Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΝΔ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ;

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ!!



Ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγορεί το Μαξίμου ότι υιοθέτησε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα έριξε άλλη μια φορά στη Ντόρα."Δεν υπάρχει χώρος για τα άκρα στη ΝΔ" λένε "γαλάζιοι" βουλευτές.
''ΚΡΑΧΤΗΣ''

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Μαρτίου 2009

Σταθερό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Σε γκάλοπ της Alco για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,5%.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 34,2% και η Ν.Δ 30,9%.

Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%.

Σταθερό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ


Στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 32,6% η Νέα Δημοκρατία 28,1%, και ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2%.

Σε δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα "Το Παρόν", το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας κατά 3,3 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34,2% έναντι 30,9%.

Ακολουθούν, το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑΟΣ με 4,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 32,6% η ΝΔ 28,1%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2%.



''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com


Δάκρυσε ο Τζόρνταν για τον γιο του

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Δάκρυσε ο Τζόρνταν για τον γιο του

Να συγκινείται ο πατέρας από τα κατορθώματα του γιου του είναι συνηθισμένο. Αν τα δάκρυα χαράς προέρχονται από τον Μάικλ Τζόρνταν, τον άνθρωπο που έχει κατακτήσει τα πάντα τότε αποτελούν πρώτη είδηση!

Ο "Αιρ" παρακολούθησε από κοντά τον μικρό Μάρκους Τζόρνταν να κατακτά το πρωτάθλημα πολιτείας με το γυμνάσιο Σικάγο Ουίτνι Γιανγκ (69-66).

Την ώρα που οι παίκτες πανηγύρισαν τον τίτλο ο Μάικλ Τζόρνταν χειροκροτούσε με δάκρυα στα μάτια.

"Αν κλαίω; Όχι δεν κλαίω. Δεν κλαίω τουλάχιστον για μένα" ήταν τα λόγια του.

Ο Μάρκους Τζόρνταν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του σκοράροντας 19 πόντους, συμπεριλαμβανομένων και τριών κρίσιμων βολών στα τελευταία λεπτά.

"Είναι υπέροχα. Απλά υπέροχα" εξέφρασε τα συναισθήματα του το... μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά.

Ο μικρός Μάρκους εν δράσει

Και δεύτερη γεύση

Συντάκτης: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Πηγή: Sport24

Παναθηναϊκός - Ανακοίνωση κατά του Ιωαννίδη




ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
SPORTNET

Ανακοίνωση με βολές κατά του Γιάννη Ιωαννίδη από το ΤΑΑ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» καταδικάζουν τα επεισόδια που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και ρίχνει ευθύνες στον Υφυπουργό Αθλητισμού.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το ΤΑΑ ΠΑΟ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ την ώρα που μέσα στο κλειστό γυμναστήριο γινόταν η απονομή στους νικητές του τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αλλά πάνω από όλα καταδικάζει την απόφαση να μην μετατεθεί ο αγώνας της ΑΕΚ βάσει της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας, παρόλες τις αλεπάλληλες διαβουλεύσεις και προτάσεις των δυο πλευρών (Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) σε συσκέψεις που είχαμε με την Αστυνονία, ώστε το "ντέρμπι" της ΑΕΚ να αλλάξει μέρα.

Είναι απορίας άξιον και κατακριτέο γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού που είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος δεν πήρε την παραπάνω απόφαση. Ειλικρινά νιώθουμε ντροπή και δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους δεν απέτρεψαν τη μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα και τους ευχαριστούμε που γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη. Ας μην κάνει κανένας όνειρα να ξαναγίνει τέτοια πετυχημένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος μπορεί από μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Παράλληλα, το «πράσινο» ΤΑΑ εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κόσμο και τη στήριξή του στο final-4: «Το ΤΑΑ ΠΑΟ νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους του, που στήριξαν την ομάδα σε αυτό το Final-4 με όλες τους τις δυνάμεις. Υποσχόμαστε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με σκοπό να κάνει υπερήφανο τον κόσμο της».

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Ένταση στις γυναικείες φυλακές Θηβών μετά από θάνατο κρατούμενης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Ντίνα Μιχαλοπούλου

Σε στάση προχώρησαν την Κυριακή οι γυναίκες κρατούμενες στον Ελαιώνα Θηβών, με αφορμή τον θάνατο - κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – της συγκρατούμενής τους Κατερίνας Γουλιώνη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια μεταγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος η Κατερίνα Γουλιώτη, η οποία είχε πρωτοστατήσει στην πρόσφατη απεργία πείνας των κρατουμένων, άφησε την τελευταία της πνοή κατά την μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας στις φυλακές Νεάπολης της Κρήτης. Ο θάνατός της προήλθε σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση από πνευμονική συμφόρηση. Υπάρχουν ωστόσο καταγγελίες ότι η κρατούμενη ήταν δεμένη πισθάγκωνα και έφερε μώλωπες στο πρόσωπό της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κρατούμενες στην πτέρυγα Β’ των φυλακών Ελαιώνα επέστρεψαν στα κελιά τους το απόγευμα της Κυριακής. Νωρίτερα –σύμφωνα με το ΑΠΕ- είχαν κάψει σεντόνια και άλλα σκεύη διεκδικώντας τον «εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» και τη «διαλεύκανση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου της Κατερίνας Γουλιώνη, η οποία απεβίωσε μέσα στο πλοίο κατά τη μεταγωγή της από τις φυλακές Ελαιώνα στη Νεάπολη Κρήτης».

Μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας, στις φυλακές μετέβη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ανδρεουλάκος ο οποίος συνομίλησε με αντιπροσωπεία των κρατουμένων και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τα αιτήματα των κρατουμένων γυναικών.

Μεταξύ αυτών είναι η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το σταμάτημα της κολπικής εξέτασης των γυναικών κατά την είσοδό τους στις φυλακές, κ.λπ. Ακόμη, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε η Κατερίνα Γουλιώνη.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

Σούπερ Λίγκα 27η αγωνιστική: Τα αποτελέσματα


Σούπερ Λίγκα 27η αγωνιστική: Τα αποτελέσματα

Τον 12ο τίτλο του τα τελευταία 13 χρόνια και τον 37ο συνολικά εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βαλβέρδε, τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η... καρό σημαία στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και σε συνδυασμό με το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, σιγούρεψε την πρώτη θέση.

Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Ντάρμπισιρ (22`), Μανιάτης (61`-αυτογκόλ) και Ντουντού (72`), ενώ για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Λουρένσο (45`) και Γκονσάνγκα (51`).

Στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης παρέμεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε αγώνα για την 27η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα που έγινε στην Τούμπα, επικράτησε 2-1 του Θρασύβουλου και έπιασε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση με 54 βαθμούς. Τα τέρματα του μακεδονικού συγκροτήματος σημείωσαν οι Λιαπάκης (46`-αυτογκόλ) και Μπακαγιόκο (90`+1), ενώ για τον Θρασύβουλο που ήδη έχει χάσει το... τρένο της παραμονής στην κατηγορία, σκόραρε ο Μαρτορέλ στο 36`.

Νέα νίκη, την έβδομη συνεχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, με σκόρερ τους Τζεμπούρ (2΄), Μπλάνκο (39΄) και Εντίνιο (81΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κιάσσος στο 27΄.

Την πιο πολύτιμη -έως τώρα- εκτός έδρας νίκη της πέτυχε η Λάρισα, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "βυσσινί" επικράτησαν 2-0 του Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο", στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και πλέον βρίσκονται "αγκαλιά" με την 5η θέση και τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Τα γκολ πέτυχαν οι Ζουράφσκι (73΄) και Τουμέρ Μετίν (83΄).

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς έγινε στο Παγκρήτιο, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε 4-3 του Πανθρακικού, διατηρώντας κάποιες μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 27ης ημέρας και τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Πόποβιτς (11΄), Μπαρκαουάν (18΄), Σφακιανάκης (60΄, 82΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν δύο φορές, σκόραραν οι Κανωτίδης (6΄), Ριέρα (15΄), Κωνσταντινίδης (65΄).

Τελικά αποτελέσματα:

Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1 (60' Κουτσιανικούλης),

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1 (65' Καούνος - 24' Σαλπιγγίδης),

Πανσερραϊκός-Άρης 1-2 (2' Γεωργιάδης - 58' Κόκε, 78' Ρεγκέιρο),

ΠΑΟΚ-Θρασύβουλος 2-1 (46' αυτ. Λιαπάκης, 90' Μπακαγιόκο - 36' Μαρτορέλ),

Ηρακλής-Λάρισα 0-2 (73' Ζουράφσκι, 83' Μετίν),

ΟΦΗ-Πανθρακικός 4-3 (11' Πόποβιτς, 18' Μπαρκαουάν, 60', 82' Σφακιανάκης - 6' Κανωτίδης, 15' Ριέρα, 65' Κωνσταντινίδης),

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-3 (45' Λουρένσο, 51' Γκονσάγκα - 23' Ντάρμπισαϊρ, 61' Τζόρτζεβιτς, 72' Ντουντού),

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-1 (2' Τζιμπούρ, 39' Μπλάνκο, 82' Εντίνιο - 26' Κιάσος).

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.bolgspot.com

VISA-MASTERCARD ΠΑΣΟΚ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - pressmme

Την οικονομία επιλέγει ως βασικό θέμα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Το καλό ρεπορτάζ της, όμως, αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη νέα πιστωτική κάρτα που εκδίδει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, προφανώς για να εξυπηρετήσει τα μέλη του, αλλά και για να βάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στο ελλειμματικό ταμείο.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 -PRESSMME

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
Πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία είναι σήμερα το ρεπορτάζ για την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή σε περίπτωση εκλογικής ήττας. Είναι προφανές ότι το σημερινό ρεπορτάζ της Real News προέρχεται μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι διάλογοι που αποδόθηκαν στον ίδιο και στους συνεργάτες είναι πραγματικοί. Τα είπε ο πρωθυπουργός, αυτά που δημοσιεύει η εφημερίδα. Η είδηση, όμως βρίσκεται αλλού. Ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε περίπου μια ώρα. Από την συνάντηση αυτή βγήκε το ρεπορτάζ...

kraxtis-gt.blogspot.com

Να χαρώ εγώ νεολαία της Ν.Δ. ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Και μιας και ήρθε ο καιρός να ειπωθεί κάτι στα ίσια. Σας κόβουμε τα ρουσφέτια κουμπάρε... ΣΥΡΙΖΑ ;) ΟΤΕ, Ολυμπιακή κτλ... συνταξιοδοτούμε τους υπαλλήλους σας και εσάς από την εξουσία".


Το κομματικό μένος σε όλο του το μεγαλείο. Να εκδικηθούν το ΠΑΣΟΚ, με οποιοδήποτε κόστος! Να ξεπουλήσουν τα πάντα, πατώντας ακόμη και πάνω σε πτώματα και κεκτημένα εργαζομένων...

Μιλάμε για το ίδιο μένος που μας οδήγησε σε επιτήρηση από την ψευτο-απογραφή του 2004, με τις καταστροφικές συνέπειες που βλέπουμε σήμερα και θα μας οδηγήσει και σε άλλη απογραφή και δεύτερη επιτήρηση έτσι όπως πάμε.

Δεν αναγνωρίζουν καν τις δικές τους ευθύνες και τα δικά τους ρουσφέτια σε αυτές τις εταιρείες. Δεν το συζητώ για την "γαλάζια συνέντευξη" και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ....

Συγχαρητήρια!!!! Να τους χαίρεσαι κ. Καραμανλή!

ΥΓ. Ειλικρινά, θα ήθελα να γίνουν μερικά γκάλοπ σε αυτές τις εταιρείες. Να δούμε, πόσοι είναι ΠΑΣΟΚ, πόσοι Ν.Δ., κ.ο.κ., για να το βουλώσουν μια και καλή αυτά τα κακομαθημένα γαλάζια παιδάκια, που ακόμη δεν ξέρουν τι θα πει μεροκάματο!!!!!

ΥΓ2. Διαβάστε αυτό για να δείτε που μας οδηγεί το μένος σας!

«Νέο συμβόλαιο με το λαό» Φορολόγηση του «προκλητικού πλούτου» προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου


Αθήνα 22 Μαρτίου 2009
Την δική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με βασικούς άξονες τη δίκαιη φορολογία και τη στήριξη της εργασίας. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Παπανδρέου δεσμεύεται για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την δίκαιη φορολόγηση των πολιτών, ξεκινώντας από τα μεγάλα εισοδήματα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δίκαιη αναδιανομή είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Θα επαναφέρουμε τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχωρίων εταιρειών και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται».
Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, το οποίο θα εγγυάται «τη στήριξη στους χαμηλόμισθους, τις συντάξεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας».
Όπως εξήγησε τα χρήματα για όλα αυτά θα βρεθούν κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή, φορολογώντας δίκαια τον πλούτο, αξιοποιώντας σωστά την περιουσία του δημοσίου, παγώνοντας εξοπλιστικά προγράμματα.
Αναφορικά με τις δημόσιες επενδύσεις, τόνισε πως αυτές θα κατευθυνθούν σε νέες επιλογές, όπως η δημιουργία ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών που θα φτάσουν σε κάθε σπίτι, επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην παιδεία και την υγεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να βάλει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» με μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και συνεχή έλεγχο στον ιδιωτικό.
Σχετικά με τα κέρδη των επιχειρήσεων, ο κ. Παπανδρέου προτείνει την φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που επενδύονται. «Αντίθετα τα διανεμόμενα κέρδη θα φορολογούνται ως ατομικό εισόδημα με τους συντελεστές κλίμακας των φυσικών προσώπων που τα καρπώνονται. Απλά και δίκαια».
Επίθεση στην κυβέρνηση
Για παντελή αδυναμία να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «η ΝΔ κρίθηκε και απέτυχε».
Χαρακτήρισε μάλιστα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης «ομολογία αποτυχίας και πολιτικής εξαπάτησης».
«Ούτε δημοσιονομική εξυγίανση κάνουν, ούτε χτυπάνε τη φοροδιαφυγή και τον προκλητικό πλούτο, ούτε στηρίζουν το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, ούτε δίνουν διέξοδο στην κρίση.
Τόνισε μάλιστα πως οι εκλογές μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή, ενώ υποστηρίζει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εάν ο ίδιος το επιθυμεί.
Newsroom ΔΟΛ
΄΄ΚΡΑΧΤΗΣ''

Βόμβα για Μαξίμου η υπόθεση Παυλίδη Σε κίνδυνο η ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών


Β. ΧΙΩΤΗΣ | Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο Πρωθυπουργός θα προτιμήσει την παραίτηση του πρώην υπουργού από τη βουλευτική έδρα.
Oλο και ισχυρότερος γίνεται ο πονοκέφαλος του Πρωθυπουργού για την υπόθεση Παυλίδη, η οποία εξακολουθεί να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και απειλεί με απρόσμενες εξελίξεις την κυβέρνηση. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο ανακριτής ο οποίος ερευνά την υπόθεση έχει ήδη ενημερώσει τους προϊσταμένους του ότι θα έχει ολοκληρώσει την ανάκριση ως τα τέλη του μήνα και ως τότε θα αποφασίσει αν θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή. Το ΠαΣοΚ έχει ήδη αρχίσει να ψελλίζει υποψίες συγκάλυψης της υπόθεσης, την οποία ασφαλώς θα αξιοποιήσει πολιτικά εν όψει των ευρωεκλογών. Το πιο σημαντικό όμως είναι το πώς θα κινηθεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς απορρίπτει ήδη τις προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και προσανατολίζεται να ζητήσει την παραίτηση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Αρ.Παυλίδης απαντά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσει την έδρα του και όλα αυτά δημιουργούν ισορροπίες τρόμου για μια κυβέρνηση η οποία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να κυβερνά με πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Ολα θα κριθούν από τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του ανακριτή κ. Απ. Ζαβιτσάνου , ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Παυλίδη για τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και από τους δύο συνεργάτες του κκ. Παν.Ζαχαρίου και Τσ.Τριομμάτη για τα χρηματικά ποσά που καταγγέλλει ότι τους έδωσε ο εφοπλιστής κ. Φ.Μανούσης.
Το ΠαΣοΚ υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που κλήθηκε ο πρώην υπουργός από τον ανακριτή υπάρχει άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση και βάσει του Συντάγματος η ανάκριση θα πρέπει να διακοπεί και να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή. Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι η δικογραφία δεν πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή αν δεν υπάρξουν ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού κι όχι απλή εμπλοκή του. Επικαλείται μάλιστα γνωμοδότηση του συνταγματολόγου και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Α. Λοβέρδου στην οποία αναφέρεται πως δεν μπορούν να διασύρονται πολιτικοί λόγω μόνο της απλής εμπλοκή τους σε καταγγελίες πολιτών.
Και η κυβέρνηση φοβάται όμως ότι υπό την πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία θα καταγγείλουν συγκάλυψη του σκανδάλου, ο ανακριτής θα διαβιβάσει τελικώς τη δικογραφία στη Βουλή, όπως συνέβη και με την υπόθεση του Βατοπαιδίου, παρ΄ ότι και σε αυτή την υπόθεση δεν υπήρχαν ενδείξεις ενοχής, αλλά απλή εμπλοκή μελών της κυβέρνησης.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη μελετήσει αυτό το ενδεχόμενο και έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει τυχόν προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κάτι που θα έδινε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αγοράσει πολιτικό χρόνο ως τις ευρωεκλογές. Ο κ. Κ. Καραμανλής όμως πιστεύει ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές αποτελούν ανοιχτές εστίες σκανδαλολογίας και για τον λόγο αυτό έχει αποφασίσει στο εξής να τις απορρίπτει.
Για να μην κατηγορηθεί ανοιχτά όμως ότι κουκουλώνει το σκάνδαλο και οδηγεί στην παραγραφή του, προσανατολίζεται να ζητήσει να παραιτηθεί ο κ. Παυλίδης της βουλευτικής του ιδιότητας, αφού στην περίπτωση αυτή η παραγραφή αναστέλλεται και η διερεύνηση της υπόθεσης μπορεί να συνεχιστεί κανονικά. Το ζήτημα είναι πως αυτή την πρόταση απορρίπτει ο ίδιος ο κ. Παυλίδης, ο οποίος ως εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στα Δωδεκάνησα θεωρεί ότι η έδρα τού ανήκει και ότι δεν μπορεί κανείς να του την πάρει, όταν μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.
Το ζήτημα είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να υποχωρήσει από την απόφασή του για ευνόητους λόγους, πολιτικού κόστους. Και αν δεν υποχωρήσει κι ο βουλευτής, τότε το πολιτικό σύστημα θα γίνει μάρτυρας μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, όπου μπορεί να υπάρξει διαγραφή βουλευτή και αναγκαστική ανεξαρτητοποίησή του, η οποία θα οδηγήσει στην ξαφνική πτώση της κυβέρνησης λόγω της απώλειας της αρχής της δεδηλωμένης!

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' kraxtis-gr.blogspot.com

Σκληρότερη οικονομική πολιτική προήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι θα προβεί σε λήψη νέων μέτρων


BHMA - Β. ΧΙΩΤΗΣ | Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Στην κρίση ποντάρει ο κ. Καραμανλής
Η προσπάθεια να πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί την ύφεση και οι εντολές για μείωση δαπανών και περικοπές.

Στη διεθνή κρίση ποντάρει πλέον ο Πρωθυπουργός για να ανακάμψει πολιτικά και να οικοδομήσει το προφίλ της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, το οποίο έχει ήδη αναδείξει σαν το δίλημμα των προσεχών εκλογών. Τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τα όσα είπε ο κ. Καραμανλής την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αναδεικνύουν τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει και τους επόμενους μήνες, στοχεύοντας κυρίως στην προστασία της απασχόλησης και στον περιορισμό των ελλειμμάτων, τα οποία θα του επιτρέψουν να εμφανίσει ορατά αποτελέσματα ανάκαμψης ως το τέλος του χρόνου, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο και την προεκλογική περίοδο των προσεχών εθνικών εκλογών.
H δήλωση του Πρωθυπουργού ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και την πρόσκαιρη δημοτικότητα δεν ήταν μια τυχαία αναφορά, αλλά η μοναδική ασπίδα που θεωρεί πως έχει πλέον για να αντικρούσει τη δυσφορία της κοινής γνώμης στα μέτρα λιτότητας και σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει. Ηταν όμως και μια δήλωση που προαγγέλλει την ακόμη σκληρότερη πολιτική που σχεδιάζει, δείχνοντας αποφασισμένος να ανεχθεί ακόμη και φαινόμενα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων από επιχειρήσεις, τα οποία απέρριπτε ως το τέλος του προηγούμενου χρόνου. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» επανέλαβε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός για να στηρίξει την πολιτική του. «Επιλογή μας είναι να λέμε την αλήθεια στους πολίτες.Αλλοι μπορεί να έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο.Να κρύβουν την αλήθεια και να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα,αλλά αυτό είναι ζημιά για τον τόπο» τόνισε, αποκαλύπτοντας ότι η κρίση του δίνει και το δικαίωμα να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με το ΠαΣοΚ, εξακολουθώντας την προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής του βάσης, εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων ευρωεκλογών.
Σε ό,τι αφορά όμως την οικονομική του πολιτική, ο κ. Καραμανλής ξεκαθαρίζει ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποκλείοντας όμως την επιβολή νέων φόρων, αλλά και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εξάλλου εντολή στον κ. Παπαθανασίου να αρχίσει ένα «διακριτικό σαφάρι» με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, στοχεύοντας κυρίως στην είσπραξη των βεβαιωμένων χρεών που ανέρχονται περίπου στα 20 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν τουλάχιστον τα μισά, αλλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω των διασταυρώσεων που μπορούν να γίνουν στα δηλωμένα εισοδήματα και στα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.
Παραλλήλως, επιμένει στη μείωση των κρατικών δαπανών, παρά τις αντιδράσεις των υπουργών του, σκοπεύοντας να προχωρήσει σύντομα στην κατάργηση ολόκληρων υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και στην περικοπή σπαταλών που εξακολουθούν να κάνουν συνεργάτες υπουργών, όπως και οι στρατιές ειδικών συμβούλων που έχουν προσληφθεί στα υπουργεία. «Δεν έχουμε άλλη λύση από το να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση» παρατηρούσαν στις Βρυξέλλες συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ομολογώντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελπίζει σε αποτελέσματα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και της τρομοκρατίας ούτε στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς οι υποσχέσεις για την επανίδρυση του κράτους αποδεικνύονται εφιάλτης για τα συναρμόδια υπουργεία.
Οι ίδιες πηγές ομολογούν πάντως ότι λόγω των ευρωεκλογών ο κ. Καραμανλής είναι αναγκασμένος να περιορίζεται προς το παρόν μόνο στα απολύτως αναγκαία μέτρα, ενώ μετά τον Ιούνιο σκοπεύει να προχωρήσει και σε άλλες επώδυνες ρυθμίσεις για τους πολίτες, προκειμένου να διασφαλίσει ταχύτερη μείωση του ελλείμματος, αλλά και συνθήκες τόνωσης της απασχόλησης, έστω και με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.
«Η δουλειά μου δεν είναι να είμαι ευχάριστος,αλλά να φροντίζω το κοινωνικό συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «υπάρχει δημοσιονομικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί» .
Ο κ. Καραμανλής δηλώνει επίσης αποφασισμένος να αγνοήσει την κριτική την οποία δέχεται για την προνομιακή μεταχείριση επιχειρήσεων οι οποίες εξακολουθούν να εμφανίζουν υψηλή κερδοφορία, όπως είναι οι τράπεζες, επιμένοντας πως αν προχωρήσει σε αύξηση της φορολόγησης των κερδών τους εκείνες θα αντεπιτεθούν, παγώνοντας τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων που αναζητούν και σε αυτές οικονομική στήριξη.
Οπως τόνισε σκοπεύει να εντείνει την πίεσή του προς τις τράπεζες για να υπηρετήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο μέσω των επιτρόπων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτές μετά το σχέδιο εγγυοδοσίας των 28 δισ. ευρώ. Αλλά όπως εκτιμούσαν κυβερνητικές πηγές, οι τράπεζες δεν δείχνουν διατεθειμένες να πειθαρχήσουν, καθώς τους ενδιαφέρει πρωτίστως η προστασία των κεφαλαίων τους και λιγότερο η διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας.

''KRAXTHS''
kraxtis-gr.blogspot.com

Διαπιστώσεις και ερώτηση αναγνώστη που αναμένει απάντηση

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009


Τα πρόσφατα μέτρα είναι ταξικά, άδικα και πρωτίστως αντιπαραγωγικά.
Διαβάζω ότι σκέπτονται την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας. Στην περίπτωση αυτή θα πρόκειται για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης!!!
Γνωρίζετε κάτι;
Ναι, την απάντηση της Κυβέρνησης :

«Συνεχίζουμε»
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Ανασφαλείς αισθάνονται οι πολίτες

skai.gr

Το 88% δηλώνει ότι η εγκληματικότητα έχει επιδεινωθεί

Το 88% δηλώνει ότι η εγκληματικότητα έχει επιδεινωθεί

Αύξηση της ανασφάλειας των πολιτών εξαιτίας των κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Το 88% δηλώνει ότι η εγκληματικότητα έχει επιδεινωθεί, το 47% ότι η αστυνόμευση έχει χειροτερέψει, ωστόσο η γνώμη των πολιτών διχάζεται για το εάν πρέπει να προτάσσεται ο νόμος και η τάξη ή η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Για πρώτη φορά η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε ποσοστό 49% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 44%.


49% κατά του ασύλου
Το 70% τάσσεται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων, και το 24% να υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνεται και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών.

Δύο χρόνια πριν στο ίδιο ερώτημα οι πολίτες είχαν ταχθεί κατά της κατάργησης του ασύλου, με ποσοστό 51%.

Το 59% συμφωνεί με την λεγόμενη ποινικοποίηση της κουκούλας, αλλά το 41% πιστεύει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.

Σαφάρι για 2 δισ. μέχρι τον Οκτώβριο

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009

Σε δυο μηνες η κυβέρνηση θα πληροφορηθεί το «λογαριασμό» της Κομισιόν για το κόστος του συμπληρωματικού πακέτου των μέτρων, το οποίο θεωρείται πλέον αναπόφευκτο και θα πρέπει να δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Αναγκαστικά, λοιπόν, στην κυβέρνηση συνδέουν το μέγεθος της επερχόμενης «διόρθωσης» με την πολιτική ατζέντα και τα ενδεχόμενα σενάρια προσφυγής σε πρόωρες εκλογές ή όχι.

Παρ’ όλα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παραμένουν ισχυρές οι εκτιμήσεις που βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία την κατάσταση της οικονομίας και διατηρούν προσδοκίες ότι τελικά το «πικρό ποτήρι» μπορεί και να αποφευχθεί…
Η πρώτη δόση του πακέτου μέτρων, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και αφορούσε την εισοδηματική πολιτική και την έκτακτη εισφορά στα.....
υψηλά εισοδήματα, στόχευσε στο να ανταποκριθεί στις «συστάσεις» της Κομισιόν, που θα κοινοποιηθούν στην κυβέρνηση την Τετάρτη. Προσωρινές εκτιμήσεις, όμως, αξιολογούν το συνολικό πακέτο της πρώτης δόσης σε 500-600 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες του ETf από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τελικά η ενημέρωση που είχε ο κ. Αλμούνια από τον κ. Παπαθανασίου για την έκταση και κυρίως το είδος των δαπανών που αφορούσε το πακέτο δεν ικανοποίησε τους κοινοτικούς αξιωματούχους. Και αυτό παρά την κατανόηση που φαίνεται να συνάντησε ο πρωθυπουργός από τον κ. Μπαρόζο. Αλλωστε, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων -ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους- εφόσον οι εξελίξεις στη διεθνή κατάσταση που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία το απαιτήσουν.
Σε δύο μήνες όμως, δηλαδή το Μάιο, η Κομισιόν θα ανακοινώσει τις νέες αναθεωρημένες προβλέψεις της για τις ευρω-οικονομίες, μαζί και για την ελληνική. Με βάση τις εκτιμήσεις εκείνες, ο Γ. Παπαθανασίου θα έχει ένα περιθώριο «πολιτικού» χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο να υποδείξει τα συμπληρωματικά μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι και το 2010.
Πληροφορίες του ΕΤf αναφέρουν ότι τα προσωρινά στοιχεία που επεξεργάζεται η αρμόδια Γενική Διεύθυνση (DG II) της Κομισιόν… προετοιμάζουν για μία πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία το 2009 θα συρρικνωθεί από 0,5% έως και 1%, ενώ αντίστοιχα το έλλειμμα θα εκτιναχθεί αρκετά πάνω από το 4,5-5 % του ΑΕΠ.
Η εκτίμηση αυτή θα αναθεωρήσει την προηγούμενη πρόβλεψη της Κομισιόν του Ιανουαρίου, που έδινε ανάπτυξη της τάξης του 0,2%, ενώ η επίσημη εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης εξακολουθεί να προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,1%.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ. Και οι δύο οργανισμοί (ο ΟΟΣΑ θα κάνει ανακοινώσεις αύριο Δευτέρα) προβλέπουν συρρίκνωση της ευρω-οικονομίας μεταξύ 3% και 4% για φέτος, ενώ για την Ελλάδα οι εκτιμήσεις αυτές δίνουν συρρίκνωση της οικονομίας στο επίπεδο του 1% αντί για ανάπτυξη… Το συνολικό πακέτο των μέτρων που θα πρέπει να παρουσιάσει έτσι μέχρι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα στηριχθεί στην αναθεωρημένη εκτίμηση της Κομισιόν και όχι σ’ εκείνη του Ιανουαρίου.
Αν οι πληροφορίες του ΕΤf επιβεβαιωθούν και δεν μεσολαβήσει κάποια αναπάντεχη ριζική ανατροπή των δεδομένων, τότε η διαφορά που θα χωρίζει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν από εκείνες του υπ. Οικονομίας θα αγγίζουν (αν δεν ξεπερνούν) τις 2 μονάδες όσον αφορά την «ανάπτυξη», με ανάλογες συνέπειες για το έλλειμμα και το χρέος.
Ετσι, το δεύτερο πακέτο μέτρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις που γίνονται στο υπ. Οικονομίας, ενδέχεται να ξεπεράσει σημαντικά τα 2 δισ. ευρώ.
Οι «συστάσεις» της Κομισιόν, που θα ανακοινωθούν μεθαύριο στις Βρυξέλλες, θα κάνουν αναφορά στην επικείμενη αναθεώρηση των προβλέψεων και στην υποχρέωση των χωρών-μελών να υπολογίσουν τις προσαρμογές που θα χρειασθεί να κάνουν στη βάση των νέων εκτιμήσεων του Μαΐου…
Οι «συστάσεις» θα καταγράφουν, επίσης, δύο επιπλέον στοιχεία αμφισβήτησης της εκτέλεσης του τρέχοντος Προϋπολογισμού και τα οποία θα αφορούν:
-Το μέγεθος της αποκαλούμενης «άσπρης τρύπας». Σύμφωνα με τους κοινοτικούς αξιωματούχους, η πτώση των αγορών έχει εξαερώσει τα «πλεονάσματα» που έβλεπαν στην Αθήνα.
-Την ανισορροπία που υπάρχει στο συσχετισμό ελλείμματος και χρέους. «Ψάχνουν», δε, τα ελλείμματα αυτά στο λογαριασμό εθνικολογιστικών προσαρμογών που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Πάντως, το «πρώτο» πακέτο μέτρων, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στελέχη της οποίας εκτιμούν ότι τα μέτρα οδηγούν σε άμεση επιτάχυνση της ύφεσης. Οπως παρατηρούν, τα εισοδήματα των μισθωτών του Δημοσίου, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι των εισοδημάτων που παράγει ο τουρισμός αποτελούν τους άμεσους τροφοδότες της κατανάλωσης που τώρα θα λείψει από τη χρηματοδότηση της αγοράς…
Ποια μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι
Παγιοποίηση της έκτακτης εισφοράς με νέους συντελεστές για τους υψηλόμισθους, παράταση στο «πάγωμα» των μισθών, αύξηση του ειδικού φόρου καυσίμων και του ΕΤΑΚ, αναθεώρηση συντελεστών ΦΠΑ
Με μεγαλύτερη «βαλίτσα» θα πρέπει να εμφανισθεί την επόμενη φορά στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπαθανασίου. Αυτό ήταν τουλάχιστον το μήνυμα που πήρε από τον κ. Αλμούνια. Ο επίτροπος, αφού ενημερώθηκε από τον Ελληνα υπουργό για το πρόσφατο πακέτο μέτρων που αφορά στο πάγωμα μισθών, στις έκτακτες εισφορές και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, το χαρακτήρισε διακριτικά… ανεπαρκές και προσωρινό.
Η σύσταση της Κομισιόν, όπως είχε αποκαλύψει ο ETf, είναι η επέκταση του χαρακτηρισμού «ελαστικές δαπάνες» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, ώστε τα μέτρα περιστολής δαπανών να καλύψουν και τομείς που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «ανελαστικοί».
Στο πλαίσιο αυτό ευνοείται:
-Η επαναφορά υψηλότερων φορολογικών συντελεστών στα μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα σε μόνιμη βάση και όχι με τη μορφή της έκτακτης εισφοράς όπως προβλέπουν τα τελευταία μέτρα.
-Η αύξηση των ειδικών φόρων και κυρίως των καυσίμων, αλλά και του ΕΤΑΚ, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας ανακατανομής προϊόντων μεταξύ του χαμηλού και του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, ώστε να αυξηθεί το φορολογικό αποτέλεσμα.
-Εξετάζεται η παράταση και πέραν του 2009 της περιστολής των συνολικών δαπανών για μισθούς μέσω του νέου μισθολογίου.
-Αντιμετωπίζεται ως αναπόφευκτος νέος κύκλος αναθεώρησης του ασφαλιστικού συστήματος με στόχο την πραγματική και όχι ονομαστική παράταση του ορίου ηλικίας για την είσοδο στη σύνταξη, με στόχο την απομάκρυνση πέραν του 2020 των μεγάλων υποχρεώσεων των συνταξιοδοτικών ταμείων. Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για την αναμόρφωση του συστήματος παροχής και ελέγχου των δαπανών του κλάδου Υγείας.
-Στα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα μεσοπρόθεσμης διάρκειας εντάσσονται οι ρυθμίσεις των ημι-υπαίθριων χώρων, η νομιμοποίηση - εξαγορά των καταπατημένων, όπως επίσης και οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και η περαίωση προηγούμενων χρήσεων με επέκταση των ορίων του τζίρου στις επιχειρήσεις που αφορά.
-Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα για την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της πώλησης «ακίνητης» περιουσίας και επιχειρήσεων του Δημοσίου στο πλαίσιο των οποίων ολοκληρώθηκε και η πώληση της Ολυμπιακής.
Πηγή Ελεύθερος Τύπος

Αποκαλύπτουμε που θα πάει άμα χάσει!!!

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009


Αν χάσω φεύγω ...
Ώρα καλή και αέρα στα πανιά του
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Η εγκληματική πολιτική σας ??? ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΣ ΕΔΩ ?

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009






Για ποιά κρίση μιλάτε
βρε απατεώνες ???


* ...Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενισχύσει δημοσιονομικά, δηλαδή με δημόσιες δαπάνες, τα εισοδήματα, αλλά και τις επενδύσεις, γιατί έχει μεγάλα ελλείμματα και υψηλό δημόσιο χρέος, λένε οι χαρτογιακάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…
* Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της διεθνούς κρίσης και πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα, συμπληρώ-νουν, τα εγχώρια πολιτικά ενεργούμενα…
* Και παίρνουν μέτρα, τάχα, επειδή αυτό επιτάσσει η κρίση !
* Ποια κρίση, βρε απατεώνες ;
* Η κρίση δημιούργησε τα ελλείμματα ;
* Μα αυτή, άρχισε να επηρεάζει μετά το χειμώνα του... 2008 : πότε πρόλαβε κι έριξε έξω τους Προϋπολογισμούς σας του 2007 και του 2008 ;
* Η κρίση σας οδήγησε να χαρίσετε δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα οποία, τώρα λείπουνε και πάτε να τα ξαφρίσετε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ;
* Τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρευσαν, κυρίως, λόγω της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή και των αλλαγών που επήλθαν στον φοροελεγκτικό μηχανισμό και οδήγησαν σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες για την τετραετία 2005 - 2008, επιμερίζονται ως εξής:-
* Σε 5,1 δισ. ευρώ από τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας των νομικών προσώπων στην παραπάνω τετραετία από 35% σε 25%.-
* Σε 3,5 δισ. ευρώ από δύο αποφάσεις περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 40.000 επιχειρήσεων με τζίρο από 1 έως 9 εκατ. ευρώ.-
* Σε 440 εκατ. ευρώ από τη σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων.-
* Σε 100 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς των επιχειρήσεων (εταιρικά μερίδια).
* Καθοδηγούμενη από τις επιταγές του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, οι κομπογιαννίτες της Ν.Δ., προχώρησαν επίσης :
1. Στην κατάργηση του ΣΔΟΕ και η αντικατάστασή του από την ΥΠΕΕ - Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, κάτι που σύμφωνα με τους εφοριακούς ήταν και το πρώτο πλήγμα που δέχτηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, με άμεση επίπτωση στα έσοδα κυρίως από τον ΦΠΑ.
2. Στην κατάργηση των Τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων – ΤΕΚ, που είχαν την ευθύνη του ελέγχου των μεσαίων επιχειρήσεων.
3. Στην ανακάλυψη της "αυτοπεραίωσης".
4. Στην επέκταση της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων σε επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα από 1 εκατ. ευρώ έως 9 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες εσόδων 3,5 δισ. ευρώ από περίπου 40.000 μεγάλες επιχειρήσεις.
5. Στην σημαντική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του εφοριακού κλάδου και η αποδυνάμωση των δικαστικών τμημάτων των ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και να υποστεί έτσι καίριο πλήγμα το σύνολο του φοροεισπρακτικού δυναμικού των ΔΟΥ…Εννέα δισεκατομμύρια, εκατό εκατομμύρια Ευρώ, (9.100.000.000 €), χάρισαν στη θητεία τους, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματίες, οι ταγοί του μεγάλου κεφαλαίου και τώρα, που τα λεφτά αυτά, οδήγησαν τα δημόσια οικονομικά στην κατάρρευση, προσπαθούν να πάρουν, χαράτσι, από τον εργαζόμενο και φορολογικά ενήμερο, λαό, ενώ τους μπουκωμένους από την πολιτική τους, τους αφήνουν, πάλι, στην απ΄ έξω !...
* Η κρίση, λένε, εν χορώ κλαψουρίζοντας και δημιουργώντας συνθήκες πανικού και απόγνωσης…
* Ποια κρίση, βρε απατεώνες !...
* Η εγκληματική πολιτική σας, έφερε τη χώρα ως εδώ κι αν μείνετε για διαχειριστείτε και την κρίση, σίγουρα θα τη χρεοκοπήσετε !...
Αναρτήθηκε από anarxas zante

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

Ο ΠΕΡΙ ΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ !...

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009


Μπορεί να έπαιξε στην επικαιρότητα ως ειδήμων στο ν΄ αλλάζει το φύλο στους νομπελίστες, αλλά ο περί ου ο λόγος, υφυ-πουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρας, έχει κι άλλες …χάρες !
Στη φωτογραφία από την Εφημερίδα Νέοι Στοχοι της 12.5.2005 καμαρώστε τον, στο Σκοπευτήριο "Ο Πάρνης" που βρίσκεται στον εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.΄Οπως αναγράφεται και στο κείμενο, ο Σκοπευτικός Όμιλος κατάφερε να πάρει άδεια λειτουργίας, με τη βοήθεια του κ. Μπούρα !
Αλλά γιατί χρειαζόταν η βοήθεια του βουλευτή, τότε κα νυν υφυπουργού, για να δοθεί η άδεια ; Μα γιατί η περιοχή ανήκει στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, που προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000 και πολύ πρόσφατα και από το Προεδρικό διάταγμα περί Προστασίας του Εθνικού Δρυμού 366/24.7.2007.

Κι όμως, ακόμα και σήμερα, το Σκοπευτήριο του Μπούρα λειτουργεί, αφού η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να χορηγεί άδεια, ενώ σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα για την Πάρνηθα δεν θα έπρεπε ! Φυσικά δεν έχει γίνει καμιά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων…

Κρυφό ταλέντο, λοιπόν, ο κ. Μπούρας μας, όπως …αδέκαστος αξιολογητής και ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος εξετίμησε, πρόσφατα, τις επιδόσεις του και τη συμβολή του στην παραβίαση των νομοθετικών κανόνων και πλαισίων, και τον επιβράβευσε, κάνοντάς τον μέλος του υπουργικού συμβουλίου…
Και εις ανώτερα και οι δυο !...

Σήμερα ο τελικός του ΠΑΟ


Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009



Η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας(ΟΑΚΑ 16:30). Η ρωσική ομάδα στο β` ημιτελικό επικράτησε 3-1 της ισπανικής Ουνικάχα Αλμερία και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.
Με επική ανατροπή ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προκριθεί χθες στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας στο βόλεϊ των ανδρών. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, το συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη νίκησε 3-2 την ιταλική Κούνεο στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης, το οποίο διεξάγεται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Τα σετ (με πρώτη την -τυπικά γηπεδούχο- Κούνεο): 25-23, 25-18, 15-25, 20-25, 6-15.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Έχουμε παίξει με πολλές ιταλικές ομάδες και έχουν μάθει να κερδίσουν ντέρμπι. Στη Πιασέντζα για παράδειγμα κερδίζαμε 2-0 και χάσαμε. Αυτό θαύμαζα στις ιταλικές ομάδες. Όμως δείξαμε ότι και εμείς έχουμε την καρδιά και την ικανότητα να το κάνουμε. Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στον παναθηναϊκό. Αλλά επειδή υπάρχει και ένας τελικός, υπάρχει η ευκαιρία να γίνει καλύτερη. Μέσα στο παιχνίδι δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το που ήμασταν καλύτερα καλύτερα να μιλήσει ο προπόνητής. Ελπίζω να είναι ακόμα περισσότεροι φίλαθλοί μας αύριο και να τους κάνουμε πιο ευτυχισμένους".
Ακόμη, ο προπονητής του ΠΑΟ, Αλέκος Λεώνης, δήλωσε : "Ευχαριστώ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί για οποιαδήποτε ανατροπή πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Ο Πανταλέων για παράδειγμα τη Δευτέρα θα κάνει ένεση και θα μείνει μία εβδομάδα έξω. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Σε όσους ημιτελικούς έχω παίξει το ματς έρχεται 3-2, κάτι έμαθα από αυτό. Τώρα οι παίκτες θα πάνε να ηρεμήσουν και να ασχοληθούμε με έναν σπουδαίο αντίπαλο όποιος και να είναι. Δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι κάτι μου χρωστάει ο Θεός. Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα στην υποδοχή, το φλοτ σέρβις και το να κυνηγάς μία ομάδα με 5-7 πόντους διαφορά δύσκολα το ανατρέπεις. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε το Βάισμαν.
Στη συνέχεια κάναμε καλύτερο σερβίς και μπορέσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι" ενώ για την απόδοση Ηλία Λάππα σχολίασε: "Με τον Ηλία το έχουμε συζητήσει. Στον α’ γύρο βοήθησε πολύ αλλά Ερπ και Αντράε πήγαιναν καλύτερα. Είναι πολύ καλό για εμάς αυτό και για τα πλέι οφ και για την εθνική. Το πρώτο σετ μπορούσαμε να το κερδίσουμε αλλά... Θα προτιμούσα την Μπελογκόριε πριν από ένα μήνα, αλλά πλέον έχει αποθεραπευτεί ο Καμούτσκιν και παίζει με κλειστά μάτια με τους συμπαίκτες του. Βέβαια παίζουν διαφορετικό βόλεϊ, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".
ana-mpa
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Ο υφυπουργός Εσωτερικών στην Κατερίνη για το "τροπάριο" της κρίσης


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε απόψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πιερίας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Απαράδεκτη η στάση του υπεύθυνου τύπου της Νομαρχιακής, ο οποίος έδινε επιλεκτικά τον λόγο σε δημοσιογράφους της αρεσκείας του. Στάση που δεν αρμόζει για
κυβερνών κόμμα που μας πιπιλίζει με θεωρίες περί δημοκρατίας κ.λπ.
Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε επί μακρόν στο "τροπάρι" της κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι η κυβέρνηση παρ' όλη την κρίση έδωσε το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ προς τους αγρότες. Ξέχασε να αναφέρει τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ της κυβέρνησης για την στήριξη των τραπεζών... Αφού υπάρχει κρίση που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά κ. υφυπουργέ; Αντίφαση;
Μετά το πέρας της συνέντευξης μετέβη σε κοσμικό κέντρο της Κατερίνης για να εκφωνήσει λόγο στον καθιερωμένο χορό της Ν.Δ Πιερίας.

Αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, λέει στη Realnews που κυκλοφορεί αύριο, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος.

Και αυτό γιατί μεταξύ άλλων:

Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Συντάγματος που αφορά σε νόμους φορολογικού περιεχομένου, παράγραφος 2: Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιβάλλεται φόρος το 2009 για εισοδήματα του 2007.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος που αφορά στην ισότητα των Ελλήνων, παράγραφος 2: Οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πολίτης που έχει εισόδημα 59.999 ευρώ το χρόνο δεν επιβαρύνεται καθόλου, ενώ κάποιος που έχει δηλώσει 60.001 πληρώνει φόρο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Συντάγματος που αφορά στην προστασία της εργασίας παράγραφος 2: Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση «παγώνουν» οι αυξήσεις για τα εισοδήματα πάνω των 1.700 ευρώ και για τις συντάξεις άνω των 1.100 ευρώ. (studioA)

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΡΓΩ - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών την 25η Μαρτίου


express.g
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Με στόχο τη βελτίωση της οδικής Κυκλοφορίας, την καλύτερη διαχείριση αυτής, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, την παροχή στους χρήστες των δικτύων των καλύτερων δυνατόν υπηρεσιών και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας με απώτερο σκοπό την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο και τα οποία θα υπαγορευτούν από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την αναμενόμενη κίνηση οχημάτων, τις καιρικές συνθήκες και τα εποχικά προβλήματα κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2009, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από 16.00 έως 21.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα.
δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.
ε) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009 στο ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 15.00 έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμώνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας δ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως(ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα. στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.