Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πυκνώστε τα δρομολόγια του προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκης

 

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ να επαναφέρει τα «κομμένα», αλλά και να πυκνώσει τα υφιστάμενα δρομολόγια στο δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Λάρισας-Θεσσαλονίκης, ζήτησε με ερώτησή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Η κ. Διώτη ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό ότι το ταξίδι τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες αιχμής είναι ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και επικίνδυνο λόγω του γεγονότος ότι πολλοί αναγκάζονται να ταξιδέψουν όρθιοι, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές (111 μετακινούμενοι με το τρένο και 34 επαγγελματίες των νομών Λάρισας και Πιερίας) για το θέμα.
Εξηγώντας τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ....εξυπηρέτηση εκατοντάδων πολιτών που διαμένουν στο νομό Λάρισας και εργάζονται στο νομό Πιερίας και αντίστροφα, από την περικοπή των δρομολογίων από τον Αύγουστο, προβλήματα που οξύνθηκαν μετά την κατάπτωση των βράχων στα Τέμπη, η βουλευτής σημείωσε ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος μη ανταγωνιστικός στη συνείδηση των κατοίκων της Λάρισας και της Πιερίας. Εκτός αυτού, η επιλογή της κατάργησης δρομολογίων, απαξιώνει ένα από τα πλέον "πράσινα" Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη χώρα».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: