε συνέντευξη που παρεχώρησε εφιστά την προσοχή των παικτών του «τριφυλλιού» και να μην εφησυχάσουν από την διαφορά των 8 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ μιλώντας για τον Νίκο Νιόπλια τόνισε ότι έγινε επί ημερών του πιο ξεκάθαρη η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και η συνεισφορά του στο κλίμα της ομάδας είναι πολύ  μεγάλη.
Μεταξύ άλλων είπε ο Κώστας Αντωνίου στον ρ/σ «NovaΣΠΟΡ»: Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αν δούμε τα πράγματα πως έχουν. Δεν είναι δυνατό, ένδεκα αγωνιστικές πριν από το τέλος, να λέμε ότι είμαστε χαρούμενοι, επειδή έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα πρωταθλήματα τελειώνουν στη λήξη τους, όταν είσαι ....και μαθηματικά πρωταθλητής. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις φιέστες και όσα λέγονται. Αυτό είναι μια παγίδα και δεν θέλουμε να πέσουμε σε αυτή. Ξέρω ότι και ο Νιόπλιας είναι αυτής της άποψης. Όλοι έχουμε την επιθυμία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πρέπει να κοιτάξουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να πάρουμε την νίκη στο συγκεκριμένο ματς.
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι ο νέος προπονητής κινήθηκε με το σκεπτικό ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Προσπάθησε πάνω σε αυτό που είχαμε, έβαλε κάποια στοιχεία και αυτό λειτούργησε σε όλους τους τομείς της ομάδας. Έγινε πιο ξεκάθαρη η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας προς τους παίκτες και όσους παρακολουθούν τους αγώνες της. Για όλους μας ζητούμενο είναι να βγάζουμε αυτή την αγωνιστική διάθεση και αυτή την καθαρή τεχνική εικόνα. Κατά τη γνώμη μου, το ρίσκο δεν είναι αν έχει μεγάλη εμπειρία ένας προπονητής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ευρώπη με ποδοσφαιριστές που έγιναν προπονητές, μόλις τέλειωσαν την καριέρα τους. Για εμένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε μια τεχνική ηγεσία με επάρκεια γνώσης, έχει γνώση της κουλτούρας της ομάδας. Ξέρει ποια είναι η ομάδα και που μπορεί να φτάσει. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω συνεργάτες (σ.σ.: Τεν Κάτε), με τους οποίους δούλεψα για περίπου 18 μήνες. Η συνεισφορά του Νίκου (Νιόπλια) στο κλίμα της ομάδας είναι πολύ μεγάλη».(ΝΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: