Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Σήκωσέ το το τιμημένο.... η Εθνική της καρδιάς μας.. δείτε το βίντεο... απολαυστικό και συνάμα "τροκτικό" της ψυχής των Γάλλων

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ιδού η Ρόδος για Κ. Παπούλια και Αριστερά

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και αυτό απεδείχθη την τελευταία εβδομάδα για τη Ν.Δ., το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συμφώνησαν ή δεν διαφώνησαν με τη θέση του Δημήτρη Τσάτσου ότι είναι αντισυνταγματική η θέση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή και μετά να ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια.

Τόσο η Ν.Δ. όσο και τα κόμματα της Αριστεράς δεν θέλουν εκλογές και είναι προφανές πως προτιμούν αυτές να γίνουν με τη λήξη της τετραετίας, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Η Ν.Δ., γιατί με τα σημερινά δεδομένα θα τις χάσει. Στην προσπάθειά της να τις αποφύγει, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για συνταγματική εκτροπή και υιοθετεί την άποψη Τσάτσου, πολύ περισσότερο επειδή αυτός ανήκει στο αντίπαλο κόμμα. Με τη στάση της επιδεικνύει αυτό για το οποίο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ: Εξουσιομανία...

Το ΚΚΕ δεν θέλει, επίσης, εκλογές όχι γιατί φοβάται μήπως μειωθεί η δύναμή του -εξάλλου η Αλέκα Παπαρήγα είπε πριν από τις ευρωεκλογές ότι η κάλπη υποτάσσεται στην κομματική γραμμή- αλλά γιατί όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση τόσο ελπίζει στη συρρίκνωσή του.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, περνάει μεγάλη κρίση και ελπίζει πως αν κερδίσει χρόνο θα μπορέσει να ανακάμψει, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής.

Το υποκριτικό της στάσης των κομμάτων της Αριστεράς είναι πως παρ' ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή εδώ και δύο μήνες, αυτά τώρα και μετά τη θέση Τσάτσου μιλάνε για αντισυνταγματικότητα εκδηλώνοντας όψιμο ενδιαφέρον για το Σύνταγμα.

Ομως, αν πράγματι δεν θέλουν εκλογές και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή του Συντάγματος, τη λύση την έχουν στα χέρια τους: να ψηφίσουν τον Κάρολο Παπούλια ούτως ώστε αυτός να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή! Είναι βέβαιο ότι δεν θα το κάνουν, πολιτικά δεν το αντέχουν...

Οσοι λένε ότι είναι αντισυνταγματική η θέση του ΠΑΣΟΚ, εντοπίζουν το πρόβλημα όχι στην άρνησή του να ψηφίσει τον κ. Παπούλια προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο εκλογές αλλά στην εκ νέου υποψηφιότητα του ίδιου προσώπου, μετά τις εκλογές με δική του πρόταση (σ.σ. αν είναι αυτός ο νικητής). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσάτσος καλεί τον κ. Παπούλια να μην είναι ξανά υποψήφιος σε μια τέτοια περίπτωση, για να μη γίνει εργαλείο, όμως μια τέτοια θέση-προτροπή αποχώρησης είναι πρωτίστως πολιτική πράξη παρά ερμηνεία του Συντάγματος. Δεν έχουν όμως όλοι οι συνταγματολόγοι την ίδια άποψη, αφού π.χ. οι κύριοι Μανιτάκης, Δρόσος κ.ά. διαφώνησαν με τους κυρίους Τσάτσο και Κασιμάτη και υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Σύνταγμα και τη διαδικασία που λέει ότι θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Με αυτά ως δεδομένα, η θέση και η στάση του Καρόλου Παπούλια θα καθορίσει τις εξελίξεις. Προφανώς θα το κάνει μόνον όταν αυτός το κρίνει, αποδεχόμενος ή όχι την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή πρόσφατο πρωτοσέλιδο-κύριο θέμα της εφημερίδας «Εθνος», που δεν διαψεύστηκε ποτέ και το οποίο επικαλούμενο πηγές του προεδρικού μεγάρου έγραφε ότι ο κ. Παπούλιας από τη στιγμή που Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην επανεκλογή του, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα αν αυτή γίνει έπειτα από εκλογές. Αυτό δεν αρκεί. Γι' αυτό η έγκαιρη θέση του Κάρολου Παπούλια -έγκαιρη όχι απαραίτητα σε σχέση με τον χρόνο- θα καθορίσει τους όρους σε αυτό το παιχνίδι πολιτικού ωφελιμισμού περί της προεδρικής εκλογής. Γιατί τέτοιο παχνίδι ήταν πάντα και είναι η προεδρική εκλογή. ΠΗΓΗ Σokos@enet.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι ομορφότεροι κάνουν κορίτσια Η εξέλιξη...ομορφαίνει τις γυναίκες

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Οι άνδρες ή οι γυναίκες άραγε θα πρέπει να αισθανθούν περισσότερη ικανοποίηση με το εύρημα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, ότι η εξέλιξη και ο ανταγωνισμός ωθεί τις γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες, ενώ οι άνδρες παραμένουν αισθητικά λίγο-πολύ στο επίπεδο της εποχής...των σπηλαίων;

Με το πέρασμα των γενιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες γίνονται σταθερά όλο και πιο ωραίες, στο πλαίσιο μιας "κούρας ομορφιάς" που αδιάκοπα λαμβάνει χώρα στο γυναικείο φύλο διεθνώς. Έτσι, διαχρονικά, η "ψαλίδα" ομορφιάς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες συνεχώς μεγαλώνει, καθώς η μέση γυναίκα ομορφαίνει περισσότερο από τον μέσο άνδρα.

Η έρευνα, που έγινε από Φιλανδούς ερευνητές, υπό τον Μάρκους Γιοκέλα του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, διαπίστωσε ότι οι όμορφες γυναίκες έχουν 16% περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πιο...κοινότοπες γυναίκες, ενώ τα πιο πολλά παιδιά αυτών των ομορφότερων γυναικών είναι κορίτσια. Οι κόρες αυτές, όταν μεγαλώσουν, τείνουν να γίνονται επίσης ελκυστικές και έτσι να διαιωνίζουν -και σταδιακά να βελτιώνουν- το πρότυπο της ομορφιάς.

Τα πορίσματα αυτά ταιριάζουν με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Σατόσι Καναζάβα, εξελικτικού ψυχολόγου της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος βρήκε ότι οι όμορφοι γονείς είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες παρά αγόρια. Όπως εκτιμά, πρόκειται για μια εξελικτική στρατηγική που αθόρυβα έχει προγραμματιστεί πλέον μέσα στο ανθρώπινο DNA.

Οι πιο ελκυστικοί γονείς είναι 26% λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιδί, οι πιο όμορφοι γονείς είναι κατά 36% πιθανότερο να αποκτήσουν κορίτσι. Οι λιγότερο όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τον Κιναζάβα, "η φυσική ομορφιά είναι ένα άκρως κληρονομήσιμο χαρακτηριστικό, που αυξάνει δυσανάλογα την αναπαραγωγική επιτυχία των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών". "Αν οι πιο ελκυστικοί γονείς έχουν πιο πολλές κόρες και αν η φυσική ομορφιά είναι κληρονομήσιμη, τότε λογικά προκύπτει ότι η μέση γυναίκα, με το πέρασμα πολλών γενιών, διαδοχικά γίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με τον άνδρα", πρόσθεσε.

Στους άνδρες, αντίθετα, από εξελικτική άποψη, η ομορφιά δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου δεν έχουν αισθανθεί πραγματική βιολογική πίεση να γίνουν πιο όμορφοι.

Οι ψυχολόγοι και οι βιολόγοι συμφωνούν ότι οι γυναίκες δίνουν μικρότερη σημασία στην ομορφιά ενός άνδρα και μεγαλύτερη στην ικανότητά του να φροντίσει εκείνες και τα παιδιά τους, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Αυτό εξηγεί γιατί η κύρια πίεση που αισθάνονται οι άνδρες, είναι να είναι πετυχημένοι στην κοινωνία.

Σύμφωνα εξάλλου με τις μελέτες αυτές, και τα δύο φύλα συμφωνούν πως οι γυναίκες είναι αισθητικά πιο ωραίες από τους άνδρες. Εν κατακλείδι, οι έρευνες επιβεβαιώνουν την κοινή αντίληψη ότι "η ομορφιά βρίσκεται στα γονίδια".(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημιυπαίθριοι: Πώς τακτοποιούνται, τι πρόστιμα επιβάλλονται (Όλη η ρύθμιση)

Ημιυπαίθριοι: Πώς τακτοποιούνται, τι πρόστιμα επιβάλλονται (Όλη η ρύθμιση)
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων, ισόγειων γκαράζ και υπογείων χωρίς όμως οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση με πρόστιμο ίσο με το 10% της αντικειμενικής αξίας του χώρου ποθ ¨τακτοποιείται¨, προβλέπει η ρύθμιση που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. (Δείτε όλη τη ρύθμιση)

Όσοι δεν σπεύσουν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα που ισχύουν και σήμερα, δηλαδή εφάπαξ πρόστιμο ίσο με το 30% της αντικειμενικής αξίας συν ετήσιο πρόστιμο ίσο με το 5% της τιμής ζώνης.

Υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος του προστίμου που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι μπουν στην διαδικασία θα είναι μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

Η διαδικασία θα γίνει μέσω των πολεοδομιών και θα κρατήσει συνολικά έναν χρόνο από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ κάτι που αναμένεται πιθανόν στα τέλη του μήνα.

Οι πολίτες θα μπορούν να πληρώσουν είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε σε 3 ισόποσες δόσεις.

Οι χώροι που θα δηλωθούν θα μπορούν να μεταβιβαστούν ως «χώροι που αλλάξανε χρήση» και θα φορολογούνται κανονικά. Οι χώροι αυτοί θα μπορούν να διατηρήσουν τη χρήση τους άλλα δεν νομιμοποιούνται και άρα δεν εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση.

Ο κ. Σουφλιάς απείλησε με διενέργεια εντατικών και εκτεταμένων ελέγχων από το φθινόπωρο, τόσο της πολεοδομίας όσο και της εφορίας, προκειμένου να πείσει τους ιδιοκτήτες να προβούν σε δήλωση. Τόνισε μάλιστα αρκετές φορές χαρακτηριστικά ότι «η εφορία θα βγει παγάνα»!

Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση προχωράει στη ρύθμιση λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας επιδιώκοντας συνολικά ποσά άνω των 2 δις. ευρώ εκ των οποίων το 1,15 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δικαίωμα στην τακτοποίηση έχουν όσοι εκδώσουν οικοδομική άδεια μέχρι και σήμερα 2 Ιουλίου.

Παράλληλα, η ρύθμιση προβλέπει αυστηρότερους κανονισμούς για όλες τις από εδώ και στο εξής πολεοδομικές παραβάσεις αυτού του τύπου με περιορισμό των ημιυπαιθρίων άλλα και του ύψους των υπογείων καθώς και μέσω της προσμέτρησης των υπέργειων χώρων στάθμευσης στον συντελεστή δόμησης των κτιρίων.

Με ενδιαφέρον τώρα αναμένεται τόσο η αντίδραση και το επίπεδο της προθυμίας των πολιτών να δηλώσουν την παρανομία τους όσο και το ποια θα είναι η αντίδραση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέλη του οποίου εξαρχής τάχθηκαν αρνητικά σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Ο κ. Σουφλιάς εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά των δικαστών και επιχειρεί να ξεπεράσει τους ενδεχόμενους σκοπέλους μέσω του νομικού τρυκ της μη παραχώρησης βεβαίωσης οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση, πράγμα που αποδυναμώνει ίσως το όποιο δέλεαρ θα μπορούσαν να έχουν οι πολίτες για να δηλώσουν τις παρανομίες τους.

Ουσιαστικά αυτό που προώθησε ο κ. Σουφλιάς είναι η μείωση του υφιστάμενου προστίμου ανέγερσης και ο μηδενισμός του ισχύοντος ετήσιου προστίμου διατήρησης καθώς δεν παρέχεται οριστική εξαίρεση από τη κατεδάφιση. Δέλεαρ δεν υφίσταται για τους πολίτες. Αντιθέτως η κυβέρνηση προκειμένου να σπεύσουν οι πολίτες και να πληρώσουν, χρησιμοποιεί την απειλή των εκτεταμένων ελέγχων κυρίως της εφορίας.

Η ρύθμιση θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα σε διάστημα έξι μηνών από την ενεργοποίηση του νόμου (πιθανόν από τα τέλη Ιουλίου) να υποβάλλουν απευθείας (ή συστημένα σε διάστημα τεσσάρων μηνών) στις κατά τόπους πολεοδομίες αίτηση τακτοποίησης.

Θα πρέπει παράλληλα να καταβάλλουν παράβολο 250 ευρώ εάν πρόκειται για ημιυπαίθριους ή 350 ευρώ εάν πρόκειται για ισόγεια και υπόγεια που αλλαξαν χρήση. Τα ποσά αυτά θα συμψηφίζονται στο ποσό του προστίμου που θα καταβληθεί τελικά.

Στην αίτηση θα πρέπει να συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 εις διπλούν στην οποία θα αναφέρουν:

*τα ατομικά στοιχεία, τον ΑΦΜ και τη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη

*συνοπτική περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του δαπέδου του χώρου, η χρήση, ο αριθμός της οικοδομικής άδειας και ο χρόνος έκδοσης της.

*Ακόμα, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και κάτοψη του ορόφου στην οποία αποτυπώνεται ο ημιυπαίθριος χώρος.

Στη συνέχεια η πολεοδομία θα πρέπει να ελέγξει εντός 30 ημερών τον φάκελο εντός των οποίων ενημερώνεται ο αιτών για τυχών ελλείψεις. Ο αιτών έχει υποχρέωση εντός 15 ημερών να προσκομίσει τα ελλιπή στοιχεία.

Έπειτα η πολεοδομία θα αποστέλλει εντός 40 ημερών στον αιτούντα ειδικό έντυπο το οποίο θα αναγράφει το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί.

Με το έντυπο αυτό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει (πιθανόν) έως το τέλος Ιουλίου του 2010 (ένα χρόνο από την δημοσίευση του νόμου) να πληρώσει στο Δημόσιο Ταμείο το πρόστιμο σε τρεις ισόποσες δόσεις (η πρώτη εννιά μήνες από την δημοσίευση του νόμου) ή εφάπαξ με έκπτωση 10%.

Τα παρασταστικά της εξόφλησης θα πρέπει να προσκομιστούν στην πολεοδομία και δίνει βεβαίωση στον αιτούντα με την οποία απαλλάσσεται από τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Σημειώνεται ότι δεν δίνεται οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν οι πολίτες που διαθέτουν για παράδειγμα έναν κλειστό ημιυπαίθριο και μια κλειστή υπέργεια θέση γκαράζ. Αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν δυο φορές το παράβολο, δηλαδή 250 ευρώ + 350 ευρώ καθώς και δυο πρόστιμα δηλαδή 10%+10% επί της αντικειμενικής αξίας.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αναθέσουν την διαδικασία σε μηχανικό, η αμοιβή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 20% επί της ελάχιστης αμοιβής μελέτης που ισχύει κατά την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση με υπαιτιότητα της πολεοδομίας, ο αιτών δεν χάνει το δικαίωμα τακτοποίησης και παρατείνονται ανάλογα οι σχετικές προθεσμίας.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις ο κ. Σουφλιάς προώθησε νέους αυστηρότερους περιορισμούς για όλες τις από εδώ και στο εξής κατασκευές.

Συγκεκριμένα, για τους ημιυπαίθριους: Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 15% του συντελεστή δόμησης (σήμερα είναι 20% και για κατασκευές έως το 2000 ήταν 40%) και θα πρέπει να κατανέμονται αναλογικά άνα όροφο. Παύει δηλαδή η δυνατότητα μεταφοράς τους από όροφο σε όροφο ή σε έναν συγκεκριμένο. Οι ημιυπαίθριοι θα πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ. και βάθος μικρότερο ή ίσο με 1,80 μ. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αποφεύγεται το κλείσιμο τους. Κατ’ εξαίρεση για τις τουριστικές εγκαταστάσεις οι ημιυπαίθριοι πρέπει να έχουν βάθος μικρότερο ή ίσο με 2,50 μ. και δεν ισχύει στη περίπτωση αυτή ο περιορισμός της αναλογικής κατανομής ανά όροφο.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για όλες τις άδειες που θα κατατεθούν μετά την ισχύ του νόμου.

Για τους υπέργειους κλειστούς χώρους στάθμευσης προβλέπεται η προσμέτρηση τους στον συντελεστή δόμησης του κτιρίου. Οι στεγασμένοι άλλα ανοιχτοί ισόγειοι χώροι στάθμευσης δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης.

Για τους υπόγειους χώρους ορίζεται ότι το ύψος αυτών δεν θα μπορεί πλέον να υπερβαίνει το 0,80 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να αλλάξουν τη χρήση τους και να δημιουργήσουν δωμάτια.

O κ. Σουφλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξεί καμία ευνοϊκή ρύθμιση για τις σοφίτες οι οποίες είναι εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος του κτιρίου, δεν αποτελούν αλλαγή χρήσης και συνεχίζουν να θεωρούνται αυθαίρετες παραβάσεις.

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Οξύτατη επίθεση κατά των δικαστικών εξαπέλυσε χτες ο Γ. Σουφλιάς επιλέγοντας την μετωπική σύγκρουση ενόψει μιας ενδεχόμενης ακύρωσης από το ΣτΕ, θέτοντας ουσιαστικά το δίλημμα «λύση ή διαιώνιση του προβλήματος».

«Θλίβομαι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «που οι δικαστές να διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για μια ρύθμιση την οποία δεν έχουν καν δει, σε ημερίδες. Είναι δεοντολογικό αυτό; Οι δικαστές αποφαίνονται από έδρας. Πολλές απόψεις είναι επιπόλαιες. Αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες. Γίνεται να κρίνει σήμερα το ΣτΕ τον νόμο του 1985 για τα αυθαίρετα όταν έχει ήδη δημιουργηθεί ένα κοινωνικό φαινόμενο; Είναι πολύ κακή προσφορά να συζητάμε εάν το ΣτΕ θα απορρίψει ή όχι μια ρύθμιση που προωθεί μια κυβέρνηση. Η ρύθμιση μας είναι ρεαλιστική. Παίρνει μέτρα για το μέλλον και αντιμετωπίζει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Κανείς δεν έχει καταγγείλει κανέναν τόσα χρόνια, κανείς δεν έχει κατεδαφίσει και κανείς δεν έχει πληρώσει πρόστιμα. Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό;» είπε ο κ. Σουφλιάς.

Ο υπουργός επιτέθηκε και στο ΤΕΕ λέγοντας ότι «οι απόψεις του προέδρου του θυμίζουν ασανσέρ. Το ΤΕΕ είναι σύμβουλος του κράτους και θα πρέπει να προτείνει λύσεις και όχι να διατυπώνει απλά την αντίρρηση του».

Ο κ. Σουφλιάς υπεραμύνθηκε της ρύθμισης τονίζοντας ότι δεν νομιμοποιεί την αυθαιρεσία άλλα αναφέρεται μόνο σε αλλαγή χρήσεων χώρων που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος του κτιρίου. «Θεσπίζουμε μέτρα που καταργούν τις πηγές αυθαιρεσίας και τακτοποιούμαι με ρεαλιστικό τρόπο εκκρεμότητες που έχουν δημιουργήσει ένα κοινωνικό φαινόμενο για το οποίο κανείς δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση. Οι ημιυπαίθριοι υφίστανται από το 1985. Η πείρα έχει δείξει ότι τέτοιες παραβάσεις εντοπίζονται μόνο μετά από καταγγελία. Και οι περιπτώσεις αυτές είναι ελάχιστες».

Ακόμη, ο υπουργός χαρακτήρισε τους πολίτες συνυπεύθυνους για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε: «Γνωρίζανε τι αγοράζανε. Στην Ελλάδα περισσεύει η υποκρισία. Βεβαίως και είναι συνυπεύθυνη και η πολιτεία και οι κατασκευαστές»! Ωστόσο, αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν είναι μόνο οι πολίτες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Με καθαρά εισπρακτικά και ψηφοθηρικά κριτήρια και με μια έωλη νομικά διαδικασία, η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό που η ίδια ονομάζει τακτοποίηση, εξαπατώντας στην ουσία τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν στη συνέχεια να πληρώσουν επιπλέον τα πρόστιμα αυθαιρέτων που αναλογούν για τη νομιμοποίηση ή την εξαίρεση τους, και να καταστούν όμηροι μιας εκβιαστικής κυβερνητικής πολιτικής» σχολίασε ο υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κουβέλης.

«Δυστυχώς, ως χώρα, πολεοδομικά επτωχεύσαμεν» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΤΕΕ Γ. Αλαβάνου. «Εμπεδώνεται στην ελληνική κοινωνία η αντίληψη ότι όσοι αυθαιρετούν, εν τέλει, δικαιώνονται. Τα πρόστιμα από μόνα τους δεν έλυσαν και δεν πρόκειται να λύσουν στο μέλλον το πρόβλημα Με την «τακτοποίηση» που ανακοινώθηκε σήμερα, με σαφείς βραχυπρόθεσμους εισπρακτικούς στόχους, δεν αντιμετωπίζεται επί της ουσίας το πρόβλημα, ούτε για όσους έχουν αυθαίρετα. Οι συγκεκριμένοι χώροι δεν νομιμοποιούνται, και παραμένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι ίδιοι όμηροι στην όποια πολιτική ή δικαστική μελλοντική απόφαση.» Κασσιανός Τζέλης (ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πιερία


ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Υπό έλεγχο τέθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στις Αλυκές και την Πύδνα Πιερίας. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 7 πυροσβεστικά οχήματα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πώς θα δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι: 13 ερωτήσεις - απαντήσεις

Πώς θα δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι: 13 ερωτήσεις - απαντήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
Της Μαρίας Βουργάνα

H ρύθμιση αποκλείει τις άδειες που εκδόθηκαν μετά τις 2 Ιουλίου 2009, παρότι οι μελέτες τους έχουν σχεδιαστεί με τους προϊσχύσαντες όρους δόμησης!

Nέο έντυπο E9 θα αναγκαστούν να υποβάλουν το 2010 στην εφορία οι φορολογούμενοι που θα «τακτοποιήσουν» τους ημιυπαίθριους χώρους των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τροποποιήσουν την επιφάνεια των κύριων χώρων της κατοικίας τους προσθέτοντας σ΄ αυτή τα τετραγωνικά μέτρα του ημιυπαίθριου, γκαράζ ή αποθήκης που έχουν αλλάξει χρήση και σε παλαιότερα E9 είχαν δηλωθεί ως βοηθητικοί χώροι. Aπό τη στιγμή που αυξάνει η επιφάνεια της κατοικίας τους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο Eνιαίο Tέλος Aκινήτων.

Πώς θα δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι: 13 ερωτήσεις - απαντήσεις

Tι καλύπτει η ρύθμιση της πολεοδομικής «τακτοποίησης»;

H ρύθμιση προβλέπει ότι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι κάθε είδους κτηρίων, αλλά και υπέργειοι χώροι στάθμευσης οχημάτων ή υπόγειοι χώροι αποθηκών, που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης, μπορούν να διατηρήσουν νόμιμα πλέον τη νέα χρήση τους, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: O χώρος έχει κατασκευαστεί βάσει οικοδομικής αδείας, η οποία έχει εκδοθεί ή αναθεωρηθεί μέχρι 2/7/2009 και απεικονίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια.

H νέα χρήση δεν απαγορεύεται στην περιοχή του ακινήτου. Yποβληθεί σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Kαταβληθεί η προβλεπόμενη εισφορά. Mετά την εξόφληση της εισφοράς δεν επιβάλλονται πλέον πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης και οι χώροι αυτοί διατηρούν τη χρήση στην οποία έχουν μετατραπεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής του συγκεκριμένου κτίσματος.

H ρύθμιση αποκλείει τις άδειες που εκδόθηκαν μετά 2.7.2009, παρότι οι μελέτες τους έχουν σχεδιαστεί με τους προϊσχύσαντες όρους δόμησης!

Ποιοι χώροι δεν «τακτοποιούνται»;

Aυθαίρετα κτίσματα, προεκτάσεις κτηρίων πέρα από την οικοδομική άδεια και γενικά χώροι που δεν απεικονίζονται στα νόμιμα σχέδια της οικοδομής, όπως π.χ. κλειστοί εξώστες, βεράντες και πυλωτές, όπως επίσης πατάρια, σοφίτες κ.λπ.

Ποια είναι η διαδικασία δήλωσης χώρων με αλλαγή χρήσης;

O ιδιοκτήτης του ακινήτου, υποβάλλει προς την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται: Aίτηση για «τακτοποίηση» κτίσματος που είναι δεκτικό τακτοποίησης.

Yπεύθυνη δήλωση του N. 1599/1986 εις διπλούν, στην οποία πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη ατομικά στοιχεία του ιδιοκτήτη, AΦM και η ΔOY φορολογίας του ιδιοκτήτη και συνοπτική περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του δαπέδου του, η χρήση, ο αριθμός της οικοδομικής άδειας και ο χρόνος έκδοσής της.

Φωτοτυπία της εγκεκριμένης από την πολεοδομία κάτοψης του ορόφου, στην οποία αποτυπώνεται ο ημιυπαίθριος χώρος που δηλώνεται. Παράβολο Δημοσίου Tαμείου ύψους 250 ευρώ, επί ποινή απαραδέκτου, για κάθε αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία, στην οποία υπάρχουν κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφεται, αλλά συμψηφίζεται με το ποσό της εφάπαξ εισφοράς. Tο παράβολο αυτό ανέρχεται σε 350 ευρώ για τους λοιπούς δηλούμενους χώρους (υπόγεια κ.λπ.).

Yπάρχουν αλλαγές στις σχέσεις συνιδιοκτητών;

H νέα ρύθμιση δεν επηρεάζει, τη συμμετοχή των οριζοντίων ιδιοκτησιών στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας, εφόσον αυτή καθορίζεται επακριβώς στη σύσταση και τον κανονισμό του κτηρίου.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι χώροι αυτοί είχαν εξαρχής συνυπολογιστεί στην κατανομή των κοινόχρηστων δαπανών του κτηρίου ως κλειστοί χώροι (εφόσον το κλείσιμό τους στην ουσία είχε προαποφασιστεί από τη φάση σχεδιασμού του κτηρίου), ενώ εξάλλου κατά κανόνα είναι κατανεμημένοι σε όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες, έτσι ώστε στην πράξη να μην υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαφοροποίηση των ποσοστών των επί μέρους ιδιοκτησιών στις κοινόχρηστες δαπάνες του όλου κτηρίου.

Πώς θα μεταβιβάζεται ο «τακτοποιημένος» χώρος;

Mε τη νέα ρύθμιση η αλλαγή χρήσης των «τακτοποιημένων» χώρων αναγνωρίζεται και διατηρείται για το μέλλον. Όπως αυτοί οι χώροι μνημονεύονταν στα συμβόλαια και μεταβιβάζονταν κανονικά μέχρι προ του νέου νόμου με αναφορά στη νόμιμη χρήση τους, στο μέλλον θα μπορούν και πάλι να μεταβιβάζονται κανονικά, εφόσον ο νόμος έχει αναγνωρίσει και τη νέα χρήση τους, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τακτοποίησής τους.

Στην περίπτωση μεταβίβασης «τακτοποιημένων» χώρων θα περιγράφεται ο χώρος και θα αναφέρεται ότι ήταν ημιυπαίθριος (κ.λπ.) αλλά άλλαξε η χρήση του και τακτοποιήθηκε σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Xρειάζεται και μηχανικός για τη δήλωση;

Δεν είναι υποχρεωτικό για απλή δήλωση ημιυπαίθριου χώρου ενός διαμερίσματος, αφού αρκεί η υποβολή φωτοτυπίας του εγκεκριμένου από την πολεοδομία σχεδίου που απεικονίζει τον εγκεκριμένο και ήδη κλεισμένο αυτό χώρο. Για περιπτώσεις όμως άλλου είδους χώρων με μεγάλα εμβαδά, πιθανόν να είναι αναγκαία η επιμέλεια της δήλωσης από μηχανικό ή αρχιτέκτονα.

Ποιες θα είναι οι επιβαρύνσεις στο μέλλον

Για όσα ακίνητα η αντικειμενική αξία υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 1? ετησίως

Mήπως το κράτος αργότερα μου ζητήσει αναδρομικά κάποιο φόρο, ασφαλιστική εισφορά ή νέο πρόστιμο;

Δεν οφείλονται αναδρομικά φόροι για «μεταβιβάσεις του ακινήτου» (φόρος μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής. Eπίσης δεν αναζητούνται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή των δηλούμενων χώρων.

Mε τι θα επιβαρυνθεί στο μέλλον όποιος δηλώσει τους ημιυπαίθριους και λοιπούς χώρους;

Oι ημιυπαίθριοι και λοιποί χώροι που θα δηλωθούν, θα έχουν για το μέλλον τις επιβαρύνσεις που θα είχαν αν ήταν εξαρχής δηλωμένοι με την πραγματική τους χρήση και συγκεκριμένα:

OTA.Oι υπόγειοι και ισόγειοι χώροι είναι κατά κανόνα δηλωμένοι στους O.T.A. και επιβαρύνονται με TAΠ και δημοτικά τέλη. Oι OTA που δεν τους έχουν υπολογίσει μπορούν να καλέσουν τους φορολογούμενους μετά το πέρας της «τακτοποίησης» σε συμπληρωματική δήλωση των ημιυπαίθριων, που θα αφορά το μέλλον.

ETAK Oι φορολογούμενοι έχουν ήδη δηλώσει όλους τους υπόγειους χώρους και πολλούς ημιυπαίθριους στο E9, ως βοηθητικούς χώρους των κατοικιών τους. Mετά το πέρας της διαδικασίας «τακτοποίησης», και συγκεκριμένα από 1.1.2010, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τροποποιήσουν το E9 τους, με βάση τη νέα χρήση που δήλωσαν.

H φορολογική επιβάρυνση για το μέλλον είναι 1? ετησίως και αφορά μόνον όσους η αντικειμενική αξία των κατοικιών τους υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο των 100.000 ευρώ για τους αγάμους και 200.000 ευρώ για τους εγγάμους.

Οι προθεσμίες, το ύψος της εισφοράς, η διαδικασία και τα πρόστιμα

Aν η εισφορά καταβληθεί ολόκληρη κατά τον χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης, το ποσό της μειώνεται κατά 10%, δηλαδή το κόστος τακτοποίησης στην πράξη μειώνεται στο 9%

Ποιες είναι οι προθεσμίες της διαδικασίας δήλωσης;

H αίτηση είτε κατατίθεται στο πρωτόκολλο της πολεοδομικής υπηρεσίας του τόπου του ακινήτου εντός ανατρεπτικής προθεσμίας 6 μηνών, είτε αποστέλλεται με συστημένη επιστολή εντός 4 μηνών από την ισχύ του νόμου.

Στην πρώτη περίπτωση ο έλεγχος της πληρότητας του φακέλου γίνεται κατά την υποβολή της αίτησης οπότε και ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος για τυχόν ελλείψεις. Στη δεύτερη περίπτωση ο έλεγχος γίνεται εντός 30 ημερών από την παραλαβή της συστημένης επιστολής, οπότε ο αιτών ενημερώνεται εγγράφως για τυχόν ελλείψεις.

Kαι στις δύο περιπτώσεις ο αιτών καλείται να προσκομίσει εντός 15 ημερών στην πολεοδομική Yπηρεσία τα τυχόν ελλιπή στοιχεία, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος. H διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων τακτοποίησης πρακτικά θα αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2009 και θα λήξει περί το τέλος Iανουαρίου 2010.

Ποιο είναι το ύψος της εφάπαξ εισφοράς;

H εισφορά υπολογίζεται από την πολεοδομία στο 10% της αντικειμενικής αξίας του ημιυπαίθριου χώρου. Eιδικότερα εφαρμόζεται ο εξής τύπος: Eφάπαξ εισφορά = Tιμή Zώνης x Eμβαδόν δηλούμενου χώρου x 10%. Mε την αίτηση κατατίθεται και παράβολο 250 ευρώ για κάθε αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία (350 ευρώ για τους λοιπούς δηλούμενους χώρους) που δεν επιστρέφεται αλλά συμψηφίζεται με την οφειλόμενη εισφορά.

Aν η εισφορά καταβληθεί ολόκληρη κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης, το ποσό της μειώνεται κατά 10%, δηλαδή το κόστος τακτοποίησης στην πράξη μειώνεται στο 9%.

Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής;

H πολεοδομική υπηρεσία αποστέλλει ειδικό έντυπο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου εντός 40 ημερών από την διαπίστωση της πληρότητας του φακέλου και χρησιμοποιείται ως δικαιολογητικό πληρωμής της εισφοράς.

H εισφορά καταβάλλεται στο Δημόσιο Tαμείο εντός έτους από την ισχύ του νόμου, τμηματικά σε τρεις ισόποσες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβάλλεται εντός προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την ισχύ του νόμου.

Tι συνέπειες έχει όποιος δεν δηλώσει τον ημιυπαίθριο;

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης και δήλωσης ή μη εξόφλησης της εισφοράς στο σύνολό της, ο χώρος υπάγεται στις διατάξεις περί αυθαιρέτων. Σε περίπτωση ελέγχου ή καταγγελίας, τα πρόστιμα που προβλέπει η νέα ρύθμιση είναι τα εξής: Πρόστιμο ανέγερσης, σε ποσοστό 30% της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του αυθαιρέτου επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης. Πρόστιμο διατήρησης σε ποσοστό 5% κατ’ έτος της αξίας του αυθαιρέτου, όπως αυτή υπολογίζεται παραπάνω, και επιβάλλεται για κάθε έτος διατήρησής του, από την κατασκευή του μέχρι την κατεδάφιση ή την έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής αδείας.

Tι συμβαίνει με όποιον ήδη πληρώνει πρόστιμο σε εκκρεμή υπόθεση από προηγηθείσα καταγγελία;

Mε την υποβολή της αίτησης αναστέλλεται κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων και καταβολής προστίμων. Kατά συνέπεια παύει πλέον η υποχρέωση πληρωμής του προστίμου ανέγερσης και του ετήσιου προστίμου διατήρησης. Πρόστιμα που έχουν καταβληθεί, δεν αναζητούνται και δεν επιστρέφονται. ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ετοιμάζεται δυναμικά, σε όλους τους τομείς, ο Πιερικός Αρχέλαος





ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείο Τύπου
Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας
Τηλ: 6978 495134
e-mail: dimsfikas@yahoo.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153

Κατερίνη, 27 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετοιμάζεται δυναμικά, σε όλους τους τομείς, ο Πιερικός Αρχέλαος
Βίλας και Δαμαλής στη νέα αγωνιστική περίοδο - Το ρόστερ της ομάδας
■ Δύο εβδομάδες έμειναν σχεδόν για την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, αλλά από διοικητικής πλευράς υπάρχει πλήρης δραστηριότητα για να λυθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Η στήριξη των φιλάθλων που περιμένουν την έναρξη του πρωταθλήματος με ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι αυτή που θα καθορίσει και φέτος την πορεία της ομάδας. Με ενδιαφέρον περιμένουν και την έναρξη των προπονήσεων για να δουν από κοντά και τη νέα σύνθεση.
■ Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε το δ.σ. του Πιερικού Αρχελάου στους χορηγούς της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 και σ΄ αυτή αναφέρονται τα εξής: «Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 στην οποία η ομάδα μας, την οποία εμπιστευθήκατε με τη χορηγία, πέτυχε το στόχο της παραμονής στη Β΄ εθνική κατηγορία, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε και ιδιαιτέρως για την ευγενική σας οικονομική συνεισφορά. Πιστεύουμε ότι τα ανταποδοτικά οφέλη από την προβολή με την πινακίδα στο κλειστό γυμναστήριο που κάθε Κυριακή στην Κατερίνη γέμιζε ασφυκτικά και τις καταχωρίσεις στον τύπο, ήταν τα αναμενόμενα. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο που οι στόχοι μας θα είναι πιο «επιθετικοί» και απαιτούν μεγαλύτερο κόστος, πιστεύουμε ότι θα είσαστε και πάλι κοντά μας, αφού πρόκειται για μια προσπάθεια που εκφράζει το σύνολο της Πιερίας».
■ Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε το συμβόλαιό του στον Πιερικό Αρχέλαο ο Νεμάνια Τσουκ – Αργυριάδης, ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο σε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους. Για την παραμονή του στην ανανεωμένη ομάδα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έμεινα στην ομάδα και επειδή πιστεύω σε αυτή, ήταν και ο πρώτος μου στόχος να συνεχίσω. Θέλω να βοηθήσω με την ψυχή μου να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μ΄ αρέσει πάρα πολύ εδώ, μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι, μ΄ αρέσουν τα παιδιά στην ομάδα και βασικά οι φίλοι που έχω αποκτήσει εδώ και γίναμε μια παρέα. Αυτά είναι για μένα τα στοιχεία εκείνα που συνετέλεσαν από μια πλευρά για τη συνέχιση της καριέρας μου στην όμορφη Κατερίνη. Περάσαμε μια καλή χρονιά και παρ΄ όλο που ήταν πάρα πολύ δύσκολη, διασκεδάσαμε μπορώ να πω και καταφέραμε τον αρχικό στόχο και θέλω να πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ πιο καλύτερη. Για το φίλαθλο κόσμο του Πιερικού Αρχελάου, όπως είπα και παλιά, είναι λίγοι οι σύλλογοι που έχουν τόσους πολλούς και καλούς οπαδούς και είμαι τόσο βέβαιος, όσο και αισιόδοξος, ότι θα κάνουμε ακόμη πιο καλύτερη την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο γιατί δεν ήταν δίπλα μας μόνο στους αγώνες, αλλά και ήταν και εκτός».
■ Και ο 26χρονος γκαρντ Νίκος Βίλας που πέρυσι αγωνίζονταν στο Άργος Ορεστικό προστέθηκε στη δύναμη του Πιερικού Αρχελάου. Έχει ύψος 1, 89 μ. και σύμφωνα με το βιογραφικό του αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες της Γ΄ εθνικής κατηγορίας: 2008-9 Άργος Ορεστικό, 2007-8 Γ.Σ. Σιάτιστας, 2006-7 Α.Ο. Κρανιδίου, 2005-6 Α.Σ. Τιτάνες Παλαμά, 2004-5 Φίλιππος Βεροίας, 2003-4 Άργος Ορεστικό και 1999-2003 Αχιλλέας Τριανδρίας.
Για τη μεταγραφή του ο Νίκος Βίλας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω ακόμη ένα άλμα στην καριέρα μου και μάλιστα σε μια παραπάνω κατηγορία και σε μια ομάδα όπως είναι ο Πιερικός Αρχέλαος, η οποία είναι, και κατά γενική ομολογία, ένα πολύ σοβαρό σωματείο το οποίο εμπνέει και έχει πάρα πολλούς φιλάθλους που το ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά στην ομάδα, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει και να κυλίσει η χρονιά ομαλά και με υγεία».
■ Επανέκαμψε στις τάξεις του Πιερικού Αρχελάου ο Γιάννης Δαμαλής που στην περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης. Έχει ύψος 1,94 μ., είναι 21 ετών, φοιτητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, αγωνίζεται σαν Shooting Guard και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου. Με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη συμμετείχε σε τέσσερις κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και στη δεύτερη θέση του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος. Επίσης ένα χρόνο αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με την ομάδα του ΒΑΟ και ανάμεσα στους πρώτους τη Α΄ ΕΚΑΣΘ. Για την επιστροφή του στην Κατερίνη, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που επιστρέφω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση που δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να βοηθήσει τους παίκτες που αποτελούν δημιούργημά του συλλόγου. Ακόμη, είναι τιμή μου που θα βρίσκομαι δίπλα σε έναν προπονητή, όπως ο Δημήτρης Γαλάνης και σίγουρα έχω να κερδίσω πολλά».
■ Μεταγραφή στον Αιγινιακό πήρε ο Χρήστος Κουρκούτας, ενώ στη Δόξα Δρυμού Θεσσαλονίκης πήγε Θανάσης Γερογιάννης, στην Αναγέννηση Φλόγα ο Θέμης Κοθράς, στον ΑΟ Βόνιτσας ο Δήμος Κουνούπης, στον Αίολο Τρικάλων ο Παναγιώτης Χρυσόπουλος στον ΓΑΣ Κουφαλίων με υποσχετική ο Γιάννης Σταυριανίδης και στην Κρύα Βρύση ο Νίκος Χρυσίδης.
Μετά από αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, το ρόστερ του Πιερικού Αρχελάου έχει ως εξής: Βίλας Δημήτρης (26 ετών, ύψος 1,89, θέση 1-2), Δαμαλής Γιάννης (21, 1,94, 2-3), Ευαγγελινός Γιάννης (30, 1,80, 1), Θεολόγου Στράτος (23, 2,02, 4-5), Μπουμπουλέντρας Δημήτρης (18, 1,88 1-2), Παπαμιχαήλ Μιχάλης (25, 1,97, 2-3), Ράπτης Αλέξης (29, 2,00, 3-4), Ροδοστόγλου Γιάννης (26, 1,97, 2-3), Τσαϊτουρίδης Φάνης (22, 1,83, 1), Τσουκ - Αργυριάδης Νεμάνια (34, 2,08, 5), Χρυσανθόπουλος Γιώργος (36, 2,01, 3) και Ψαρόπουλος Ανδρέας (23, 2,03, 4).
■ Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου αρχίζουν οι προπονήσεις του ανδρικού και εφηβικού τμήματος του θυγατρικού ΣΦΚ Κατερίνη 2008, ομάδες που θα προπονεί ο Αλέκος Κασσομενάκης, που μέχρι τώρα ήταν προπονητής στο Βατανιακό. Οι καλαθοσφαιριστές καλούνται να παραβρεθούν στις 7 μ.μ στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πιερικού, όπου θα γίνει και η εναρκτήρια προπόνηση.
■ Στα γραφεία της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό Ιεραρχών 1 στη Βέροια, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 η τακτική γενική συνέλευση της ΕΚΑΣΚΕΜ.
■ Στις 10 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση των αγώνων της περιόδου 2009-2010 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι αγώνες αρχίζουν με το κύπελλο ανδρών στις 3 Οκτωβρίου και την Α΄ κατηγορία στις 7 Νοεμβρίου.
■ Μια ακόμα σημαντική επιτυχία της κατερινιώτικης διαιτησίας ήταν η κλήση από την ΚΕΔ/ΕΟΚ του α’ αντιπρόεδρου του συνδέσμου Σταύρου Ταρενίδη Σταύρου και του γ.γ. του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Κεντρική Μακεδονίας Σταύρου Ευφραιμίδη Σταύρου στο Camp Διαιτησίας Α2 Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Αγιόκαμπο Λαρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο αυτό κλήθηκαν να συμμετάσχουν μόνο 22 διαιτητές από όλη την Ελλάδα και το γεγονός ότι δύο εξ αυτών ήταν από την Κατερίνη, αποτελεί αναμφισβήτητα μια αναγνώριση του επιπέδου των διαιτητών μας.
■ Στην οδό Τερζοπούλου 14 μεταφέρθηκαν και λειτουργούν τα γραφεία του μαχητικού Συνδέσμου Οπαδών Πιερικού (ΣΟΠ) (και φυσικά Πιερικού Αρχελάου). Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και λειτουργικό χώρο, όπου οι φίλοι των ομάδων ποδοσφαίρου και του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να συναντιούνται και να σχεδιάζουν τη θερμή υποστήριξή τους για τις δύο ομάδες που τόσο πολύ τους έχουν ανάγκη. Άλλωστε, το απέδειξαν με τη δυναμική συμμετοχή τους σε κάθε προσπάθεια των ομάδων.
■ Τέλος, η στήλη εύχεται «καλές δουλειές» στους νέους διαχειριστές του κυλικείου του κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης και βέβαια, καλή δύναμη και πάντα με υγεία στις προκατόχους Ήβη και Βάσω Παναγιωτή που συνταξιοδοτήθηκαν. Πραγματικά ήταν άριστες στην εξυπηρέτηση, την ευγενική και καλοσυνάτη συμπεριφορά, καθώς και τη φιλοτιμία τους και έτσι να συνεχίσουν και οι διάδοχοι. Θα τις θυμόμαστε πάντα για την καλή συνεργασία και το χαμόγελό τους.
ΦΩΤΟ:
1.Το εντευκτήριο του Σ.Ο.Π.
2.Ο Χρήστος Κουρκούτας που θα συμβάλει στην καλή πορεία του Αιγινιακού.
3.Ο Γιάννης Δαμαλής που επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα
4.Ο Δημήτρης Βίλας υπογράφει την ένταξή του στη δύναμη του Πιερικού Αρχελάου.
5.Ο Νεμάνια Τσουκ – Αργυριάδης που ανανέωσε το συμβόλαιό του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΔΩ!!














ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ 4-0.


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν το παιχνίδι με την ομάδα νέων του Ολυμπιακού Βόλου οι παίκτες της ομάδας νέων του Πιερικού επικρατώντας με 4-0 της θεσσαλικής ομάδας στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Καρύτσας. Το σκορ άνοιξε στο 38' ο Σεχολάρι με κεφαλιά ύστερα από έξοχη σέντρα του Κόιτς από τα δεξιά. Στο 58' ο Κόιτς από δημιουργός έγινε εκτελεστής αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Καμπερίδη. Στο 64' ο Σεχολάρι έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Νίκου και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 4-0' διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Νίκου να "σερβίρει" και πάλι με μακρινή μπαλιά και τον Σεχολάρι με σουτ να "εκτελεί" εύστοχα φτάνοντας στα τρία προσωπικά τέρματα στην αναμέτρηση.

Η σύνθεση του Πιερικού:
Τσιντώτας, Νίκου, Κραγιόπουλος, Κωτσιόπουλος, Τσικαδέρης (67' Μπαρέκας), Κόιτς, Καμπερίδης (83' Τσανάκας), Σεχολάρι, Μίγγος, Μετενίδης (67' Καραγκούνης), Ντόσης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ Ο ΤΟΣΚΑΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2.10.09

Τις υπηρεσίες του Δημήτρη Τόσκα θα στερηθεί μέχρι τις 11 του Οκτώβρη ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο νεαρός μέσος αναχωρεί απόψε από την Κατερίνη για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Νέων που θα λάβει μέρος στους αγώνες της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2010. Η εθνική ομάδα μετέχει στον 5ο όμιλο μαζί με τις Σερβία, Φερόες και Λευκορωσία. Οι αγώνες του γκρουπ θα πραγματοποιηθούν στο Βελιγράδι και στην επόμενη φάση (elite round) θα προκριθούν οι δυο πρώτες ομάδες καθενός από τους 12 ομίλους καθώς και οι δυο καλύτερες τρίτες. Η εθνική θα αντιμετωπίσει στις 6 Οκτώβρη τα Νησιά Φερόες, στις 8 θα παίξει με τη Λευκορωσία ενώ στις 11 του μήνα θα κοντραριστεί με την οικοδέσποινα Ρωσία.
Πρόκειται για δικαίωση του Δημήτρη Τόσκα ο οποίος στα φιλικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και έπεισε τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Γιώργο Γεωργιάδη και Κώστα Τσάνα ότι αξίζει μια θέση στην Εθνική Νέων.

Η σημερινή απογευματινή προπόνηση κύλησε σε φυσιολογικούς ρυθμους και μετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός από τον Τόσκα και τον τραυματία Παέζ. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί.


Χθες στη Βέροια σε φιλικό παιχνίδι


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Βέροια – Ομάδα Πιερικού 0-0

Μια ομάδα του Πιερικού μετέβη χθες στη Βέροια και αντιμετώπισε την τοπική ομάδα σε φιλικό αγώνα, ο οποίος έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης χρησιμοποίησε τους παίκτες που δεν έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους. Το παιχνίδι ήταν μέτριο χωρίς φάσεις και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν το σουτ του Φρέντερικς στο 65’ που αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι της εστίας της Βέροιας.

Στο φιλικό αυτό παιχνίδι ο τεχνικός του Πιερικού είδε τους παίκτες που δεν παίζουν στο πρωτάθλημα και σίγουρα έβγαλε κάποια συμπεράσματα για τον καθένα απ’ αυτούς.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Πιερικού είναι ότι Λαναρής και Μακρής έδειξαν ότι ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στη διάθεσή του.

Οι συνθέσεις

Βεροια: Αργυρόπουλος (71’ Κωνσταντινόπουλος), Τσουλφίδης (69’ Ποταμόπουλος), Σεφερίδης (46’ Τζημογιάννης), Βέργος, Καλτσάς (46’ Αστράουσκας), Τριάντος (46’ Βέρτσος), Μπαχράμης (86’ Κελεσίδης), Παυλίδης (46’ Μυροφορίδης), Τοπούζης (75’ Σούρλας), Ράνιτς (46’ Τσακτάνης).

Πιερικός: Καρακούτσης (72’ Κουδουνάς), Αγγελόπουλος (82’ Κωτσιόπουλος), Γιαζιτζόγλου, Χατζηζήσης, Παστός, Θάνος (46’ Ντεμπελέ), Λαναρής (64’ Τασίδης), Φρέντερικς, Μακρής, Ολγκίν, Τσιτλακίδης (72’ Κόιτς). (ΤΟΠΙΚΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)



Πρωτάθλημα Νέων Β΄ Εθνικής κατηγορίας - Δόξα Δράμας - Πιερικός 1-2


Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Πολύ καλή εμφάνιση οι Νέοι και νίκη στη Δράμα

Δόξα Δράμας-Πιερικός 1-2

Μετά από πολύ καλή απόδοση οι Νέοι του Πιερικού νίκησαν στη Δράμα την αντίστοιχη της Δόξας με 2-1 τέρματα και παρέμειναν αήττητοι με δύο νίκες και μία ισοπαλία μετά από τρεις αγώνες.

Από το πρώτο ημίχρονο οι Νέοι του Πιερικού έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού και μόλις στο δέκατο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Συνέχισαν την καλή τους απόδοση, δημιούργησαν ευκαιρίες για διεύρυνση του σκορ αλλά αντί αυτού δέχτηκαν την ισοφάριση από δικό τους λάθος.

Η ισοφάριση τους έκανε πιο αγωνιστικούς και αφού πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ και είχαν και δοκάρι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τέλος πήραν μια αγχώδη αλλά εύκολη νίκη γιατί οι αντίπαλοι τους δεν τους απείλησαν άμεσα.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους Νέους γιατί μπορούσαν και έπρεπε η νίκη τους να ήταν με μεγαλύτερο σκορ.

Τα γκολ και το δοκάρι του Σεχολάρι

Στο 10΄ ο Τσικαδέρης έφυγε γρήγορα απέφυγε έναν αντίπαλο και γύρισε σέντρα βρίσκοντας τον Ντόση και αυτός με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ γράφει το 0-1.

Στο 46΄ το τραγικό λάθος των αμυντικών του Πιερικού δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Δουμπλάτζης που έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας και το παιχνίδι παίρνει νέο ενδιαφέρον αφού έγινε το 1-1.

Στο 65΄ ο Τσικαδέρης και πάλι με νέα ωραία ενέργεια βρήκε τον Ντόση και ο τελευταίος με σουτ πέτυχε το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο 75΄ ο Σεχολάρι από κοντά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Δόξας.

Στο 89΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γραίκος της Δόξας Δράμας.

Οι συνθέσεις

Δόξα Δράμας: Παπαδόπουλος, Καρατζόγλου, Νόβης, Γραίκος, Βασιλειάδης Μ, Τσιμπλίδης-(46 Βασιλειάδης Α), Ορφανίδης (70 Κασάμπαλης), Κανετίδης Κ, Κανετίδης Ι (65 Βασιλειάδης Γ) Κουμπρόγλου, Δουμπλάτζης

Πιερικός: Τσιντώτας, Κραγιόπουλος (55 Καμπερίδης), Νίκου, Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Μετενίδης, Τσικαδέρης (80 Τσανάκας), Καραγκούνης, Μπαρέκας, Ντόσης (85 Παναγιωτίδης), Σεχολάρι.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)




ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Σαββατο 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.



Κώστας Βασιλακάκης (Τεχνικός Δόξας Δράμας): Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο για την πολύ σημαντική σημερινή νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο με υψηλούς στόχους. Προερχόμασταν από δυο αποτελέσματα που δεν μας ικανοποίησαν και ήταν άμεση η ανάγκη της νίκης για να ανακάμψουμε βαθμολογικά , κυρίως όμως για την ψυχολογία όλων μας. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση.

Μάκης Κατσαβάκης (Τεχνικός Πιερικού): Συγχαρητήρια στην Δόξα για την νίκη της. Σήμερα είδα μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ηλιούπολη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ σε στιγμές που καταρρακώνουν την ψυχολογία. Μετά το 2-0 λειτουργήσαμε καλά, υστερήσαμε όμως στην τελική προσπάθεια. Δεν υπάρχουν φαβορί στην κατηγορία πιστεύω πάντως ότι ομάδες όπως η Δόξα αλλά φυσικά και η δική μας αξίζουν να είναι στις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Σούπερλίγκα.
Μάρκο Μαρκόφσκι (Ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας):
Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκε δίπλα μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ο προπονητής αλλά και ο κόσμος, έκαναν σήμερα το χρέος τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Χαίρομαι που σκόραρα περισσότερο όμως που κερδίσαμε.

Τάσος Παστός (Ποδοσφαιριστής Πιερικού): Ήταν μια καθαρή νίκης της Δόξας. Όταν ξεκινάς με γκολ από τα αποδυτήρια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Προσπαθήσαμε αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο Πιερικός και η Δόξα είναι ομάδες που τις χρειάζεται η μεγάλη κατηγορία. Θα δουλέψουμε και στο επόμενο παιχνίδι θα πάρουμε την νίκη στην έδρα μας.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1

Αυτή τη φορά δεν έφτανε το γκολ του Θάνου.


Είναι δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ από τις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Κι η αποστολή της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν έχει «στηθεί» από τον προπονητή της με στόχο καταρχήν να διαφυλάξει το «0» στην άμυνα. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσει κανείς και την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι ο Πιερικός από το 3’ του αγώνα με τη Δόξα Δράμας είχε να «ανεβεί ένα βουνό». Ήταν τότε που ο Μάρκο Μαρκόφσι εκμεταλλεύτηκε τη…γλίστρα του Εξουζίδη και την ολιγωρία του Μανουσαρίδη στη σέντρα του Μουρατίδη από τα δεξιά και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κοτταρά (1-0). Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των «γηπεδούχων» μεταφέροντάς του στο «πιερικό» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την κεφαλία του Μαρτίνεζ η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρατζιοβαλή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέντα στο 5’ ενώ στο 20’ ο Αργεντινός κατέβασε όμορφα τη μπάλα, τροφοδότησε τον Ντεμπελέ αλλά το δυνατό σουτ του Γάλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «μαυραετών» πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επιθετική δραστηριότητα του Πιερικού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στο 28’ με το απελπιστικά άστοχο σουτ του Παντελιάδη από τα πλάγια, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, επισκεπτόμενοι μόλις μια φορά τα «καρέ» του Κοτταρά με τον Γκίκα στο 38’ να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από απόκρουση του γκολκίπερ του Πιερικού. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη είχε τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά από ουσία…λίγα πράγματα.

Στην επανάληψη, ο Σερραίος κόουτς του Πιερικού έκανε την ομάδα πιο επιθετική αποσύροντας τον Παστό και περνώντας στη θέση του τον Θάνο (επίσης ο ευέλικτος Τσιτλακίδης αντικατέστησε τον βαρύ Ολγκίν), όμως το «έργο» με το γρήγορο γκολ για τη Δόξα Δράμας επαναλήφθηκε στο 54’. Ο Τόνι Γκονζάλεζ με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το έμμεσο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ζευγάρωσε τα τέρματα της Δόξας στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά (2-0). Οι Δραμινοί που είχαν απειλήσει στο 46’ και το 52’ με τους Γκονζάλεζ (σουτ άουτ) και Τσουκαλά (απέκρουσε ο Κοτταράς) είχαν πλέον την πολυτέλεια να δώσουν χώρο στον Πιερικό και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Φρέντερικς στη θέση του Ντεμπελέ έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή του Πιερικού με τους Κατερινιώτες ωστόσο να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Δόξας. Ο Τάσος Θάνος στο 71’ με απευθείας ωραία εκτέλεση φάουλ έβαλε ξανά στο «κόλπό» τον Πιερικό αλλά το γκολ του 25χρονου επιθετικού δε στάθηκε αρκετό για να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα της Κατερίνης καθώς από το σημείο αυτό και έπειτα οι παίκτες του Πιερικού δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Καρατζιοβαλή Οι Δραμινοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Πιερικός άφηνε ανοιχτούς χώρους και στο 79’, σε μια κόντρα-επίθεση έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι όταν πρώτα ο Κοτταράς είπε «όχι» σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία (με τον Κοτταρά εξουδετερωμένο) το δεξί κάθετο δοκάρι «εξοστράκισε» τη μπάλα σε κεφαλιά του Τσουκαλά προ κενής εστίας. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε και πάλι στη Δόξα με τον Εξουζίδη να απομακρύνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαμαρά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, (ύστερα από δυο ισοπαλίες) και αυτούς του Πιερικού να αποχωρούν απογοητευμένοι. Οπωσδήποτε το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, και η έδρα της Δόξας θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο, όμως η απόδοση της κατερινιώτικης ομάδας θα πρέπει να ανεβεί πολύ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που χρειάζονται για να συνεχίσει με πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό «μαραθώνιο».

Ο ρέφερι της συνάντησης Κομίνης (Θεσπρωτίας) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Παπαθανασίου, Πακάλτση, Μουρατίδη και Τσουκαλά από τη Δόξα Δράμας και τους Ολγκίν και Φρέντερικς από τον Πιερικό.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2500-3000 χιλιάδες φίλαθλοι, μεταξύ αυτών περίπου 80-100 φίλοι του Πιερικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Σαμαράς, Πακάλτσης, Μουρατίδης Χ., Γκονζάλες (56' Μπαξεβανίδης), Γκίνας (74' Εν Ντουρ), Πινδώνης, Χλωρός (44' Τσουκαλάς), Μαρκόφσκι.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Παστός (46' Θάνος), Εξουζίδης, Τασίδης, Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα, Ολγκίν (46' Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

  • Στις κερκίδες του "Αντώνης Καστρινός" βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάκης Τσιώλης (τεχνικός ΑΣ Ολυμπιακού Β.), Μάκης Ευθυμιάδης (διαιτητής στο αλήστου μνήμης ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2001-02), Μιχάλης Λεοντιάδης (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Πανσερραϊκός) Γιάννης Ξανθόπουλος (παλαίμαχος Ιωνικού). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι είχαν "τετ-α-τετ" στην ανάπαυλα του αγώνα.
  • Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Γιάννης Ντούμος πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην θύρα 1, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ελευθεριάδη, ωστόσο μετά από πρόσκληση των παραγόντων της Δόξας, "μετακόμισε" δίπλα τους, στα "επίσημα" του γηπέδου.
  • Ωραίο το "match program" που μοιράζει πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα η δραμινή ΠΑΕ.
  • Νερά και φρούτα προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
  • Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και η 5η Μοίρα Καταδρομών!(






Σήμερα το απόγευμα στις 16.00

Από χθες βρίσκεται στη Δράμα ο Πιερικός όπου σήμερα το απόγευμα θα αντιμετωπίσει, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, την τοπική Δόξα.

Ο Σερραίος τεχνικός Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές που αποτελούν την σημερινή αποστολή του αγώνα:

Κοταράς, Καρακούτσης, Καλιμάνης, Παντελιάδης, Εξουσίδης, Τασίδης, Αγγελόπουλος, Παστός, Μανουσαρίδης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Μαρτίνεζ, Θάνος, Φρέντρικς, Πέντα, Γκουγκουλιάς, Ολγκίν, Κόϊτς, Ντεμπελέ και Τσιτλακίδης.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το Conne-x TV και θα ξεκινήσει στις 16.00 το απόγευμα.



24.9.09

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κομίνης Γ.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

ΒΟΗΘΟΣ

Καλφόγλου Γ.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

ΒΟΗΘΟΣ

Καρβούνης Β.

ΕΠΣ

Θεσπρωτίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Κωνσταντινίδης Γ.

ΕΠΣ

Μακεδονίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Παντελέρης Χ.

ΕΠΣ

Χαλκιδικής





ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΝΟΚ ΑΟΥΤ Ο ΠΑΕΖ! ΜΕ 20 ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ.

Χωρίς τον Σέρτζιο Αριέλ Παέζ είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με τη Δόξα Δράμας ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Σερραίος τεχνικός είδε τον Αργεντινό μπακ-χαφ να παραπατάει κατά τη διάρκεια της χτεσινής προπόνησης και να τίθεται νοκ άουτ για το ματς με τους Δραμινούς. Ο λατινοαμερικανός ποδοσφαιριστής χτύπησε στο δεξί γόνατο και εκφράζονται φόβοι ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος του. Ασφαλέστερα συμπεράσματα βέβαια θα βγουν μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

20 στην αποστολή.

Όπως είναι φυσιολογικό ο Παέζ αποκλείστηκε από την αποστολή του Πιερικού για τον αγώνα με τη Δόξα, στην οποία περιελήφθησαν είκοσι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Κοτταρά, Καρακούτση, Χατζηζήση, Καλλιμάνη, Παντελιάδη, Γιαζιτζόγλου, Παστό, Τασσίδη, Αγγελόπουλο, Εξουζίδη, Μανουσαρίδη, Μαρτίνεζ, Κόιτς, Πέντα, Ντεμπελέ, Φρέντερικς, Τσιτλακίδη, Θάνο, Γκουγκουλιά και Ολγκίν.
Εκτός αποστολής τέθηκαν, εκτός από τον Παέζ, ο Λαναρής που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ο Μακρής που προπονείται κανονικά, ωστόσο θα προφυλαχθεί λόγω του τραύματος στο κεφάλι που αποκόμισε από το παιχνίδι με την Ηλιούπολη, οι Τόσκας και Σουλίδης, ο τρίτος τερματοφύλακας Κουδουνάς, και οι τέσσερις νεαροί Κωτσιόπουλος, Μίγκος, Νίκου και Τσιντώτας (θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Παρασκευή).
Οι παίκτες θα προπονηθούν χαλαρά αύριο το πρωί και εν συνεχεία, αφού η ομάδα φάει, θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη Δράμα όπου και θα διανυχτερεύσει.





Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Μπορούσε ο Πιερικός και τη νίκη

Ηλιούπολη – Πιερικός 1-1

Του συνεργάτη μας Γ. Ξανθόπουλου

Αν και ο Πιερικός στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν αυτός που είδαμε στην πρεμιέρα, εντούτοις μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και όχι τον ένα που τελικά πήρε.

Ο Πιερικός ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ. Όμως μία φάση από αυτές που πάντοτε λέμε ότι είναι στην κρίση του διαιτητή ήταν ο λόγος που δόθηκε το πέναλτυ με το οποίο ισοφαρίστηκε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο αλλά με τον Πιερικό να έχει μεγαλύτερη κατοχή μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και ο Πιερικός είχε την αριθμητική υπεροχή λόγω αποβολής του Σαρμιέντο στο 66’ δεν ήταν αυτός που έπρεπε γιατί απλά δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Οι δύο ομάδες εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν, οι γηπεδούχοι με πέναλτυ ανύπαρκτο, είχαν και από ένα σουτ στα δοκάρια.

Το τελικό ισόπαλο 1-1 με βάση την αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων κρίνεται δίκαιο.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

9’: Δυνατό πλάγιο του Παντελιάδη, πρώτη κεφαλιά Θάνου και ο Ντεμπελέ με νέα κεφαλιά δίνει προβάδισμα στον Πιερικό (0-1).

11’: Σέντρα του Παπαδημητρίου και ο Νατσέφσκι με σουτ στην κίνηση στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοταρά.

25’: Ο Γιαζιτζόγλου ανέτρεψε καθαρά τον Παπαδημητρίου εντός περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Νικολόπουλος, με τη μπάλα να «τρυπάει» τον Κοταρά και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

37’: Γύρισμα του Πέντα στον Μαρτίνεζ ο οποίος σούταρε στο δεξί δοκάρι, νέο σουτ του Ντεμπελέ στην επαναφορά της μπάλας και ο Θέμελης σώζει στη δεξιά γωνία του.

90’+4’: Κόρνερ Μπολμποσιάν, κεφαλιά Παραρά, μπλοκάρει δύσκολα ο Κοταράς.

Οι συνθέσεις

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Θέμελης, Ρουσσάκης, Νικολόπουλος, Παπαδημητρίου, Στεφανίδης, Κρητικός, Παραράς, Ψαρρής, Τσιώλης, Σαρμιέντο, Νατσέφσκι.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοττάρας, Γιαζιτζόγλου, Εξουζίδης, Μανουσαρίδης, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Μακρής, Θάνος, Πέντα, Ολγκίν, Ντεμπελέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπαλωμένος Γ. ΕΠΣ Αργολίδας

ΒΟΗΘΟΙ: Χειβιδόπουλος Β. ΕΠΣ Αργολίδας, Ζαρακοβίτης Ε. ΕΠΣ Μεσσηνίας


Δηλώσεις των προπονητών και των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πιερικού κ. Μάκης Κατσαβάκης είπε:

«Δεν κάνουμε πολλές φάσεις»

Στην αδυναμία του Πιερικού να παράγει φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, στάθηκε ο προπονητής των Μακεδόνων, Μάκης Κατσαβάκης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα της Ηλιούπολης. Ο Νίκος Παντέλης από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η ομάδα του γύρισε παιχνίδι για δεύτερη σερί αγωνιστική. (20/9/2009)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής Πιερικού): Χωρίς να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, βάσει των δυνατοτήτων μας, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ξέρει να παλεύει και της δώσαμε την ευκαιρία να ξαναμπει στο παιχνίδι με ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Πρέπει να βγάζουμε περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Νίκος Παντέλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Ηλιούπολη, εγώ είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου γι' αυτή την ομάδα. Πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα, κυρίως στην ηρεμία και την τελική προσπάθεια. Η Ηλιούπολη αντέδρασε μετά τη φάση της αποβολής και έγινε επικίνδυνη.

Νίκος Παντέλης (προπονητής Ηλιούπολης): Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αν και ο πόντος που πήραμε, υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι χρυσάφι, αλλά για το γεγονός πως απέδωσαν καλά απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ, ωστόσο οι αναγκαστικές αλλαγές, μας δημιούργησαν μια ισορροπία σαν ομάδα. Μετά το 66' ο αγώνας έγινε ρώσικη ρουλέτα. Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς γυρίσαμε παιχνίδι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Αφήσαμε παρακαταθήκα για το μέλλον.

Δημήτρης Κοτταράς (ποδοσφαιριστής Πιερικού): Δεν κερδίσαμε χάρη στη δική μας αδράνεια και τα λάθη που κάναμε. Δεν είμαστε φαβορί για άνοδο, έχουμε σαν στόχο πρώτα να σωθούμε κι έπειτα να πάρουμε μια καλή θέση.

Στέλιος Κρητικός (ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης): Σαν ομάδα, ήμασταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα κι όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο. Η ατυχία μας στέρησε τη νίκη.


Πρωτάθλημα Νέων Β' Κατηγορίας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Μοιράστηκαν τα πάντα

Ηλιούπολη - Πιερικός 1-1

Έχοντας από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης και πετυχαίνοντας από ένα γκολ στο χρονικό διάστημα που είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες Ηλιούπολη και Πιερικός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 για το πρωτάθλημα των Νέων Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Ο Πιερικός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και εκτός από το γκολ και τις ευκαιρίες που είχε του ακυρώθηκε και ένα γκολ που πέτυχε ο Σεχολάρι όταν το σκορ ήταν 0-1 καταλογίζονταν επιθετικό φάουλ.

Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, ισοφάρισαν και είχαν με τη σειρά τους κάποιες ευκαιρίες αφού ήταν καλύτεροι σε ότι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. Το τελικό σκορ άφησε ικανοποιημένους τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Καθοριστικό ρόλο για την όχι πολύ καλή εμφάνιση τ6ων Νέων έπαιξε ο πλαστικός χλοοτάπητας του ΔΑΚ Ηλιούπολης.

Τα γκολ

Στο 35΄ ο Μπαρέκας έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και έδωσε την ευκαιρία στο Νίκου που προωθήθηκε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ να γράψει το 0-1.

Στο 39΄ ο Σεχολάρι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής του αγώνα το ακύρωσε για φάουλ του Σεχολάρι.

Στο 71΄ ο Σικαλιάς εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πιερικού, με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 80΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σικαλιάς.

Οι συνθέσεις

Ηλιούπολη: Λέτσο, Ζαϊμ-46 Αλιμάρε, Σικαλιάς, Καστίδης, Τσατσαρίδη, Ρωμανός, Τζέκος, Τζαμπαλάς, Γκουδέλας, Κιζιρίδης, Μιχάλης.

Πιερικός: Τσιντώτας, Νίκου, Πανανός, Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλος, Μετενίδης, Τσικαδέρης-68 Καμπερίδης, Μίγκος-78 Τσανάκας, Σεχολάρι-70 Μάρκογλου, Μπαρέκας, Ντόσης.



18.9.09

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.

Την αποστολή του Πιερικού για τον κυριακάτικο αγώνα με την Ηλιούπολη ανακοίνωσε μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Σερραίος τεχνικός για το παιχνίδι με την αθηναϊκή ομάδα περιέλαβε είκοσι ποδοσφαιριστές στα πλάνα του. Πρόκειται για τους Κοτταρά, Καρακούτση, Καλλιμάνη, Χατζηζήση, Παέζ, Παντελιάδη, Γιαζιτζόγλου, Εξουζίδη, Τασίδη, Αγγελόπουλο, Παστό, Μανουσαρίδη, Μακρή, Μαρτίνεζ, Πέντα, Ντεμπελέ, Τσιτλακίδη, Θάνο, Γκουγκουλιά και Ολγκίν. Εκτός αποστολής έμειναν οι νεαροί Τσιντώτας, Κωτσιόπουλος, Μίγγος και Νίκου που θα ενισχύσουν αύριο την ομάδα νέων του συλλόγου στο παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ηλιούπολης, ο Κόιτς που ταλαιπωρήθηκε από μικροπρόβλημα τραυματισμού, ο Τόσκας που είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων, ο τρίτος τερματοφύλακας Κουδουνάς καθώς και οι Φρέντερικς (είναι πλέον καλά αλλά προτιμήθηκε να ξεκουραστεί), Σουλίδης (επίσης γυμνάζεται κανονικά αλλά προέρχεται από μακροχρόνια απουσία) και Λαναρής (υποφέρει από βαρύ διάστρεμμα και θα επιστρέψει σε περίπου 20 μέρες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις).
Οι παίκτες του Πιερικού θα συγκεντρωθούν αύριο στις 1 το μεσημέρι στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης και αργότερα θα αναχωρήσουν για την Αθήνα όπου και θα διανυκτερεύσουν. Πριν την έναρξη της κυριακάτικης αναμέτρησης ο Μάκης Κατσαβάκης θα αποκλείσει δυο ποδοσφαιριστές για να προκύψει η 18αδα του αγώνα.

Νέοι Πιερικού

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Από σήμερα στην Αθήνα η ομάδα Νέων του Πιερικού

Με προπόνηση που έγινε σ’ ένα πολύ βαρύ γήπεδο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η ομάδα Νέων του Πιερικού για το αυριανό παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ηλιούπολης που θα γίνει στο 1ο ΔΑΠ Ηλιούπολης.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Κώστας Μυστακίδης στο αυριανό παιχνίδι παίρνει μαζί του δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα επιλέξει την εντεκάδα που θα ξεκινήσει.

Μετά την εξαιρετική εμφάνιση των Νέων στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ομάδα Νέων του Παναιτωλικού και το επιβλητικό 5-0 έχει για στόχο η ομάδα να παίξει και πάλι καλό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να προσθέσει στο ενεργητικό της άλλη μία νίκη.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Κόιτς γιατί έχει κάποιο πρόβλημα και είναι ο μόνος που θα λείψει από την εντεκάδα της πρεμιέρας.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι παίκτες:

Τσιντώτας, Αλεξίου (οι δύο τερματοφύλακες), Νίκου, Μίγκος, Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλος, Πανανός, Μετενίδης, Τσικαδέρης, Τσιανάκας, Μάρκογλου, Μπαρέκας, Ντόσης, Σεχολάρι, Καμπερίδης, Πουτσίκης, Καρασαββίδης και Παναγιωτίδης,

Η αποστολή της ομάδας θ’ αναχωρήσει σήμερα στις 13:00. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο του 1ου ΔΑΚ Ηλιούπολης και θ’ αρχίσει στις 13:00.


Απόλυτα θετικό το μήνυμα του Πιερικού στον αγώνα της πρεμιέρας

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Απόλυτα θετικό το μήνυμα του Πιερικού στον αγώνα της πρεμιέρας

Άρεσε ο Πιερικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας με μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, τον Παναιτωλικό, μια ομάδα που έκανε πολλές, ακριβές και μεταγραφές παικτών γνωστών στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τις ικανότητές τους.

Βέβαια ο Πιερικός δεν άρεσε γιατί πήρε τους τρεις βαθμούς αλλά γιατί οι παίκτες του σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν πάθος και φοβερή αγωνιστικότητα προσφέροντας αρκετά καλό θέαμα.

Ο Πιερικός της πρεμιέρας δεν είχε καμία σχέση με αυτόν των τελευταίων φιλικών αγώνων και του Κυπέλλου Ελλάδας. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μια ομάδα ελκυστική. Μπορεί βέβαια να έδειξε μια αδυναμία στο γκολ αλλά σ’ αυτό είναι βέβαιο ότι συντέλεσε και το βαρύ γήπεδο.

Η εμφάνιση του Πιερικού στον αγώνα με τον πολύ καλό Παναιτωλικό δεν θύμιζε σε τίποτε την ομάδα των δύο προηγούμενων ετών.

Η ομάδα που είδαμε στην πρεμιέρα μας έδειξε αρκετά από τα πολύ καλά στοιχεία που όλοι οι φίλοι του περιμένουν και είναι βέβαιοι ότι θα δουν γιατί γίνεται μια εξαιρετική δουλειά.

Ο νέος προπονητής βάζει τη δική του σφραγίδα στον τρόπο που θα παίζει η ομάδα και θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια.

Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτών που μπορεί να παρουσιάσει η φετινή ομάδα του Πιερικού.

Να κλείσουμε τη σημερινή μας αναφορά στον Πιερικό με μια διαπίστωση.

Είναι ίσως η πρώτη φορά, αν όχι η πρώτη, που ο Πιερικός παίρνει τη νίκη σχεδόν στη λήξη του αγώνα. Παίρνει ένα παιχνίδι που όλοι βλέπαμε ότι δεν μπορούσε ν’ ανατραπεί στα τελευταία λεπτά.

Προπόνηση δύο ταχυτήτων χθες στον Πιερικό

Το παιχνίδι της πρεμιέρας ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο Μάκης Κατσαβάκης άρχισε χθες την προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Ο τεχνικός του Πιερικού στη χθεσινή προπόνηση είχε δύο προγράμματα. Όσοι έπαιξαν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης. Όλοι οι άλλοι έκαναν κανονικό πρόγραμμα.

Στη χθεσινή προπόνηση δεν υπήρχε κανείς απών. Και μάλιστα μετείχαν όλοι στο πρόγραμμα κάτι που έγινε μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν το πρωί.










Πρεμιέρα με το... δεξί !!!

ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Πιερικός – Παναιτωλικός 2-0


Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Πιερικός! Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά από την πολύ καλή ομάδα του Παναιτωλικού κατάφερε στο τέλος να σημειώσει δύο θαυμάσια τέρματα με τον Θάνο (88 και 92΄) και να πάρει την πρώτη του νίκη. Η πρεμιέρα πάντοτε κρύβει παγίδες…

Αδιάψευστος μάρτυρας τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων που ήταν «γεμάτα» εκπλήξεις. Ευτυχώς όμως ο Θάνος που είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (ξεκαθάρισε το.. τοπίο) και όλα πήγαν κατ ευχή…

Ο Πιερικός παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά. Αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Το ότι δεν κατάφερε να σκοράρει πιο νωρίς οφείλετε στην πολύ καλή παρουσία του «πορτιέρο» του Παναιτωλικού Μπαμπανίώτη που αναδείχτηκε «σωτήρας» της εστίας του.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι ασφαλώς και ικανοποιήθηκαν από το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Ανοικτό ποδόσφαιρο, με γρήγορες εναλλαγές, πολλές φάσεις και συγκινήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι που σε καμιά περίπτωση δεν κλείστηκαν, έπαιξαν επιθετικά δημιούργησαν ευκαιρίες και προβλημάτισαν την άμυνα του Πιερικού. Μια ποιοτική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει σίγουρα.

Ο Πιερικός πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και αυτό μετράει. Κυνήγησε το γκολ μέχρι το τέλος έστω και με ανορθόδοξο τρόπο και το πέτυχε από μια στημένη φάση. Ασφαλώς και με τα παιχνίδια θα ανεβάσει την απόδοση και θα επιτίθεται πιο οργανωμένα.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 88 όταν ο Τσιτλακίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Θάνος με ασύλληπτη κεφαλιά «εκτέλεσε» στην κυριολεξία τον Μπαμπινιώτη . Ήταν η αρχή του τέλους για τον Παναιτωλικό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Θάνος ύστερα από πάσα του Γκουγκουλια βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ψύχραιμο πλασέ και η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πιερικός έφτασε κοντά στο γκολ στο 6΄σε σουτ του Μακρή, στο 20΄όταν ο Ολγκιν έπιασε κεφαλιά και ο Μπαμπινιώτης σχεδόν εξ επαφής απέκρουσε σε κόρνερ, στο 41΄σε δυνατό σουτ του Ντεμπελέ και πάλι ο Μπαμπινιώτης απέκρουσε σωτήρια, στο 61΄σε σουτ του Πέντα από πλάγια πάλι ο ίδιος αποσόβησε σίγουρη παραβίαση.

Οι φιλοξενούμενοι που κέρδισαν της εντυπώσεις αλλά όχι και τους βαθμούς μπορούσαν να σκοράρουν στο 35΄όταν ο Γκούρμα μόνος του επιχείρησε να πλασάρει τον Κοταρά. Ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά η μπάλα έφτασε στον Χάτζικ που με κεφαλιά την έστειλε προς τα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Όμως την τελευταία στιγμή ο Εξουζίδης την απομάκρυνε πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ζουρούδης στο 72΄όταν σούταρε από ευνοϊκή θέση άουτ. Με επιτυχία στέφτηκε το πρώτο παιχνίδι του Πιερικού και όλοι προσδοκούν σε μια νικηφόρο πορεία.

Ο διαιτητής Κύζας από την Δράμα κιτρίνισε τους Δέντσα, Παντελιάδη , Λοπέζ , Αναστασιάδη Μανουσαρίδη και Χατζηζήση που ήταν στον πάγκο

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Κοταράς, Καλλιμάνης, Εξουζίδης, Τασίδης, Παντελιάδης, Μακρής (77 Θάνος) Μαρτίνεζ, Μανουσαρίδης, Πέντα (73 Τσιτλακίδης) Ντεμπελέ (62 Γκουγκουλιάς) Ολγκίν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης (70΄Παλαιολόγου) Μόρεκ, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Δέντσας, Λοπέζ, Χάτζικ, (6!΄Μπαικαρά) Μαρτσελότο, (52΄Θεοδωρίδης) Γκούρμα, Ζουρούδης.



ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)




13.9.09

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΝΕΟΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 5-0

Με πέντε γκολ "φιλοδώρησαν" την αντίστοιχή ομάδα του Παναιτωλικού οι νέοι του Πιερικού στο χτεσινό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Περίστασης. Οι "μελανόλευκοι" ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, με τη διαφορά δυναμικότητας ωστόσο ανάμεσα στις δυο ομάδες να είναι εμφανής. Το σκορ άνοιξε ο Κόιτς "κρεμώντας" τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 20', ενώ ο Μίγκος στο 28' μιμήθηκε τον συμπαίκτη του κάνοντας το 2-0. Στη επανάληψη και πάλι ο Κόιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 ατο 46' ενώ στο 66' άφησε το ρόλο του εκτελεστή για να αναλάβει το ρόλο του δημιουργού τροφοδοτώντας με εξαιρετική μπαλιά τον Τσικαδέρη ο οποίος πλάσαρε επιτυχημένα κάνοντας το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Καρασαββίδης στο 82'.
Τον αγώνα, που παρακολούθησε και ο τεχνικός του Πιερικού Μάκης Κατσαβάκης, διετήτευσε ο κ. Συμεωνίδης.

Οι συνθέσεις:
Νέοι Πιερικού: Τσιντώτας, Νίκου, Πανανός, Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλος, Μετενίδης (68' Μάρκογλου), Τσικδέρης (75' Καρασαββίδης), Μπαρέκας, Κόιτς, Μίγκος, Σεχολάρι (57΄Τσιανάκας).
Νέοι Παναιτωλικού: Παπαϊωάννου, Αλπέτσος, Δήμου, Μπερερής, Γιαννοκώστας, Παπαθεοδώρου, Κοτρούσος, Νταλαπέρας, Τραγούλιας, Τσέλας (63' Φουρλής), Κοθρούλας (72' Κουγιανός) (80' Τσούνης).



Φίλαθλοι της Πιερίας σήμερα όλοι στο Δημοτικό Στάδιο

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Φίλαθλοι της Πιερίας

Σήμερα όλοι στο Δημοτικό Στάδιο

Φίλαθλοι της Πιερίας

Σήμερα όλοι στο Δημοτικό Στάδιο

Ο αγαπημένος και δοξασμένος Πιερικός μας σας θέλει όλους αρωγούς και συμπαραστάτες στο σημερινό παιχνίδι

ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Η δική σας παρουσία

Φίλαθλοι της Πιερίας

Με το ζεστό και συνεχές χειροκρότημα θα τους κάνει πιο αγωνιστικούς

Φίλαθλοι

Σήμερα όλοι στο Στάδιο 18:00

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)



Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο 18:00

Νίκη και μόνο νίκη ο Πιερικός στο σημερινό παιχνίδι

Πιερικού-Παναιτωλικού

Έτοιμος σε όλους τους τομείς ο Πιερικός και αποφασισμένος να κάνει το πιο ιδανικό ξεκίνημα αντιμετωπίζει το απόγευμα τον Παναιτωλικό.

Οι παίκτες του Πιερικού είναι αποφασισμένοι να κάνουν στο σημερινό παιχνίδι κατάθεση ψυχής για να δώσουν στους φιλάθλους που τους πιστεύουν και ήταν και θα είναι κοντά τους αρωγοί και συμπαραστάτες των προσπαθειών τους για την κατάκτηση της νίκης.

Τα χθεσινά αποτελέσματα τόνωσαν ακόμα περισσότερο τη σιγουριά και την πεποίθηση που διακατείχε τους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση της νίκης και σε συνδυασμό με το πάθος και την αγωνιστικότητα που θα έχουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό θα δώσουν στους φιλάθλους τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο προπονητής της ομάδας κ. Μάκης Κατσαβάκης.

Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους στο σημερινό παιχνίδι θα γίνουν ο δωδέκατος παίκτης με τη συνεχή συμπαράστασή τους στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Για το σημερινό παιχνίδι ο τεχνικός του Πιερικού έχει στην αποστολή του τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές από τους οποίους θα αποκλειστούν δύο λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Κοτταράς, Καρακούτσης (δύο τερ/κες), Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Γιαζιτζόγλου, Παέζ, Τόσκας, Εξουζίδης, Τασίδης, Παστός, Μανουσαρίδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, Πέντα, Ντεμπελέ, Θάνος, Χατζηζήσης , Γκουγκουλιάς, Ολγκίν και Τσιτλακίδης.

Το παιχνίδι θ’ αρχίσει στις 18:00




ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ: ΕΠΑΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΣΚΑΣ-ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ.

Εθνική Νέων: Εσθονία-Ελλάδα 0-3

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Εθνική Νέων, επικρατώντας εύκολα με σκορ 3-0 της Εσθονίας στην πόλη Χαπσάλου. Σκόρερ της εθνικής ήταν οι Βασιλείου (27΄), Καρέλης (76΄, 92΄).
Σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας για την προκριματική φάση του EURO U-19 2010 (6-11/10/2009 στη Σερβία), η ελληνική ομάδα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Τσάνα, στο epo.gr: «Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γιατί παίξαμε καλά σε όλο το διάστημα του αγώνα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα. Το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ, όσο η αγωνιστικότητα και η σωστή τακτική. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, θα δώσουμε άλλα δύο φιλικά με την Πολωνία στην Κρήτη και θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη».
ΕΛΛΑΔΑ: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Ποτουρίδης, Μανωλάς, Κουτρουμπής, Ανάκογλου, Καραγκούνης (78΄ Τσιτλακίδης), Τόσκας (82΄ Καρασαλίδης), Βασιλείου (86΄ Φέτσης), Νικλητσιώτης (70΄ Καρέλης), Βασιλόγιαννης (86΄ Κοντοχρήστος)

(Αναδημοσιεύεται από το www.epo.gr)

ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ: "ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΝΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ".

Η διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα είναι ο στόχος του Πιερικού, όπως αυτός προσδιορίστηκε από τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη. Ο Σερραίος τεχνικός υπογράμμισε ότι η ομάδα της Κατερίνης θα παίζει σε κάθε ματς με στόχο τη νίκη, ενώ χαρακτήρισε το φετινό Πρωτάθλημα ως το πιο δύσκολο όλων των εποχών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Novasport FM, o Κατσαβάκης επισήμανε: "Δειλά-δειλά θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα. Όπως είναι διαμορφωμένο φέτος το υλικό του Πιερικού μπορούμε αρχικά να μπούμε στις 9-10 πρώτες ομάδες και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Superleague. Δεν υπάρχουν φαβορί όπως πέρυσι ο Ατρόμητος. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το δυσκολότερο όλων των εποχών. Θα κυνηγήσουν πολλές ομάδες την άνοδο".

Για τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Πιερικού είπε: "Βλέποντας την ομάδα πέρυσι δεν είχε τα "τρεξίματα" που θέλαμε. Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία για να έχουμε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και να εφαρμόσουμε ένα είδος πρέσινγκ με τρέξιμο-πίεση και όσο το δυνατόν πιο καθαρό μυαλό. Στόχος μας είναι πάντα να παίζουμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό θα γίνει".

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ.

Πιερικός και Παναιτωλικός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πρεμιέρα του φετινού μαραθωνίου της Β' Εθνικής, και το katerinisport σας...σερβίρει στο πιάτο την προϊστορία του αγώνα, μέσα από το εκπληκτικό αρχείο του Pierman.

Ο Παναιτωλικός το καμάρι του Αγρινίου ιδρύθηκε το 1926 και τα χρωματά του είναι το μπλέ και κίτρινο. Το γήπεδό του χωράει περίπου 5.500 θεατές και έχει αναμορφωθεί πλήρως με 2 κερκίδες, η μία με τεράστια σκεπαστή, ενώ όλο το γήπεδο έχει καθίσματα.
Είναι κυρίως ομάδα Β' Εθνικής καθώς έχει εκεί 27 συμμετοχές. Στην Γ' Εθνική έχει παίξει 14 φορές ενώ είχε περάσματα από την Εθνική Ερασιτεχνική και το Περιφερειακό πρωτάθλημα όπως λέγεται σήμερα. Η πιο χρυσή του εποχή, ήταν η διετία 1975-77, όπου έπαιξε 2 φορές στην Α' Εθνική χωρίς όμως αξιώσεις. Άργησε όμως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καθως ήταν σε δικαστική διαμάχη με τον Πανελευσινιακό για την θέση στην Α' Εθνικη. Την σεζόν 1975-76 τερμάτισε προτελευταίος (15ος) πάνω από τον Πανσερραϊκό, αλλά σώθηκαν και οι δυο καθώς αποφασίστηκε να γίνουν 18 οι ομάδες τις Α' Εθνικης της επόμενης χρονιάς. Έκπληξη ήταν το 1-1 που πήρε μέσα στον Παναθηναϊκό. Την επόμενη χρονιά, αν και κέρδισε την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Κατερίνη τον Πιερικό και ισοβάθμισε με άλλες 3 ομάδες, είχε τον χειρότερο συντελεστή τερμάτων και υποβιβάστηκε. Ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην Α' Εθνική πριν 32 χρόνια.
Στο κύπελλο δεν είχε καμία σοβαρή διάκριση εκτός την σεζόν 1975-76 που έφτασε στα προημιτελικά αλλά αποκλείστηκε με συντριβή στην έδρα του απο τον Ηρακλή με 7-1 ο οποίος κατέκτησε και το κύπελλο.
Ο Παναιτωλικός ήταν και θα είναι πάντα ο πονοκέφαλος της διοργανώτριας αρχής, καθώς δεν ξέρουν αν πρέπει να το βάλουν στον όμιλο του Βορρά η του Νότου όποτε χωρίζεται η κατηγορία.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

1975-76 Α 0-0 0-0
1976-77 Α 1-2 0-1
1983-84 Β 2-0 1-2
1985-86 Β 3-2 0-1
1986-87 Β 1-1 0-2
1998-99 Β 2-0 1-1
1999-00 Β 1-1 0-3

Πιερικός και Παναιτωλικός έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 7 σεζόν. Οι 2 για την Α' Εθνική και οι 5 για την Β' Εθνική. Εντός έδρας σε 7 αγώνες ο Πιερικός νίκησε 3 φορές και ο Παναιτωλικός 1 ενώ 3 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. Τέρματα 10-6 υπερ Πιερικού. Στο σύνολο εντός - εκτός ο Πιερικός έχει 3 νίκες, ο Παναιτωλικός 6 ενώ 5 παιχνίδια λήξαν ισόπαλα. Τέρματα 12-16 υπέρ Παναιτωλικού.

16-11-75 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0 (0-0) (Α' 5η Αγων.)
Η πρώτη εντός έδρας συνάντηση έγινε στην Νάουσα. Ο Πιερικός είχε μόλις 1 ισοπαλία και δεν είχε σκοράρει στα πρώτα 4 παιχνίδια ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν στη μέση της βαθμολογίας αν και μόλις είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι μέτριο και δίκαιο το 0-0. Ο Πιερικός τελικά τερμάτισε 11ος και ο Παναιτωλικός 15ος και έκανε σε όλο το πρωτάθλημα μόλις 3 νίκες, αλλά σώθηκε απο την αναδιάθρωση

26-6-77 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2 (1-1) (Α' 34η Αγων.)
Ο αδιάφορος Πιερικός φιλοξένησε την τελευταία αγωνιστική τον Παναιτωλικό που περίμενε ένα θαύμα για να σωθεί. Ήταν 2 βαθμούς πίσω από Πανσερραϊκό, Παναχαϊκή και Απόλλων Αθηνών, αλλά ήθελε νίκη με μεγάλο σκορ η ήττα των άλλων με μεγάλο σκορ. Τελικά νίκησε μέσα στην Κατερίνη και οι άλλοι 3 χάσανε, άλλα υποβιβάστηκε γιατί είχε χειρότερο συντελεστή τερμάτων! Για την ιστορία κόπηκαν 1.350 εισιτήρια και ο Πιερικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Γιαννούλη στο 22' , ισοφάρισε ο Παπαϊωάννου στο 39' και την νίκη στην ομάδα του Αγρινίου έδωσε ο Σιακούφης με σουτ στο 75΄.

23-10-83 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 (1-0) (Β' 8η Αγων.)
Μονόλογος του Πιερικού που έφτασε άνετα στη νίκη και μπορούσε να νικήσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ. Το 1-0 στο 42' ο Δαδάκος με δυνατό σουτ, και το 2-0 στο 46' ο Μίσκος. Εκείνη την χρονιά ο Πιερικός ανέβηκε στην Α' Εθνική με πολύ δυνατή έδρα 17 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ ο Παναιτωλικός έπεσε στην Γ' Εθνική.

16-3-86 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-2 (2-0) (Β' 26η Αγων.)
Ο Πιερικός βρισκόταν 2 θέσεις κάτω από την ζώνη υποβιβασμού και ο Παναιτωλικός πολύ κοντά στην προνομιούχα δυάδα. Ο Πιερικός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 με τα γκολ των Σκέντο μόλις στο 2' και Γιώτσα στο 19'. Στο 65' ο Μπάλας και στο 70' ο Δήμου φέρνουν το ματς στα ίσια, για να λυτρώσει την ομάδα ο Τσέπτιμπης 10 λεπτά πριν την λήξη με διπλή προσπάθεια. Σε ενα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα θα τερματίσουν και οι δυο στην μέση ισόβαθμοι, αλλά μόλις 1 βαθμό πάνω απο την ζώνη υποβιβασμού.

17-5-87 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1 (0-1) (Β' 33η Αγων.)
Και οι δυο προσπαθούσαν να σωθούν καθώς μένανε 6 αγώνες για το φινάλε. Ο Πιερικός 3 βαθμούς πάνω απο την ζώνη, και ο Παναιτωλικός μόλις απο κάτω. Σε ένα μέτριο και νευρικό παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν το 0-1 με σουτ του Μάνδελου στο 16'. Ο Δεληγιάννης στο 62' θα ισοφαρίσει με κεφαλιά. Στο 73' ο Μπασμπανάς θα στείλει αουτ πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Τελικά ο Πιερικός θα σωθεί και ο Παναιτωλικός σθα πέσει στην Γ' Εθνική.

7-2-99 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0 (1-0) (Β' 19η Αγων.)
Σε ενα πρωτάθλημα που ο Πιερικός είχε σώθει από νωρίς και ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βγεί απο την ζώνη υποβιβασμού (τελικά σώθηκε), ο Πιερικός νίκησε εύκολα μπροστά σε μόλις 500 φιλάθλους με 2-0 (4' Μαξίμοβιτς, 53' Τσουκαλίδης).

3-10-99 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-1 (1-0) (Β' 3η Αγων.)
Σε μια πολύ χρονιά εφιάλτη για τον Πιερικό, (ο πρώτος απο τους 2 συνεχόμενους υποβιβασμούς), ο Πιερικός άνοιξε το σκορ στο 36' με σουτ του Δημητριάδη, για να ισοφαρίσει στο 89' ο Τοσουνίδης μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Παναιτωλικός θα τερματίσει στην μέση της βαθμολογίας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονο μία φορά βρέθηκαν αντίπαλοι Πιερικός και Παναιτωλικός στο Κύπελλο Ελλάδας. Ηταν την σεζόν 1989-90. Ο Πιερικός έπαιζε στην Β' Εθνική και ο Παναιτωλικός στην Γ' Εθνική. Οι δυο ομάδες περάσανε τους ομίλους τους, ο Πιερικός με Λάρισα, Παναρκαδικό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αιγινιακό και ο Παναιτωλικός με Πανιώνιο, Ατρόμητο, Εορδαϊκό και Πόντιοι Βέροιας. Στο Αγρίνιο ο Πιερικός πήρε ισοπαλία 1-1 και νίκησε στην ρεβάνς στην Κατερίνη με 2-1, όπου έπαιξε στον γ' γύρο με τον Παναθηναϊκό και αποκλείστηκε με 2 ήττες.

Pierman



ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚΣ ΚΑΙ ΛΑΝΑΡΗ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

Δίχως τους Φρέντερικς και Λαναρή διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Πιερικού. Κι αν η απουσία του Γιώργου Λαναρή δεν "πονοκεφάλιασε" περισσότερο τον Μάκη Κατσαβάκη εν όψει του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό μιας και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είναι τιμωρημένος, το ενδεχόμενο να μην προλάβει να είναι έτοιμος ο Στάντον Φρέντερικς ασφαλώς και δε μπορεί να αφήνει ικανοποιημένο τον Σερραίο τεχνικό. Οι δυο παίκτες "κληρονόμησαν" τραυματισμούς από το χτεσινό φιλικό με τα Μουδανιά εκτός έδρας. Η σοβαρότητα του προβλήματος του Φρέντερικς θα διαπιστωθεί αύριο, όταν ο Νοτιοαφρικανός άσος υποβληθεί σε υπέρηχο. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι ανησυχητικές.
Στα θετικά για τον Μάκη Κατσαβάκη είναι ότι ο Σουλίδης προπονήθηκε κανονικά ενώ στο "απουσιολόγιο" του έμπειρου προπονητή εκτός από τους Φρέντερικς και Λαναρή εξακολουθούν να βρίσκονται και οι διεθνείς με την Εθνικη Νέων Τσιτλακίδης και Τόσκας που θα επιστρέψουν στην Κατερίνη το Σαββάτο.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ. ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

Οριστικά τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το προσεχές παιχνίδι του Πιερικού με τον Παναιτωλικό μιας και παράλληλα με την κλήρωση των διαιτητών ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες των αγώνων της πρεμιέρας. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαθχέι στις 18.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-3.
Διαιτητής της αναμέτρησης κληρώθηκε ο Γ. Κύζας από την Ε.Π.Σ. Δράμας. Βοηθοί του θα είναι οι κ. Δηλγεράκης και Παρασκευούδης, επίσης από την Ε.Π.Σ. Δράμας ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ι. Παπαδόπουλος από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Τέλος, παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κανούλης από την Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ.

Την Τετάρτη 09/09/2009 το προπονητικό και Ιατρικό team της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα παρακολουθήσει πιστοποιημένο σεμινάριο βασικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα αναλάβει ο Ιατρός & Υπεύθυνος της Υγειονομικής ομάδας της Π.Α.Ε. ΠΙΕΡΙΚΟΣ κ. Μανώλης Παπακώστας καθώς και ο κ. Νίκος Γκόυρτσας διασώστης –εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Θας/νίκης.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της υγειονομικής ομάδας της ΠΑΕ για την καλύτερη εκπαίδευση και κατ’ επέκταση αποτελεσματικότερη παροχή ιατρικής φροντίδας σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων που δυστυχώς μπορούν να συμβούν κατά την διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στο γήπεδο αλλά και στις κερκίδες.

(Δελτίο τύπου από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πιερικός http://www.pierikos.gr)



Μουδανιά – Πιερικός 2-3

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Σε χθεσινό φιλικό αγώνα στα Μουδανιά

Μουδανιά – Πιερικός 2-3

Μια ομάδα του Πιερικού αντιμετώπισε χθες στα Μουδανιά την ομώνυμη τοπική ομάδα την οποία νίκησε με 3-2 τέρματα.

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν έπαιξαν όσοι έπαιξαν στον αγώνα Κυπέλλου καθώς και ο Γκουγκουλιάς με τον Παέζ και δεν πήγαν στα Μουδανιά όπως και οι νεαροί Τόσκας και Τσιτλακίδης λόγω της Εθνικής Νέων στην οποία κλήθηκαν.

Ο Μάκης Κατσαβάκης στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε και πέντε νεαρούς από την ομάδα Νέων του Πιερικού.

Ο Πιερικός ήταν καλύτερος σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα γκολ του αγώνα

Στο 9’ ο Κόιτς με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ γράφει το 0-1.

Στο 16’ οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν με τον Πανισκάκη και το σκορ έγινε 1-1.

Στο 29’ με γκολ του Θάνου ο Πιερικός παίρνει και πάλι το προβάδισμα στο σκορ και γίνεται το 1-2.

Στο 37’ ο Χατζηζήσης με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ανεβάζει το σκορ στο 1-3.

Στο 66’ οι γηπεδούχοι μειώνουν το σκορ με γκολ που πέτυχε ο Πανισκάκης και το σκορ έγινε 2-3 που ήταν και το τελικό.

Οι συνθέσεις

Μουδανιά: Αθανασιάδης, Χρυσομάλλης, Μυστρίδης, Κουρκούδιαλος, Κολόνης, Τσιώνας, Πανισκάκης, Σαρηγιαννίδης, Νίτσης, Σαρρής, Θαμνίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Ελευθερίου, Βενέτης, Χρηστάρας, Κυριακίδης, Ανδρονικίδης, Μενεξές, Παπαϊωάννου, Κωνσταντινίδης, Κυρλής.

Πιερικός: Καρακούτσης, Κωτσιόπουλος (60’ Κραγιόπουλος,), Μίγκος (56’ Σεχολάρι), Γιαζιτζόγλου, Αγγελόπουλος, Τασίδη, Φρέντερικς (30’ Λ.Τ. Νίκου, 65’ Τσικαδέρης), Λαναρής (55’ Λ.Τ. Ντόσης), Θάνος (80’ Μπαρέκας), Κόιτς, Χατζηζήσης