Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου


SKITSO_HLIA_MAKRHΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Ακριβή ανάσα 8 δισ
Λεφτά υπάρχουν, αλλά είναι ακριβά
Μας δάνεισαν, μας έγδαραν
Μάθανε πως δανειζόμαστε με 6,2% κι έτρεξαν με 25 δισ. ευρώ
Στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων η χώρα….
Ανθολογία από χθεσινούς τίτλους εφημερίδων για το πρώτο ομολογιακό δάνειο της κυβέρνησης Παπανδρέου

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κοστίζει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις παρελάσεις επί εθνική επετείω και άλλες παρεμφερείς, τοπικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις.
Πράγμα το οποίο τώρα υπολογίζεται (μπορεί να μας κοστίζει και παραπάνω δηλαδή), που ο Βενιζέλος σκέφτηκε να τις κόψει.
Σύμφωνα, λέει, με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνον δύο μεγάλες παρελάσεις κοστίζουν τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ: η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αγγίζει τα 4,2 εκατομμύρια, ενώ της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη κοστίζει περίπου 2,8 εκατομμύρια.
Όλα τα είχε η Μαριορή, οι παρελάσεις της λείπανε.

moustafa
 
Συμβολή των οικονομικών μεταναστών στην πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

Συνάντηση των δημάρχων Δίου, Πέλλας και Βεργίνας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ στο δημαρχείο Δίου, όπου θα συζητηθεί η πρόθεση των τριών ιστορικών δήμων της Μακεδονίας, να αδελφοποιηθούν με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η συνάντηση, όμως αποκτά και ένα επιπλέον ενδιαφέρον, αφού δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για τον «Καλλικράτη». Δεν αποτελεί μυστικό ότι και οι τρεις δήμοι θα ήθελαν να συνεχίσουν να υφίστανται με τη σημερινή τους μορφή.
Το ζήτημα είναι ποιος θα τους ακούσει… εδώ καταργήθηκε ολόκληρο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε τρεις δήμους θα κολλήσει ο Ραγκούσης;

A_2
Στις άμεσες προτεραιότητες της Υπουργού Υγείας, είναι να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου (νέο-παλιού όπως το λέει και ένας φίλος) Κατερίνης. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στον βουλευτή Πιερίας η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους στη Βουλή.
Έχει πλάκα να έρθει και να μας πει, ότι το νοσοκομείο Κατερίνης, θα λειτουργήσει σε 2 χρόνια…

A_3
 

Ενοχλημένοι φέρεται να είναι εργολάβοι της ΔΕΥΑ Κατερίνης, διότι πλέον τους ζητούν ζυγολόγιο για τα χαλίκια που παραδίδουν στην Επιχείρηση…
Από τη μέρα που ο πρόεδρος της Επιχείρησης αποφάσισε να προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο, ως δια μαγείας οι καρότσες των φορτηγών μίκρυναν και από 16(!) κυβικά χαλίκι που χωρούσαν, ξαφνικά δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 13 με 14 κυβικά…
Κάτι τέτοια ακούω και αρχίζω να πιστεύω ότι λεφτά υπάρχουν!
Παρεμπιπτόντως η ΔΕΥΑΚ αναμένεται να παρουσιάσει επιπλέον έσοδα 1,5 εκ. ευρώ κατά το 2009. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο θα ήταν να γνωρίζαμε πόσα προέρχονται από περικοπή δαπανών και «συμμάζεμα» και πόσα από τις αυξήσεις στα τιμολόγιά της, αφού σε κάποιες των περιπτώσεων πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν το νερό για… πετρέλαιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: