Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009

ΦΩΤΟ ΑΠΟ http://drseeng.blogspot.com

ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.

kraxtis-gr.blogspot.com

Οι απαντήσεις του Γ. Παπανδρέου στο Debate

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009


Για να μη μας τρελάνει η Φεβρωνία...

Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΑΣ

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέτρας μετά τις δηλώσεις του Νομάρχη Πιερίας κ. Γιώργου Παπαστεργίου , που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο στις 24/5/2009 με χαρακτηρισμούς όπως "κάθε μικρόψυχο πολιτικάντη, δολοπλόκο τοπικιστή ή ψυχικά ασθενή" και αφού συζήτησε το θέμα αποφασίζει ομόφωνα :
1) Καταδικάζει τις δηλώσεις του Νομάρχη Πιερίας κ. Γιώργου Παπαστεργίου ως απαράδεκτες και υβριστικές.
2) Ζητά την χορήγηση αντιγράφου από τη Ν.Α. Πιερίας της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία η πρόσφατη βλάβη του αγωγού του φράγματος "Μόρνας" οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.
3) Καλεί τον κ. Νομάρχη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, με τους οποίους θίγονται βάναυσα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι δημότες του δήμου Πέτρας.
4) Καλεί τους αρχηγούς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης της Ν.Α. Πιερίας να πάρουν θέση για τους χαρακτηρισμούς του δημοσιεύματος.

Κάτω Μηλιά, 29 Μαΐου 2009
Το Δ.Σ Δήμου Πέτρας

Κατέθεσε στον εισαγγελέα Κατερίνης για τη βλάβη του αγωγού


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009
Τζήκας Αθανάσιος, εμπειροτέχνης εργολάβος δήμου Πέτρας :

"Από κακοτεχνίες η βλάβη στον αγωγό του φράγματος της Μόρνας"
Ηρθα σήμερα για να καταθέσω στον εισαγγελέα Κατερίνης ως δημότης Πέτρας και ως αυτόπτης μάρτυς της πρόσφατης βλάβης που υπέστη ο αγωγός του φράγματος της Μόρνας. Έχω μέρες τώρα που θλίβομαι από την δήλωση του Νομάρχη Πιερίας για την βλάβη του αγωγού του φράγματος στην παλιά Μόρνα. Ήμουν παρών, όταν επισκευάζαμε την πρόσφατη βλάβη του αγωγού που προήλθε από κακοτεχνίες από την κατασκευή του αγωγού από τους εργολάβους. Υπήρχαν βράχια που βγάλαμε μέσα από τον αγωγό, όταν σκάβαμε για να δούμε τα αίτια της βλάβης και είδαμε να είναι ο αγωγός από την κάτω πλευρά του σχισμένος σε μήκος τριών μέτρων. Ούτε αμμοκάλυψη υπήρχε γύρω από τον αγωγό, ούτε πάνω από ένα μέτρο βάθους στη γη ήταν. Άρα, η πρόσφατη βλάβη στον αγωγό προέρχεται από κακή κατασκευή και όχι από ανθρώπινη παρέμβαση, όπως αναφέρει στη δήλωση του ο Νομάρχης. Έχω μέρες που θλίβομαι για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νομάρχη Πιερίας που τις βρίσκω απαράδεκτες για αυτό και έπρεπε να απαντήσω και για αυτό το λόγο προσήλθα σήμερα στον εισαγγελέα Κατερίνης, για να καταθέσω ως αυτόπτης
μάρτυρας.
Δεν υπάρχει κανένας ανθρώπινος παράγοντας παρά μόνο οι κακοτεχνίες του αγωγού του φράγματος της Μόρνας και οι δηλώσεις του Νομάρχη που προσπαθεί να μας ενοχοποιήσει, υπονοώντας ότι κάποιοι προκάλεσαν την βλάβη με δολιοφθορά και για ψυχικά ασθενείς, τοπικιστές δολοπλόκου προσβάλλουν εμένα και όλους τους δημότες του δήμου Πέτρας. Τη βλάβη την προκάλεσαν οι κακοτεχνίες του αγωγού και δεν μπορεί ο Νομάρχης Πιερίας να προσβάλει έναν ολόκληρο δήμο με τέτοιου είδους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

ΤΡΕΛΛΟΚΟΥΝEΛAΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE

O Μιχάλης Τρεμόπουλος στην παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού»

29 Μαϊ 2009




Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2006. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την απόδειξη ενός παιδικού παραμυθιού που γίνεται πιστευτό από όλους όσοι αγνοούν την Ιστορία. Δηλαδή, για την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους διάφορου από το ελληνικό. Εννοείται ότι δεν πρόκειται για ελληνικό αναγνωστικό, αλλά για εγχειρίδιο γραμμένο στο ιδίωμα των Σκοπίων. Δίπλα στο πάνελ ένα πανό όπου δέσποζε το πρόσωπο του Γκότσε Ντέλτσεφ, του εθνικού ήρωα της FYROM. Ανάμεσα στους παρουσιαστές του βιβλίου ο εκπρόσωπος του κόμματος Ουράνιο Τόξο κ. Βοσκόπουλος που αυτοπροσδιορίστηκε ως «εθνικά Μακεδόνας για πολιτικούς λόγους», ο κ. Ονσούνογλου που συστήθηκε ως «Οθωμανός», ο κ. Τριαρίδης που είπε ότι είναι «ελληνόγλωσσος Σαλονικιός» και... ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος! Ο εσχάτως διάσημος επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων.

Παράκληση πρώτη: Δείτε το βίντεο.
Παράκληση δεύτερη: Διαβάστε το σχετικό άρθρο στην Espresso.
Παράκληση τρίτη: Stay happy and praise the Lord.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ (απο τα ΝΕΑ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ!!!

Κερδισμένος ο Γιώργος

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

Με ασφυκτικά  τα  χρονικά περιθώρια και  την απαγόρευση διαλόγου μεταξύ τους, όλη  η προσπάθεια των πολιτικών αρχηγών ήταν  να αποφύγουν μια εμφανή ήττα.  Έτσι δεν έγιναν σοβαρά λάθη,  ούτε  βγήκαν  ειδήσεις
Σε μια απολογία με μισόλογα (του Πρωθυπουργού) και τέσσερις μονολόγους εξελίχθηκε το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, με αποτέλεσμα η συζήτηση να παρουσιάσει ελάχιστο πολιτικό ενδιαφέρον και να περάσει στην ιστορία ως το χειρότερο ίσως ντιμπέιτ που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα, για όσον χρόνο διεξάγονται προεκλογικά αυτού του είδους οι αναμετρήσεις.


Μονόλογοι χωρίς ειδήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Διονύσης Νασόπουλος, Μαρία Νταλιάνη, Βούλα Κεχαγιά, Αριστοτελία Πελώνη

Σε πέντε παράλληλους μονολόγους εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε- βάσει των συμπεφωνημένων- το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών. Οι αρχηγοί απάντησαν επί της ουσίας σε ελάχιστα από τα 35 ερωτήματα που τους τέθηκαν, παρ΄ ότι όπως επεσήμαναν και οι ίδιοι- on air- ήταν αναμενόμενα.

Στο ντιμπέιτ νίκησε το... μπάσκετ

Μάνος Χαραλαμπάκης, Εύη Σαλτού, Θόδωρος Νικολάου, Κώστας Κουκουμάκας

Ο κ. Γιάννης  Γκουρνέλος   παρακολούθησε στην Πλατεία Καισαριανής μόνο τις  πρώτες απαντήσεις και  γρήγορα διαπίστωσε ότι  «πρόκειται για  μία ανούσια  διαδικασία»

«Ποιο ντιμπέιτ; Το μπάσκετ περιμένουμε να δούμε». Με αυτήν τη φράση απαντούσαν χθες το βράδυ οι θαμώνες σε καφετέριες και καφενεία στην ερώτηση, εάν θα παρακολουθήσουν την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.


Αυλαία πανελλαδικών σήμερα στα Ενιαία Λύκεια (29/5/2009 09:41)
Στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄Λυκείου των Ενιαίων Λυκείων της χώρας.

Συλλαλητήριο μουσουλμάνων το απόγευμα στην Ομόνοια (29/5/2009)
Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 6 η ώρα το απόγευμα μουσουλμάνοι, ζητώντας την τιμωρία του αστυνομικού που έσκισε το κοράνι το οποίο κρατούσε μετανάστης.

Μία απολογία και τέσσερις μονόλογοι (29/5/2009)
Με μισόλογα απολογήθηκε ο Πρωθυπουργός για τα σκάνδαλα στο ντιμπέιτ των παράλληλων μονολόγων, που αποδείχθηκε το χειρότερο ίσως από όσα έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα.

Μείναμε φίλοι μετά το διαζύγιο (29/5/2009)
Όλο και περισσότερα διαζευγμένα ανδρόγυνα διατηρούν καλές σχέσεις, μακριά από εντάσεις και εγωισμούς.

Κολυμπάμε από νησί σε νησί (29/5/2009)
Κολυμπώντας και όχι με το πλοίο πάνε από νησί σε νησί τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν εναλλακτικές διακοπές.

Απόδραση στη Λευκάδα (29/5/2009)
Όσο και αν η στεριά αγωνίζεται αιώνες τώρα να την κατακτήσει, δίνοντάς της χρώματα και αρώματα, η Λευκάδα παραμένει μια γνήσια θαλασσινή κυρία. «Έτσι είδα το ντιμπέιτ» (29/5/2009)

Αφροδισιακή... η παράσταση νίκης (29/5/2009)
Η παράσταση νίκης στην πολιτική φέρνει νίκη και στο κρεβάτι: αυτό προκύπτει από νέα έρευνα, που δείχνει πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διανύουν περίοδο προεκλογικής αισιοδοξίας, εμφανίζουν ανεβασμένη ερωτική επιθυμία.

13χρονος τυφλός πρωταθλητής στο σκάκι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

Η δύναμη και η θέληση του ανθρωπου σε ολο το μεγαλείο. 13 χρονος τυφλός πρωταθλητής στο σκάκι, με αρκετές νίκες στο ενεργητικό του. Αυτά για να μαθαίνουμε ότι τίποτε δέν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει θέληση και επιμονή.
kraxtis-gr.blogspot.com

Αυλαία πανελλαδικών σήμερα στα Ενιαία Λύκεια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)

Στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄Λυκείου των Ενιαίων Λυκείων της χώρας.

Με αυτό το μάθημα ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων για τους αποφοίτους Ενιαίων Λυκείων, ενώ από τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
kraxtis-gr.blogspot.com

Θράσος

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009




Σε μια αποστροφή του λόγου του στο χθεσινό debate , ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Εχουν δίκιο συνταξιούχοι και αγρότες που διαδηλώνουν, αλλά εγώ δεν έδωσα ποτέ εντολή να δαρούν συνταξιούχοι και να ξεφουσκωθούν λάστιχα από τρακτέρ αγροτών»

Ας δούμε ένα video :



Ο κλέφτης και ψεύτης , τον πρώτο χρόνο χαίρονται....
kraxtis-gr.blogspot.com

1999: πρωτιά Καραμανλή χωρίς αντίκρυσμα


Μετά τη διαγραφή του το 1998 από τη Ν.Δ. ο Στέφ. Μάνος δημιούργησε ένα νέο κόμμα, τους Φιλελεύθερους, με το οποίο συμμετείχε  στις ευρωεκλογές του 1999. Δέκα  χρόνια αργότερα επανέρχεται και  πάλι στον στίβο των ευρωεκλογών, με τη Δράση αυτή τη  φορά και συνοδοιπόρο  τον Βασ. Κοντογιαννόπουλο, μαζί με τον οποίο είχαν διαγραφεί  από τη Ν.Δ.

ΓΡΑΦΕΙ ο Ηλίας Νικολακόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 29 Μαΐου 2009
Οι ευρωεκλογές του 1999, περίπου έναν χρόνο πριν από την τυπική ολοκλήρωση της τετραετίας, αναγορεύτηκαν από τη Ν.Δ., υπό την ηγεσία πλέον του Κώστα Καραμανλή, σε προκριματική αναμέτρηση εν όψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Στην επιλογή αυτή οδηγήθηκε η Ν.Δ. επιδιώκοντας να κεφαλαιοποιήσει το σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα που διέθετε και το οποίο συγκυριακά είχε διευρυνθεί έπειτα από την κρίση που προκάλεσε η υπόθεση Οτζαλάν. Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της Ν.Δ. «Νέο ξεκίνημα», συνόψιζε ακριβώς αυτή την έννοια μιας προκριματικής εκλογής, οιονεί «εφ΄ όλης της ύλης».
ΜΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com


Απίστευτο στις 8.15 έγινε η πρώτη ερώτηση του debate και στις 8.18 είχαμε δημοσκόπηση…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5/2009
…για το ποιος είχε την καλύτερη παρουσία σ’ αυτό!!! (http://piazzadelpopolo.blogspot.com)
Η εφημερίδα «το Βήμα», έβγαλε, μόλις 3 λεπτά μετά την πρώτη ερώτηση του debate, αποτελέσματα δημοσκόπησης, με το ερώτημα «ποιος πολιτικός αρχηγός είχε την καλύτερη παρουσία», που βγάζει πρώτο... ποιον άλλο; Τον Καραμανλή!!!

Δείτε την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με τις φοβερές αναλύσεις, εδώ…
Φαίνεται ότι το συγκρότημα Λαμπράκη δεν μπορεί να χωνέψει ακόμα την ήττα που έρχεται και κάνει τα αδύνατα δυνατά να περισώσει ότι μπορεί!
Επίσης, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ αρχεία pdf ΕΔΩ!!

ΓΙΑ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

Τα ρέστα του ο Καρατζαφέρης στον Αυτιά, για τα σπότ.. τους παπαγάλους... και τη βαρβαρότητα..... Καλώς πράττει και εκμεταλεύεται την κατάθεση του 1000000 ΕΥΡΩ στο ταμείο φτώχειας και όχι στα διαφημιστικά σπότ.. μαγκιά του... τους έπιασε στον ύπνο.. και νάστε σίγουροι ότι ο λαός τα μετράει αυτά... στης ακρίβειας τον καιρό......
kraxtis-gr.blogspot.com

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα βασικά μαθήματα

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Του Αποστολου Λακασα

Αυλαία χθες για τις πανελλήνιες εξετάσεις στα έξι βασικά μαθήματα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας -μάθημα απαραίτητο για όσους στοχεύουν σε οικονομικά τμήματα- καθώς και στα ειδικά μαθήματα (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά). Συνολικά, περίπου 91.000 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων διεκδικούν μία από τις 69.586 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χθες οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Λατινικά, της θετικής στη Χημεία και της τεχνολογικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Και στα τρία μαθήματα τα θέματα κρίθηκαν λίγο πιο δύσκολα από πέρυσι. Ενδεικτικά, για τα Λατινικά (μάθημα που θεωρείται από τα ευκολότερα) η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ανέφερε ότι «απαιτούσαν καλή προετοιμασία των υποψηφίων. Ειδικά, το δεύτερο απόσπασμα του προς μετάφραση κειμένου «έχει κάποια μεταφραστική δυσκολία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή». Για τα θέματα της Χημείας οι εκπαιδευτικοί του Ομίλου OPION - IdEF ανέφεραν στην «Κ» ότι «παρότι δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, απαιτούσαν αρκετά καλή προετοιμασία από τον μαθητή, αλλά και σχετική ψυχραιμία για την αντιμετώπισή τους».

Στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί τα χαρακτήρισαν δυσκολότερα από τα περσινά και λίγοι υποψήφιοι θα αριστεύσουν.

Με βάση την έως τώρα εικόνα από τη βαθμολόγηση των προηγούμενων μαθημάτων προκύπτουν τα ακόλουθα:

- Περισσότεροι από πέρυσι υποψήφιοι πήραν βαθμούς μεταξύ 10 και 15, καθώς τα τρία πρώτα θέματα σε όλα τα μαθήματα ήταν εύκολα επιτρέποντας στους μέτρια προετοιμασμένους να ξεπεράσουν τη βάση. Αρα, η υπερσυγκέντρωση υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα 10-15 θα προκαλέσει άνοδο των βάσεων σε αυτή τη βαθμολογική περιοχή, καθώς και μείωση των κενών θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ (πέρυσι 17.411 θέσεις έμειναν κενές).

- Το τέταρτο θέμα των εξετασθέντων μαθημάτων έκανε τη διαφορά, καθώς ο βαθμός δυσκολίας του επέτρεψε στους καλά προετοιμασμένους να ξεχωρίσουν, διεκδικώντας θέση στις υψηλόβαθμες σχολές.

- Στη θεωρητική κατεύθυνση ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων ήταν σχετικά μικρότερος συγκριτικά με πέρυσι. Η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει ελαφρά άνοδο των βάσεων για υψηλόβαθμες σχολές όπως οι Νομικές και τα Παιδαγωγικά.

- Στη θετική κατεύθυνση η Βιολογία, τα Μαθηματικά και η Φυσική δυσκόλεψαν τους άριστους, που διεκδικούν θέση σε Ιατρικές, ΕΜΠ, Πολυτεχνική ΑΠΘ. Ετσι, αναμένεται σταθερότητα ή και ελαφρά πτώση των βάσεων.

- Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις επιδόσεις των υποψηφίων της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα Μαθηματικά και τη Φυσική.

Απόπειρα υποκλοπής

Απόπειρα υποκλοπής των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις έγινε στις 18 Μαΐου (εξεταζόταν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας) σε εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας, το οποίο λειτουργούσε σε ιδιωτικό σχολείο. Τέσσερις εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να υποκλέψουν τα θέματα, συνδέοντας τον κεντρικό server του εξεταστικού κέντρου (που είχε το σύστημα αποκωδικοποίησης και μετάδοσης των θεμάτων) με δικό τους υπολογιστή, που ήταν σε υπόγειο του σχολείου. Η απόπειρα έγινε αντιληπτή και ενημερώθηκε το υπ. Παιδείας. Το εξεταστικό κέντρο, όπου έδιναν εξετάσεις 13 μαθητές, καταργήθηκε και οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε γειτονικό. Πάντως, η στάση του υπ. Παιδείας προκαλεί ερωτήματα, καθώς δεν ανακοίνωσε έγκαιρα το περιστατικό. Χθες, πηγές του τόνιζαν ότι δεν υπήρξε προσβολή του αδιάβλητου των εξετάσεων.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

28/05 Υπέρ της υιοθέτησης κυρώσεων κατά της Β.Κορέας η Ρωσία
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μετά από την πυρηνική δοκιμή της τελευταίας
28/05 Γ. Παπακωνσταντίνου: "Η αποχή δεν είναι στάση"
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριηε ότι η αποχή δεν είναι στάση, η συμμετοχή δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε πορεία.
28/05 Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο στη Ρεβυθούσα
Το στόχο της κυβέρνησης για σύνδεση 85 χιλιάδων νοικοκυριών στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου ως το τέλος του 2009 και συνολικά 250 χιλιάδων ως το τέλος του 2010 επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
28/05 Νέα επίθεση κατά του Ιράκ
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το πρωί της Πέμπτης μεγάλη ομάδα κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με ανακοίνωση το τουρκικού επιτελείου στρατού.
28/05 Ισλανδία: Ψηφοφορία στη βουλή για αίτηση ένταξης στην Ε.Ε.
Ψήφισμα για την υποβολή αίτησης ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε προς έγκριση ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, Ossur Skarphedinsson, στο κοινοβούλιο της χώρας.
28/05 Νικητές οι "Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία"
Η παράταξη "Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία" του νυν προέδρου Πάνου Σόμπολου, ήταν η νικήτρια των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες στο νέο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
28/05 Συνάντηση Μπακογιάννη με δήμαρχο Μόρφου
Την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την κάμψη της "τουρκικής αδιαλλαξίας και προκλητικότητας" και την προώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, ζήτησε ο δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη.
28/05 Ισχυρός σεισμός στην Ονδούρα
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη βορειοανατολικά του Ροατάν, στην Ονδούρα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών.
28/05 Νατοϊκή επιχείρηση εναντίον Ταλιμπάν
Δυνάμεις του NATO και της αφγανικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον σημείου συγκέντρωσης μαχητών Ταλιμπάν.
28/05 Συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με Μαχμούντ Αμπάς
Με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί την Πέμπτη, στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος.
28/05 Έπίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη ΝΑ Τουρκία
Έξι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
28/05 Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα
Οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ τέθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο επιφυλακής μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θεωρεί πλέον άκυρη την εκεχειρία που ίσχυε στη χερσόνησο για πάνω από πέντε δεκαετίες.
28/05 Ομπάμα: Διόρισε νέους πρεσβευτές σε Ιαπωνία, Ινδία, Σρι Λάνκα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διόρισε νέους πρεσβευτές της χώρας στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στη Σρι Λάνκα, μεταξύ άλλων χωρών, εν μέσω της έντασης στην Ασία, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες.
28/05 Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εφ΄όλης της ύλης συνεντεύξεις, ενόψει των ευρωεκλογών, την Τετάρτη, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου καταλαμβάνουν τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών φύλλων της Πέμπτης.
28/05 Έκθεση-κόλαφος για τη Γαλλική Αστυνομία
Οι διαδικασίες στη Γαλλία όσον αφορά τις έρευνες για κακομεταχείριση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου "δεν είναι σύμφωνες προς τις διεθνείς νόρμες".
28/05 Βαρύτατες ποινές για χρηματοδότηση της Χαμάς
Δικαστήριο στις ΗΠΑ καταδίκασε δυο ιδρυτές μιας ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, κατηγορούμενους για "παράνομη χρηματοδότηση" της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς με 12,4 εκατ. δολάρια, σε ποινές κάθειρξης 65 ετών.
28/05 Οι Γερμανικές αρχές ζητούν διευκρινίσεις για τα αδικήματα του Μ. Χριστοφοράκου
Διευκρινίσεις από την Ελληνική δικαιοσύνη ζήτησαν οι Γερμανικές αρχές σχετικά με το αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που αντιμετωπίζει το πρώην στέλεχος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος.
28/05 Ασθενής δόνηση στα Κύθηρα
Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.23 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά των Κυθήρων, 270 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Πορεία μουσουλμάνων και συγκέντρωση «μνήμης» ταυτόχρονα το απόγευμα της Παρασκευής Εκρηκτικό σκηνικό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΝΕΑ)
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, ζητώντας την τιμωρία του αστυνομικού που έσκισε το Κοράνι. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η «Εθνική Επιτροπή Μνήμης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι εκπρόσωποι των διαφόρων κοινοτήτων μεταναστών δεσμεύονται ότι θα υπάρξει περιφρούρηση στη διάρκεια της πορείας για την αποφυγή επεισοδίων και ότι θα διαδηλώσουν ειρηνικά.

Ωστόσο, την ίδια περίπου ώρα και σε μικρή σχετικά απόσταση, στην πλατεία της Μητρόπολης, ομάδες ακροδεξιών με την υπογραφή «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» καλούν σε συγκέντρωση για να τιμηθεί, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «η αντίσταση του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους Οθωμανούς». Υπενθυμίζεται ότι αύριο, 29 Μαΐου, είναι η επέτειος της Αλωσης της Πόλης από τον οθωμανικό στρατό.

Με δεδομένο το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανέλαβε πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης. Την Τετάρτη επικοινώνησε με αντιρατσιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και ζήτησε αυτοσυγκράτηση εν όψει της συγκέντρωσης μνήμης της Πέμπτης.

Επιπλέον, μέσα στις επόμενες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους μουσουλμανικών οργανώσεων για να συζητήσει τα αιτήματά τους, ανάμεσά τους και το αίτημα για δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα.

«Η ένταση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της παντελούς απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής και σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Η βία, οποιασδήποτε μορφής και από οποιαδήποτε πλευρά, είναι απολύτως καταδικαστέα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των κινητοποιήσεων.

«Είναι σαφές ότι, η Αθήνα έχει γκέτο, με άτομα που βιώνουν ένα πολυδιάστατο κοινωνικό αποκλεισμό, τόσο σε επίπεδο θρησκευτικής έκφρασης, όσο και σε επίπεδο συνθηκών διαβίωσης. Η συσσώρευση οργής με τέτοια ποιοτικά στοιχεία υπονομεύει την κοινωνική μας συνοχή, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε» προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ζητά από την κυβέρνηση να εκπληρώσει άμεσα τις υποσχέσεις της «για ιερό τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε περιοχή προσβάσιμη στους δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους της Αθήνας», λέγοντας ότι διαφορετικά «θα συνεχίσουν να ζουν στο κοινωνικό περιθώριο, εκτεθειμένοι σε κάθε εξτρεμιστική οργάνωση, συσσωρεύοντας αγανάκτηση, που η κοινωνία μας απλά δεν χρειάζεται».

Εν τω μεταξύ, καταγγελίες για προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων και μεταναστών από ομάδα ακροδεξιών, λίγο μετά την φωτιά που ξέσπασε στον υπόγειο χώρο του Αγ.Παντελεήμονα δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον υπόγειο χώρο της εκκλησίας συγκεντρώνονται ρούχα και τρόφιμα για τους άπορους, ενώ είχαν βρει καταφύγιο άστεγοι μετανάστες. Ο πατήρ Προκόπιος έχει κατά καιρούς απειληθεί για τις ενέργειες αυτές από ομάδες ακροδεξιών, οι οποίοι μετά τη φωτιά συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών και κατηγορώντας τους για εμπρησμό.

Οι ομάδες αυτές επιτέθηκαν και προπηλάκισαν δημοσιογράφους και μέλη του ΚΚΕ που βρέθηκαν εκεί, καθώς και διερχόμενους μετανάστες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΚΟΒ Αγ.Παντελεήμονα «το συμβάν έγινε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις» και υπό την ανοχή τους.

kraxtis-gr.blogspot.com

Άνευρο το debate των πολιτικών αρχηγών

Ούτε εκπλήξεις, ούτε ειδήσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009

Σε πέντε παράλληλους μονόλογους εξελίχθηκε –όπως ήταν προδιαγεγραμμένο- το debate των πολιτικών αρχηγών για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Οι κ. Κ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνος και Καρατζαφέρης περιορίστηκαν σε επαναδιατύπωση των γνωστών τους θέσεων, σε ένα πλαίσιο «ασφυκτικό», χωρίς δυνατότητα απευθείας διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΔΕΞΙΘ ΚΛΙΚ ΣΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Η Οδύσσεια μερικών μικρών και άλλων μεγάλων εθελοντών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Χ.

«Πολίτες σε Δράση» είναι ο τίτλος του συνδυασμού της δημοτικής αρχής Κατερίνης, αλλά φαίνεται δεν περιλαμβάνει όλους τους πολίτες, παρά μόνον το στενό κύκλο των αιρετών της και των συμβούλων τους. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η ανεπιτυχής (παρά τη θαυμαστή επιμονή της) προσπάθεια μικρών και μεγάλων δημοτών να τεθούν στη διάθεση της διοίκησης του δήμου για τη δεντροφύτευση κοινόχρηστων χώρων της πόλης.
Η Οδύσσεια των μεγάλων εθελοντών ξεκίνησε πριν από πολλούς μήνες. Τον περασμένο Σεπτέμβρη τα μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας εκ-δήλωσαν στη δημοτική αρχή την πρόθεσή τους να αναλάβουν τη δεντροφύτευση του Εγγλέζικου. Μετά από πολλές επαφές (δια τηλεφώνου ή τετ α τετ) με αρμόδιους του δήμου, που πρακτικά δεν οδήγησαν πουθενά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τους ενημέρωσε, πριν το Πάσχα, πως την υπόθεση την έχει στα χέρια του ο ίδιος ο δήμαρχος. Μεγαλοβδόμαδα, ο δήμαρχος Κατερίνης συναντήθηκε με τα μέλη της Ομάδας, τους εξήγησε πως στον Εγγλέζικο υπάρχει πρόβλημα και δε μπορεί να γίνει δενδροφύτευση, τους υπέδειξε να επιλέξουν άλλους χώρους (85 τον αριθμό), παρουσιάζοντας χάρτες και μελέτες, μαζί με τη διαβεβαίωση πως στις 28 Απριλίου (τρέχοντος έτους) θα είχαν στη διάθεσή τους τα δέντρα που ο δήμος είχε παραγγείλει. Οι εθελοντές μελέτησαν τους χάρτες, έκαναν την επιλογή τους, τη γνωστοποίησαν στο δήμο και …ακόμα περιμένουν. Προχθές παρ-ενόχλησαν για 32η φορά το δήμο, για να ενημερωθούν για την τύχη της παραγγελιάς των δέντρων και εισέπραξαν, αρμοδίως, την απάντηση: «ούτε ήρθαν ούτε και ξέρουμε πότε θα ‘ρθουν»! Η ψυχρολουσία των 16χρονων Στο μεταξύ, παράλληλα με τη δική τους άτυχη ιστορία, εξελισσόταν μια, επίσης επίμονη αλλά αναποτελεσματική προσπάθεια εθελοντικής δράσης. Μια παρέα μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Λυκείου Κατερίνης, είχε (πριν το Πάσχα) τη φαεινή ιδέα να αποδείξει εμπράκτως τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες. Ενθουσιάστηκαν τα μάλα όταν ο δήμαρχος Κατερίνης τους επισκέφθηκε, συνοδεία τριών αντιδημάρχων, στο σχολείο τους, άνοιξε χάρτες και τα είπε μαζί τους για πάνω από δύο ώρες. «Δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση, να έρθει ο ίδιος ο δήμαρχος και να μιλά μαζί μας, σε 16χρονα παιδιά»!, λέει η Μαρία. Η παρέα τους είχε σκεφτεί βέβαια να δεντροφυτεύσει το χάλι με τα μπαζοχώραφα που βρίσκονται γύρω απ’ το σχολικό τους συγκρότημα, αλλά ο δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να φυτρώσει τίποτε εκεί, γιατί από κάτω υπάρχει τσιμέντο και τους υπέδειξε (κι αυτούς) άλλους χώρους. Τα παιδιά συναίνεσαν, δήλωσαν αποφασισμένα να τοποθετήσουν ακόμη και τα μπεκάκια για το πότισμα και να φροντίζουν με βάρδιες τα πράσινα νεογνά και ..περίμεναν. Μέχρι που … πέρασε το Πάσχα, ήρθαν οι εξετάσεις, μπαίνει το καλοκαίρι κι από το δήμο ούτε φωνή ούτε ακρόαση. «Δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα!» λέγανε χθες η Μαρία, ο Παύλος, ο Γιώργος, ο Λευτέρης κι ο άλλος Παύλος, η παρέα των δεκαεξάχρονων που, παρά την ψυχρολουσία, δηλώνουν ακόμη διαθέσιμοι. Από τον Σεπτέμβρη. Μη φυτέψουν τα δενδράκια τους κατακαλόκαιρο και τα κάνει παρανάλωμα ο ήλιος. Είναι ντροπή να απογοητεύεις παιδιά «Είναι ντροπή να σου χτυπούν την πόρτα δεκαεξάχρονα παιδιά και να τα απογοητεύεις!», λέει ο Ηλίας Τσολακίδης, από τους ενήλικες εθελοντές. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κώστας Τζομίδης (από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας κι ο δυο) ένωσαν χθες την πικρία τους, για την αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή της πόλης, με την πικρία των μαθητών του 3ου Λυκείου. «Δυστυχώς, εκμεταλλεύονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους την ευαισθησία των πολιτών, δεν σέβονται τους εθελοντές», διέγνωσαν. Αλλά κι αυτοί δεν το βάζουν κάτω. «Ο δήμος, είναι ο δήμος ΜΑΣ» υποστηρίζουν. «Μπορεί να διαφωνούμε με ενέργειες, πολιτικές και λειτουργίες της διοίκησής του, όμως για μας είναι ο δήμος μας, ο δήμος των παιδιών, ο δήμος των παιδιών μας».
kraxtis-gr.blogspot.com