Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:«Όταν βγαίνεις από μια συντριβή είναι δύσκολο να ξαναβρείς το δρόμο σου.»



Συνέντευξη στην εκπομπή τη ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Χρήστο Βασιλόπουλο. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι γίνεται στο εσωκομματικό κ.Μανώλη;»
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Όταν βγαίνεις από μια συντριβή είναι δύσκολο να ξαναβρείς το δρόμο σου. Θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα σήμερα αν δεν είχαμε ένα γεγονός, το πολύ σημαντικό και δίνει τις δυνάμεις αυτής της παράταξης δηλαδή τη συμμετοχή αυτού του κόσμου. Αυτό λοιπόν είναι που δίνει τη δύναμη στον αρχηγό και στην παράταξη να προχωρήσει και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί άνθρωπος που θα μπορεί να πάει κόντρα σε αυτή την εντολή ή που θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντολή. Είναι πανίσχυρος ο πρόεδρος, πιστέψτε με, κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.» 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η επόμενη μέρα δεν έχει έρθει γιατί ο καβγάς γίνεται για τη siemens και τις επιστολές Καραμανλή – Χριστοφοράκου.» «Πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για αυτή την επιστολή;» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Έδωσε κάποιες διευκρινίσεις, εγώ επειδή την επιστολή την είδα -τη διάβασα στη εφημερίδα- ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη είναι επιστολές που για οποιοδήποτε λόγο στέλνονται σε πολλούς που έστειλαν ένα τηλεγράφημα. Τις περισσότερες φορές ο πρόεδρος δεν γνωρίζει … Αν δεν έβλεπα την επιστολή, τον τύπο της επιστολής, θα ζητούσα διευκρινήσεις.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για την περίπτωση του Βατοπεδίου, η υπογραφή της γνωμοδότησης του νομικού συμβουλίου του κράτους δύο μέρες πριν της εκλογές από τον κ.Παπαθανασίου όπου για ένα κομμάτι των εκτάσεων που αντηλλάγησαν ρυθμιζόταν μια αμοιβαία ανταλλαγή αλλά πάντως σε ζημία του δημοσίου απέβαινε πως σχολιάζεται;» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Χωρίς να είμαι σε θέση να αποδείξω αν οι εκάστοτε υπουργοί όλων των κυβερνήσεων και όχι μόνο των κυβερνήσεων Καραμανλή, ενέδιδαν στις πιέσεις ενός ικανότατου ανθρώπου κατά τ’ άλλα και ενός μοναστηριού, εάν το έκαναν με ανταλλάγματα κάποιων που πίεζαν ή το έκαναν στη λογική ότι ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους πρέπει να το στηρίξουμε. Εγώ όταν έψαξα και είδα πολλές υποθέσεις τέτοιες δεν θα το έκανα γιατί θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν προσβάλει ακόμα και αυτή την εκκλησία. Από κει και πέρα ο κ.Σαμαράς δεν οφείλει σε κανέναν τίποτα, το ξεκαθάρισε και πρέπει να σας πω ότι οφείλει ο αρχηγός και αυτό κάνει, να προστατέψει μόνο την παράταξη και τον εαυτό του.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κ.Σαμαράς εχθές συναντήθηκε με αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ, τους είπε ευθέως φύγετε από τα μπλόκα.» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Στο δρόμο μπορεί να είναι, μπορεί να κάνουν κάποιους συμβολικούς αν θέλετε κατά την άποψη μου αποκλεισμούς για να αναδεικνύουν το πρόβλημα μιας ώρας ή δύο ωρών αλλά το κόψιμο της Ελλάδος αυτό και εγώ διαφωνώ. Και συνδικαλιστικά σας το λέω, άμα κόψουν τώρα και παρακαμπτηρίους από τα Τέμπη θα είναι καταστροφή. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πως αντιμετωπίζουν οι υπουργοί τους αγρότες. Όταν είσαι στο δρόμο δεν μπορείς να λες ότι είναι αναρχό… ξέρω εγώ τι είναι. Αν εγώ ήμουν στο δρόμο και έχω δίκιο και με έβριζε ένας υπουργός θα πήγαινα στα άκρα.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: