Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ετοιμάζεται δυναμικά, σε όλους τους τομείς, ο Πιερικός Αρχέλαος





ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείο Τύπου
Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας
Τηλ: 6978 495134
e-mail: dimsfikas@yahoo.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153

Κατερίνη, 27 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετοιμάζεται δυναμικά, σε όλους τους τομείς, ο Πιερικός Αρχέλαος
Βίλας και Δαμαλής στη νέα αγωνιστική περίοδο - Το ρόστερ της ομάδας
■ Δύο εβδομάδες έμειναν σχεδόν για την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, αλλά από διοικητικής πλευράς υπάρχει πλήρης δραστηριότητα για να λυθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Η στήριξη των φιλάθλων που περιμένουν την έναρξη του πρωταθλήματος με ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι αυτή που θα καθορίσει και φέτος την πορεία της ομάδας. Με ενδιαφέρον περιμένουν και την έναρξη των προπονήσεων για να δουν από κοντά και τη νέα σύνθεση.
■ Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε το δ.σ. του Πιερικού Αρχελάου στους χορηγούς της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 και σ΄ αυτή αναφέρονται τα εξής: «Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 στην οποία η ομάδα μας, την οποία εμπιστευθήκατε με τη χορηγία, πέτυχε το στόχο της παραμονής στη Β΄ εθνική κατηγορία, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ευχαριστήσουμε και ιδιαιτέρως για την ευγενική σας οικονομική συνεισφορά. Πιστεύουμε ότι τα ανταποδοτικά οφέλη από την προβολή με την πινακίδα στο κλειστό γυμναστήριο που κάθε Κυριακή στην Κατερίνη γέμιζε ασφυκτικά και τις καταχωρίσεις στον τύπο, ήταν τα αναμενόμενα. Για τη νέα αγωνιστική περίοδο που οι στόχοι μας θα είναι πιο «επιθετικοί» και απαιτούν μεγαλύτερο κόστος, πιστεύουμε ότι θα είσαστε και πάλι κοντά μας, αφού πρόκειται για μια προσπάθεια που εκφράζει το σύνολο της Πιερίας».
■ Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε το συμβόλαιό του στον Πιερικό Αρχέλαο ο Νεμάνια Τσουκ – Αργυριάδης, ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο σε μικρούς και μεγάλους φιλάθλους. Για την παραμονή του στην ανανεωμένη ομάδα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έμεινα στην ομάδα και επειδή πιστεύω σε αυτή, ήταν και ο πρώτος μου στόχος να συνεχίσω. Θέλω να βοηθήσω με την ψυχή μου να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μ΄ αρέσει πάρα πολύ εδώ, μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι, μ΄ αρέσουν τα παιδιά στην ομάδα και βασικά οι φίλοι που έχω αποκτήσει εδώ και γίναμε μια παρέα. Αυτά είναι για μένα τα στοιχεία εκείνα που συνετέλεσαν από μια πλευρά για τη συνέχιση της καριέρας μου στην όμορφη Κατερίνη. Περάσαμε μια καλή χρονιά και παρ΄ όλο που ήταν πάρα πολύ δύσκολη, διασκεδάσαμε μπορώ να πω και καταφέραμε τον αρχικό στόχο και θέλω να πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ πιο καλύτερη. Για το φίλαθλο κόσμο του Πιερικού Αρχελάου, όπως είπα και παλιά, είναι λίγοι οι σύλλογοι που έχουν τόσους πολλούς και καλούς οπαδούς και είμαι τόσο βέβαιος, όσο και αισιόδοξος, ότι θα κάνουμε ακόμη πιο καλύτερη την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο γιατί δεν ήταν δίπλα μας μόνο στους αγώνες, αλλά και ήταν και εκτός».
■ Και ο 26χρονος γκαρντ Νίκος Βίλας που πέρυσι αγωνίζονταν στο Άργος Ορεστικό προστέθηκε στη δύναμη του Πιερικού Αρχελάου. Έχει ύψος 1, 89 μ. και σύμφωνα με το βιογραφικό του αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες της Γ΄ εθνικής κατηγορίας: 2008-9 Άργος Ορεστικό, 2007-8 Γ.Σ. Σιάτιστας, 2006-7 Α.Ο. Κρανιδίου, 2005-6 Α.Σ. Τιτάνες Παλαμά, 2004-5 Φίλιππος Βεροίας, 2003-4 Άργος Ορεστικό και 1999-2003 Αχιλλέας Τριανδρίας.
Για τη μεταγραφή του ο Νίκος Βίλας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω ακόμη ένα άλμα στην καριέρα μου και μάλιστα σε μια παραπάνω κατηγορία και σε μια ομάδα όπως είναι ο Πιερικός Αρχέλαος, η οποία είναι, και κατά γενική ομολογία, ένα πολύ σοβαρό σωματείο το οποίο εμπνέει και έχει πάρα πολλούς φιλάθλους που το ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά στην ομάδα, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει και να κυλίσει η χρονιά ομαλά και με υγεία».
■ Επανέκαμψε στις τάξεις του Πιερικού Αρχελάου ο Γιάννης Δαμαλής που στην περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε τη φανέλα του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης. Έχει ύψος 1,94 μ., είναι 21 ετών, φοιτητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, αγωνίζεται σαν Shooting Guard και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχελάου. Με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη συμμετείχε σε τέσσερις κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και στη δεύτερη θέση του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος. Επίσης ένα χρόνο αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με την ομάδα του ΒΑΟ και ανάμεσα στους πρώτους τη Α΄ ΕΚΑΣΘ. Για την επιστροφή του στην Κατερίνη, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα που επιστρέφω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση που δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να βοηθήσει τους παίκτες που αποτελούν δημιούργημά του συλλόγου. Ακόμη, είναι τιμή μου που θα βρίσκομαι δίπλα σε έναν προπονητή, όπως ο Δημήτρης Γαλάνης και σίγουρα έχω να κερδίσω πολλά».
■ Μεταγραφή στον Αιγινιακό πήρε ο Χρήστος Κουρκούτας, ενώ στη Δόξα Δρυμού Θεσσαλονίκης πήγε Θανάσης Γερογιάννης, στην Αναγέννηση Φλόγα ο Θέμης Κοθράς, στον ΑΟ Βόνιτσας ο Δήμος Κουνούπης, στον Αίολο Τρικάλων ο Παναγιώτης Χρυσόπουλος στον ΓΑΣ Κουφαλίων με υποσχετική ο Γιάννης Σταυριανίδης και στην Κρύα Βρύση ο Νίκος Χρυσίδης.
Μετά από αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις, το ρόστερ του Πιερικού Αρχελάου έχει ως εξής: Βίλας Δημήτρης (26 ετών, ύψος 1,89, θέση 1-2), Δαμαλής Γιάννης (21, 1,94, 2-3), Ευαγγελινός Γιάννης (30, 1,80, 1), Θεολόγου Στράτος (23, 2,02, 4-5), Μπουμπουλέντρας Δημήτρης (18, 1,88 1-2), Παπαμιχαήλ Μιχάλης (25, 1,97, 2-3), Ράπτης Αλέξης (29, 2,00, 3-4), Ροδοστόγλου Γιάννης (26, 1,97, 2-3), Τσαϊτουρίδης Φάνης (22, 1,83, 1), Τσουκ - Αργυριάδης Νεμάνια (34, 2,08, 5), Χρυσανθόπουλος Γιώργος (36, 2,01, 3) και Ψαρόπουλος Ανδρέας (23, 2,03, 4).
■ Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου αρχίζουν οι προπονήσεις του ανδρικού και εφηβικού τμήματος του θυγατρικού ΣΦΚ Κατερίνη 2008, ομάδες που θα προπονεί ο Αλέκος Κασσομενάκης, που μέχρι τώρα ήταν προπονητής στο Βατανιακό. Οι καλαθοσφαιριστές καλούνται να παραβρεθούν στις 7 μ.μ στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Πιερικού, όπου θα γίνει και η εναρκτήρια προπόνηση.
■ Στα γραφεία της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό Ιεραρχών 1 στη Βέροια, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 η τακτική γενική συνέλευση της ΕΚΑΣΚΕΜ.
■ Στις 10 Αυγούστου θα γίνει η κλήρωση των αγώνων της περιόδου 2009-2010 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι αγώνες αρχίζουν με το κύπελλο ανδρών στις 3 Οκτωβρίου και την Α΄ κατηγορία στις 7 Νοεμβρίου.
■ Μια ακόμα σημαντική επιτυχία της κατερινιώτικης διαιτησίας ήταν η κλήση από την ΚΕΔ/ΕΟΚ του α’ αντιπρόεδρου του συνδέσμου Σταύρου Ταρενίδη Σταύρου και του γ.γ. του συνδέσμου διαιτητών μπάσκετ Κεντρική Μακεδονίας Σταύρου Ευφραιμίδη Σταύρου στο Camp Διαιτησίας Α2 Εθνικής Κατηγορίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Αγιόκαμπο Λαρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο αυτό κλήθηκαν να συμμετάσχουν μόνο 22 διαιτητές από όλη την Ελλάδα και το γεγονός ότι δύο εξ αυτών ήταν από την Κατερίνη, αποτελεί αναμφισβήτητα μια αναγνώριση του επιπέδου των διαιτητών μας.
■ Στην οδό Τερζοπούλου 14 μεταφέρθηκαν και λειτουργούν τα γραφεία του μαχητικού Συνδέσμου Οπαδών Πιερικού (ΣΟΠ) (και φυσικά Πιερικού Αρχελάου). Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και λειτουργικό χώρο, όπου οι φίλοι των ομάδων ποδοσφαίρου και του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να συναντιούνται και να σχεδιάζουν τη θερμή υποστήριξή τους για τις δύο ομάδες που τόσο πολύ τους έχουν ανάγκη. Άλλωστε, το απέδειξαν με τη δυναμική συμμετοχή τους σε κάθε προσπάθεια των ομάδων.
■ Τέλος, η στήλη εύχεται «καλές δουλειές» στους νέους διαχειριστές του κυλικείου του κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης και βέβαια, καλή δύναμη και πάντα με υγεία στις προκατόχους Ήβη και Βάσω Παναγιωτή που συνταξιοδοτήθηκαν. Πραγματικά ήταν άριστες στην εξυπηρέτηση, την ευγενική και καλοσυνάτη συμπεριφορά, καθώς και τη φιλοτιμία τους και έτσι να συνεχίσουν και οι διάδοχοι. Θα τις θυμόμαστε πάντα για την καλή συνεργασία και το χαμόγελό τους.
ΦΩΤΟ:
1.Το εντευκτήριο του Σ.Ο.Π.
2.Ο Χρήστος Κουρκούτας που θα συμβάλει στην καλή πορεία του Αιγινιακού.
3.Ο Γιάννης Δαμαλής που επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα
4.Ο Δημήτρης Βίλας υπογράφει την ένταξή του στη δύναμη του Πιερικού Αρχελάου.
5.Ο Νεμάνια Τσουκ – Αργυριάδης που ανανέωσε το συμβόλαιό του.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: