Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σ.Φ.Κ. "Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ" ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ Με νίκη συνέχισαν οι άνδρες του Πιερικού

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.02.2010
ΙΚΑΡΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3 (12-25, 19-25, 16-25)
Νικηφόρα συνέχισαν την αγωνιστική τους προσπάθεια οι άνδρες του Πιερικού όπου το Σάββατο 30 Ιανουαρίου κέρδισαν μέσα στην Έδεσσα την ομάδα του Ικάρου με 3-0 σετ.
Η ομάδα του Πιερικού συνεχίζει την προσπάθειά της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Β' Εθνική κατηγορία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του Πιερικού και στα τρία σετ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Ικάρου σε ένα κρύο γήπεδο και κέρδισε εύκολα και τα τρία σετ.
Ο Κ. Σαρρής δοκίμασε τρία διαφορετικά σχήματα βάζοντας σε διαφορετικές θέσεις τους παίκτες του Πιερικού, θέλοντας να δει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μέσα από τα συστήματα αυτά.
Η ομάδα της Έδεσσας μόνο στο 2ο σετ προσπάθησε κυρίως στην αρχή του σετ να κοντράρει την ομάδα του Πιερικού, όμως η εμπειρία των παικτών του Πιερικού ήταν καθοριστική για την κατάκτηση του 2ου σετ.
Η σύνθεση
Σαμαλής, Πάπας, Σουλής, Γρηγοριάδης, Κρομύδας, Γεωργόπουλος, Σαρρής, Καλιακός.

Τα άλλα αποτελέσματα
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΦΣ ΑΡΙΩΝ 0-3

ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΑΣ ΑΤΛΑΣ 0-3
ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 1-3
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η διοίκηση και οι προπονητές του τμήματος βόλεϊ του ΣΦΚ Πιερικός, ευχαριστούν θερμά τους αδερφούς ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ και τις εταιρείες "NISSAN" "FORD" "SUBARU" "CHINA MOTO" για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εάν και εσείς θέλετε να εγγράψετε το παιδί σας στο ομαδικό αυτό άθλημα που ασκεί το σώμα και καλλιεργεί το πνεύμα, με προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο βόλεϊ, δοκιμασμένους παιδαγωγούς με αθλητική προσφορά στην πόλη μας, μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες στους υπεύθυνους προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή πείρα στο βόλεϊ, Σαρρή Κών/νο κιν. 6944/995697 και Παναγιωτίδου Αικατερίνη κιν. 6948/724752.
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Κρίτωναsς Αρσένης Ευρωβουλευτή - «Θα υποστηρίζω θερμά τη δάσωση ως εργαλείο αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής»

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2010

«Θα υποστηρίζω θερμά τη δάσωση ως εργαλείο αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής»
 απαντά η υποψήφια Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη
 «Από την πρώτη στιγμή που είδα τα στοιχεία για την Κλιματική Αλλαγή, κατανόησα την σημασία των προγραμμάτων δάσωσης. Είναι το μόνο  λογικό, όταν η αποδάσωση συμβάλλει κατά 20-25% στην Κλιματική Αλλαγή, να βάλουμε ως στόχο την αύξηση των δασών» απάντησε η υποψήφια Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη κατά την ακρόασή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα. Η ερώτηση αφορούσε το αν θα υποστηρίξει κατά την θητεία της προγράμματα δάσωσης και αγροδασοκομίας στο  πλαίσιο της νέας χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την ....

Δ. Κοτταράς: Είμαι ευτυχισμένος που έφυγα από τον Πιερικό.Σ

 

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010

ΣΦΙΠ

 Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού τιμά τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ένδοξη φανέλα του Πιερικού μας, για την προσφορά τους στην Ομάδα.
Μέμφεται όμως, όσους με την στάση τους και τις δηλώσεις τους υποτιμούν και προσβάλλουν το όνομα και την ιστορία του Πιερικού μας, μέμφεται επίσης όσους διαβάλλουν ανθρώπους που πασχίζουν για το καλό της ομάδας μας.
Ο Σ.Φ.Ι.Π. στην καταγραφή της πενηντάχρονης ιστορίας του Πιερικού μας, δεν έχει να σημειώσει κάτι το εξαιρετικό ή ενδιαφέρον για τον Κοτταρά, πέραν του αριθμού συμμετοχών του στην ομάδας μας για την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε. Δηλώνουμε λοιπόν με την σειρά μας, ότι αισθανόμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι απ' ότι αυτός μετά την φυγή του. Παίκτες με την δική του προσφορά και κυρίως με το δικό του ήθος περνάνε απαρατήρητοι.
Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Π.

Ανακοίνωση - «Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις Κ.Π.Γ. περιόδου Μαΐου 2010»

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2010            λήγει την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8-9 Μαΐου 2010:
> για την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική γλώσσα στα επίπεδα
  * Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση» σε ένα ενιαίο διαβαθμισμένο test)
  * Β1 «μέτρια γνώση»
  * Β2 «καλή γνώση»
  * Γ1 «πολύ καλή γνώση»
> για την Ισπανική  γλώσσα
  * Β2 «καλή γνώση».
  * Γ1 «πολύ καλή γνώση»
> για την Τουρκική  γλώσσα
  * Β1 «μέτρια γνώση»
 Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής :
1) Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους
2) Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου:   α. των 40 ευρώ για το επίπεδο Α 
            β. των 50 ευρώ για το επίπεδο Β1 
            γ. των 60 ευρώ για το επίπεδο Β2 
            δ. των 70 ευρώ για το επίπεδο Γ1  
Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου
 ( Κ.Α.Ε. 3741).
3) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.
4) Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.kpg.ypepth.gr.

Πρωτοσέλιδα του «τρόμου»

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γράφει ο Δημήτρης Σολδάτος στην Τοπική

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις του ευρωπαϊκού τύπου σε βάρος της χώρας μας. Αφορμή όλης αυτής της ανθελληνικής εκστρατείας, όπως τουλάχιστο ισχυρίζονται, είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ασκούνται φοβερές πιέσεις στην Ελλάδα, προκειμένου, όπως μας λένε, να διορθώσει τα οικονομικά της.
Κομμάτι δύσκολο να πιστεύουμε ότι είναι μόνο αυτή η αιτία για το καθημερινό κράξιμο σε βάρος μας. Παίζονται και άλλα παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων. Από κερδοσκοπικά μέχρι πολιτικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από το καθημερινό μπαράζ επιθέσεων που δέχεται η χώρα. Βρήκαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν εναντίον της Ελλάδας. Είναι τόσο απροκάλυπτες οι ασκούμενες πιέσεις και συνάμα κυνικές, που παίρνουν εν πολλοίς, τη μορφή «τρομοκρατίας». Οι ενορχηστρωμένες πλέον επιθέσεις σε βάρος της χώρας, δεν έχουν να κάνουν τόσο με την οικονομία, που υποτίθεται ότι είναι η αιτία του κακού, όσο με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση. Έχουν λυσσάξει οι ευρωπαίοι ινστρούχτορες ν’ ακούσουν για επιβολή μείωσης των αποδοχών, σ’ όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα. Απεχθάνονται κάθε ιδέα, για εξαιρέσεις, στο πλάνο που θέλουν να επιβάλλουν. Λίγο τους ενδιαφέρει η ύπαρξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Επιδιώκουν να τσακίσουν κάθε προσπάθεια που εμπεριέχει έστω και μερικά ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Είναι πλέον εμφανής η διαφορετική μεταχείριση της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Λες και τα προβλήματα προέκυψαν το τελευταίο τετράμηνο. Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
Από κοντά και τα εγχώρια ΜΜΕ, που συναγωνίζονται τα ευρωπαϊκά σε πλειοδοσία  για τα χάλια της οικονομίας. Πρωτοσέλιδα με τυχαίους και καταστροφικούς τίτλους, είναι στην ημερήσια διάταξη. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, δεν λείπουν και οι δραματικοί τόνοι των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, συμπληρώνοντας το ζοφερό και καταθλιπτικό σκηνικό, σαν να έφτανε η συντέλεια του κόσμου.
Βέβαια η κριτική ακόμα και η σκληρότερη, είναι καθήκον και υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης. Η παρουσίαση όμως προσωπικών απόψεων και θέσεων, ως έγκυρων ειδήσεων, είναι όχι μόνο ύποπτο αλλά και καταστροφικό. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση και ο πανικός στους πολίτες, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά, στην ήδη υπάρχουσα.
Σ’ αυτή την πράγματι δύσκολη συγκυρία για την χώρα, χρειάζεται απ’ όλους αυτοσυγκράτηση, σύνεση και ψυχραιμία.

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Παίζει πολύ η λέξη συναίνεση τις τελευταίες ημέρες.
Συναινετικό διαζύγιο ….Συναίνεση για την οικονομία…
Δικαιώθηκαν αυτοί που προέβλεπαν πως η λέξη συναίνεση δεν υπάρχει ούτε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παραλίας.
Η ουσία πέρα από τις φωνές, τις αποχωρήσεις και την καταψήφιση του προϋπολογισμού, είναι πως λύση δεν δόθηκε παρά που η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γιώργος Κεραμιδιώτης δέχτηκαν όλες τις τροποποιήσεις που τους ζητήθηκε στον προϋπολογισμό.
Και παρόλο που διαβάστηκαν λεπτομερώς στο συμβούλιο όλες .......

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάνου

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Δραματική έκκληση για συστράτευση απηύθυνε ο Γιώργος στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Κάποιοι απ’αυτους συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, κάποιοι άλλοι το χαβά τους.
***
Το δεκαήμερο που έρχεται θα είναι το δεύτερο μεγάλο τεστ για την κυβέρνηση, αφού πρόκειται να βγουν στους δρόμους πολλές κοινωνικές ομάδες.
***
Ξεκολλήστε, είπε ο Σαμαράς στο Γιώργο. Μαζέψτε τους, τους.....

Ύστατη έκκληση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Διάγγελμα του πρωθυπουργού μετά το πέρας των συναντήσεών του με τους αρχηγούς των κομμάτων
Ύστατη
έκκληση
Γενικό «πάγωμα» μισθών στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στην αυτοδιοίκηση, αύξηση του φόρου στα καύσιμα και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αφού περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό. Ανακοινώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δήλωσε θα μπει «τέλος στα παραθυράκια της φοροαποφυγής», θα φορολογηθεί η Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, τα μερίσματα και οι off shore εταιρείες. Τόνισε ότι θα σταματήσει ο άιδκος πλουτισμός εις βάρος των πολλών με τη διασταύρωση στοιχείων.
Στο σημείο αυτό ανέφερε πως τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποδώσουν εντός του 2011. Για να υπάρξει όμως αύξηση των εσόδων εντός του 2010, είπε πως θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα.
Αναλύοντας το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική στο ....

Κοτταράς: "Χειρότερη ομάδα ο Πιερικός" - ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ο ΚΟΤΑΡΑΣ - ΤΑΧΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΗ!!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 03 Φεβρουαρίου 2010
 http://www.sports24.gr
Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στον πρώην προπονητή του Σούλη Παπαδόπουλου και την ομάδα του Πιερικού ο Δημητρής Κοτταράς. Ο έμπειρος πορτιέρο χαρακτηρίζει τον Πιερικό ερασιτεχνικό σωματείο, κατηγορεί ευθέως τον τεχνικό Σούλη Παπαδόπουλο και θεωρεί ότι βρέθηκε από την κόλαση στον ποδοσφαιρικό παράδεισο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "ΕΡΑ Σερρών", ο Δημήτρης Κοτταράς μεταξύ άλλων μιλά για όσα απίστευτα έζησε στο διάστημα παραμονής του στον Πιερικό: "Είμαι διπλά ευχαριστημένος που ήρθα στον Πανσερραϊκό και ευτυχισμένος που έφυγα από τον Πιερικό. Δεν είναι μόνο η συμπεριφορά προς το πρόσωπο μου, αλλά απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιριστές.
Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της ομάδας ήταν ότι χειρότερο έχω συναντήσει στην καριέρα μου σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχω δει κάτι χειρότερο και δεν ντρέπομαι να πω ότι είδα απίστευτα πράγματα, τα οποία ούτε που ήξερα μέχρι τώρα. Η διοίκηση ενεργούσε εντελώς ερασιτεχνικά, δεν πληρωνόμασταν και δεν έπρεπε καν να αναφέρουμε ότι μας χρωστούσαν χρήματα".
Έπειτα αναφέρεται στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και τον ερχομό του Σούλη Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι: "Όταν ήρθε ο κ. Κατσαβάκης τα πράγματα σοβάρεψαν ως ένα σημείο, αλλά με την έλευση του κ. Παπαδόπουλου η κατάσταση έγινε χειρότερη. Έλεγε στη διοίκηση να μην μας πληρώνει και συκοφαντούσε διάφορες καταστάσεις. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είδαν τα μάτια μου στο διάστημα που αγωνιζόμουν στον Πιερικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να προοδεύσει ποδοσφαιρικά ένας παίκτης υπό αυτές τις συνθήκες, με αποκορύφωμα τους μπράβους που έστειλαν σε παίκτη (σ.σ. Καλλιμάνη) και τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν το λέω επειδή ήρθα στον Πανσερραϊκό, αλλά σε σύγκριση με τον Πιερικό αυτή η ομάδα είναι ποδοσφαιρικός παράδεισος".
Στη συνέχεια κάνει λόγο για τα όσα έζησε μετά την αποχώρηση του, δηλώνοντας τα εξής: "Όταν έφυγα πήρα τα λεφτά που έπρεπε, αλλά ήμουν απλήρωτος επί τρεις μήνες. Απ' όσο γνωρίζω, τα ίδια συμβαίνουν και τώρα. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις με τρόπους καφενειακούς. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ένας γραφικός προπονητής που δημιουργεί προβλήματα, λέει ψεματα και κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές.
Έλεγε στη διοίκηση να μην μας πληρώσουν και όταν φεύγαμε, έπαιρνε τηλέφωνο σε ομάδες για να μην μας πάρουν και γι' αυτά υπάρχουν αποδείξεις. Έχει κανείς αντίθετη άποψη σε αυτό το θέμα; Πρέπει να είσαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου για να λειτουργείς με αυτό το σκεπτικό".
Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ποιός φταίει για αυτή την κατάσταση και είπε: "Η ομάδα είχε πολύ καλούς παίκτες και δεν μπορούσε να αποδώσει λόγω ψυχολογίας. Τονίζω και πάλι ότι βρέθηκα από την κόλαση στον ποδοσφαιρικό παράδεισο. Δεν φταίει ο κόσμος, ούτε η ομάδα... Για όλα φταίνε οι άνθρωποι που διοικούν τον Πιερικό"..

Μας εξασφαλίζουν 10 Ελλάδες λιγότερες εκπομπές διοξειδίου

DELTA
Μερίδιο στη σωτηρία του πλανήτη έχει και η Πιερία, με τους σημαντικούς υγρότοπούς της, στις Αλυκές Κίτρους και στην Αγαθούπολη, αφού, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Αρσένης, η διατήρηση των Ελληνικών υγροτόπων προστατεύει τη Γη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ίσες με τις ετήσιες εκπομπές έως και 10 χωρών σαν την Ελλάδα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο Κρίτων Αρσένης έκανε την  ακόλουθη δήλωση: «Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες των οικοσυστημάτων. Η σημερινή ημέρα μας δίνει αφορμή να σκεφτούμε τη σημασία αλλά και την ανάγκη προστασίας των Ελληνικών και παγκόσμιων υγροτόπων, που αποτελούν  αναντικατάστατους συμμάχους μας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.
Στους υγροτόπους της Ελλάδας είναι αποθηκευμένοι έως και ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

sxoleio_1Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Αυλή-στολίδι
Γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ και παιδότοπο (με τον απαραίτητο εξοπλισμό) απόκτησε η αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρό. Στρώθηκε και με χρωματιστούς κυβόλιθους, δενδροφυτεύτηκε γύρω-γύρω και έχει πλέον και φωτισμό.
«Τη στιγμή που το ενδιαφέρον άλλων είναι η συγκόλληση δήμων με σχεδιασμούς επί χάρτου, εμείς απτόητοι δείχνουμε ότι υπάρχουμε και δημιουργούμε», λέει ο δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, παρουσιάζοντας υπερηφάνως το νέο έργο της δημοτικής αρχής, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Διαμόρφωση αυλών σχολικών κτιρίων» του Υπουργείου Εσωτερικών.
sxoleio_2

Το ίδιο δίλλημα που μας έβαζε η προηγούμενη κυβέρνηση μας βάζει και η σημερινή: ή περιφερειακή οδός Κατερίνης, ή 13η εθνική οδός.
Τέτοια σύμπνοια πια!

Oλιγωρία στους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές στο μείζον θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αλλά και ουσιαστική αδυναμία επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες εντοπίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει για την άμεση εφαρμογή του νόμου.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί να προχωρούν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των παραβατών, αλλά και να ζητούνται ευθύνες από τα αρμόδια όργανα που παραβιάζουν το καθήκον τους και δεν εφαρμόζουν τον νόμο, κάνοντας ελέγχους και αφαιρώντας τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Ο υπουργός στηλιτεύει «την αδυναμία, ολιγωρία, αδιαφορία ή ενδεχομένως ένοχη παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους από τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων) και της κρατικής διοίκησης (γενικοί γραμματείς δημοσίων έργων ή τις περιφέρειες) να προβούν στις κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες για την εξάλειψη των παράνομων διαφημίσεων
Δεν τον βλέπω καλά το δήμο Κατερίνης. Οι επιθεωρητές, που θα ‘ρθουν να ζητήσουν ευθύνες για την παράνομη πινακίδα του θανάτου στο σούπερ μάρκετ στο Σβορώνο (που δεν την ξήλωσε, ενώ έπρεπε, κι έχασε έτσι τη ζωή του ένας οικονομικός μετανάστης) θα ‘χουν τώρα παραπάνω λόγους να είναι αυστηροί.

skitsoΌσοι βουλευτές συμμετέχουν σε Εξεταστικές Επιτροπές, παίρνουν πρόσθετη αμοιβή, η οποία μπορεί να είναι μερικές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τη διάρκειά τους.
Δηλαδή τίποτα δεν κάνουν τζάμπα οι εθνοπατέρες;
Tην ώρα που ζητάν από μας τους ευρωδίαιτους «πατριωτικό φιλότιμο»;

Τελικά από αυτό που πάσχουμε στην Πιερία (μεταξύ πολλών άλλων), είναι η απουσία ισορροπίας.
Υπάρχουν δημοτικά συμβούλια με αντιπολίτευση ωσεί παρόν όπου η πλειοψηφία κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της (βλέπε Κατερίνη) και υπάρχουν και συμβούλια με ισχυρή αντιπολίτευση και απούσα την… πλειοψηφία (βλέπε Παραλία).
Και βέβαια υπάρχουν και δημοτικά συμβούλια, απόντα γενικώς!

a_2Απαγορευτικό είχε σημάνει η αστυνομία των Ιωαννίνων σε όσους Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την πόλη, ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της φάσης των «8» του Κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι υπήρχαν μπλόκα, τα οποία δεν επέτρεπαν στα αυτοκίνητα - με πινακίδες της Θεσσαλονίκης - να μπουν στην πόλη!
Τελικά αυτός ο Χρυσοχοϊδης, όλο φαεινές ιδέες έχει. Δηλαδή αν εγώ χθες που τυχαίνει να έχει το όχημα μου πινακίδες Θεσσαλονίκης έπρεπε να βρεθώ στα Γιάννενα, η Αστυνομία δεν θα μου επέτρεπε την είσοδο στην πόλη. Θα καταπατούσε το Συνταγματικό Δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μου μέσα στην ίδια την χώρα μου, επειδή ο Χρυσοχοϊδης (και όλοι οι προκάτοχοί του) ήταν ανίκανοι να κλείσουν πέντε(;) δέκα(;) 100(;) χουλιγκάνους στη φυλακή. Επειδή δεν έχουν τα κότσια της Θάτσερ να τιμωρήσουν με εξοντωτικές ποινές τις ομάδες για να πατάξουν τη βία, εφαρμόζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι, αγνοώντας Συνταγματικά δικαιώματα!
Αυτά μόνον ως αστειότητες μπορούν να χαρακτηριστούν και απορώ τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον Χρυσοχοϊδη, ο οποίος όλως τυχαίως είναι μέλος μιας Σοσιαλδημοκρατικής Κυβέρνησης!

a_3
Σοβαρές πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται ο Βαγγέλης Κήπου για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου Παραλίας και να ρίξει «σωσίβιο» στον Κεραμιδιώτη. Μάλιστα, οι πιέσεις αυτές προέρχονται και από παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ζητούν από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο.
Μάλλον σε λάθος μεριά ψάχνουν «σωσίβιο» εκείνοι που το έχουν ανάγκη, ενώ μάλλον αργά θυμήθηκαν ο κ. Κήπου είναι μέλος της Ν.Δ.. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, αν δεν πάρει την κίνηση των λογαριασμών και τα πρακτικά των αποφάσεων για τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς και τις μελέτες για τα παραλιακά έργα, δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Διευκρίνισε δε, ότι το τι θα δείξουν τα στοιχεία, δεν θα παίξει κανέναν ρόλο για να ψηφίσει θετικά…

a_4Αύξηση ορίων ηλικίας προανήγγειλε χθες ο Παπανδρέου, στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων που θα ληφθούν για να γλιτώσει η χώρα από τον γκρεμό. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη συνέδεσε μάλιστα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Κοινώς ή θα πεθάνετε ή θα δουλεύετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πάντως ακούγοντας τον Γιώργο χθες, προς στιγμή νόμιζα ότι μιλούσε προεκλογικά ο Καραμανλής κι αν το τριώδιο (το οποίο ξεκινά σε λίγες μέρες), είχε ανοίξει θα έβαζα στοίχημα ότι ο Καραμανλής είχε μεταμφιεστεί σε Παπανδρέου.
Τελικώς μάλλον ο Παπανδρέου μεταμφιέστηκε σε Καραμανλή (της προεκλογικής περιόδου). Όπως θα καταλάβατε αγαπητοί συνέλληνες το «ορθοπεταλάτο» ξεκίνησε σε ποδήλατο χωρίς σέλα και όποιος αντέξει. Όποιος δεν αντέξει… με τις υγείες του!

Καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εναντίον των αγροτικών μπλόκων φρόντισε ο Στέφανος Μάνος να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει ο ίδιος και το κόμμα του, η «Δράση».
Κάτι τέτοια βλέπουν οι πιτσιρικάδες και πάνε «μονοί-διπλοί» με την αντίδραση!

Κώστας Κουκοδήμος: Είχαμε και χειρότερες πλημμύρες, αλλά ο δρόμος δεν είχε κλείσει


Ενημέρωση των βουλευτών που μετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου, από συγκοινωνιολόγους του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ
Το σαθρό έδαφος, σε συνδυασμό με τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις «πυροκρότησαν» τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, υποστήριξε ο Συντονιστής του Παρατηρητήριου Οδικής Ασφάλειας του Τ.Ε.Ε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα είχαμε βροχές για να δημιουργηθεί σαθρότητα. Είχαμε και χειρότερες πλημμύρες και ποτέ δεν έγιναν κατολισθήσεις», υποστήριξε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος.

KOYKODHMOS_1Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, στην οποία μετέχει ο βουλευτής Πιερίας, συζητήθηκαν οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σχετικά με τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για τη δεκαετία 2010-2020. Εκ μέρους του ΤΕΕ παρέστησαν ο Αντώνης Καστής, συγκοινωνιολόγος, συντονιστής στο Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Τ.Ε.Ε. και η Εύα Κασάπη, συγκοινωνιολόγος και μέλος του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του Τ.Ε.Ε.
Ο κ. Κουκοδήμος έθεσε στους συγκοινωνιολόγους ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του οδικού δικτύου, τόσο της εθνικής οδού, όσο και του παράπλευρου οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται σήμερα λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για τους δείκτες ασφάλειας του δικτύου Ελασσόνας-Κατερίνης.
Επιπλέον, έθεσε εκ νέου το θέμα της ανακατασκευής της 13ης ....

Κλειστό λόγω γρίπης το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου


Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου και με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), διακόπτεται προληπτικά, από σήμερα και για ημέρες, η λειτουργία του 2ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.