Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ Η ΕΛΕΚΑ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΙΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ!! ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ!! ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΕΙΕ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥΓΚΑ... ΤΡΕΛΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ::ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΕ... ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.. ΤΙ ΠΡΕΠΙΕ ΝΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ.. ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.. ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ....


ΔΕΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ...
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΕ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ:

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9-2-2010

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ 9 2 2010

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

SΟS για τα παιδιά του play station

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010

«Σε καθημερινή βάση ο γιος μου δεν γυμνάζεται. Μόνο δύο ώρες την εβδομάδα, όσο διαρκεί το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος για περισσότερη άσκηση αφού οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια για οργανωμένο αθλητισμό ή για το σημαντικότερο από όλα σε αυτή την ηλικία... το παιχνίδι».
SΟS για τα παιδιά του play stationO κ. Ανδρέας Θεολόγου είναι πατέρας ενός 12χρονου αγοριού και πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Όπως παρατηρεί, μόνο τα Σαββατοκύριακα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για άσκηση των παιδιών, αλλά η έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων είναι εξίσου σοβαρός λόγος που καθιστά δύσκολη τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. «Ο γιος μου, τρεις ώρες το Σάββατο και δύο την Κυριακή, παίζει βόλεϊ σε τοπικούς συλλόγους που έχουν οργανωθεί από γονείς. Η ανάγκη να απέχουν τα παιδιά από την τηλεόραση, να παίξουν, να αθληθούν και να κοινωνικοποιηθούν, μας οδήγησε στην αξιοποίηση των χώρων που υπάρχουν».
Πρόσφατη έρευνα από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Εssex δείχνει ότι ....

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Νέα φορολογική κλίμακα, με οκτώ επιμέρους κατηγορίες και αφορολόγητο με συλλογή αποδείξεων, ίσων με το 30% του εισοδήματος περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης -με εξαίρεση τους τόκους των καταθέσεων και των ομολόγων- ενώ ανακοινώθηκε και η εισοδηματική πολιτική.
Αναλυτικότερα, εισόδημα έως 12.000 ευρώ δεν φορολογείται, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν οι αντίστοιχες αποδείξεις.
Για εισόδημα από 12.000 έως 16.000 ευρώ ο φόρος που αναλογεί είναι 18%, για εισόδημα από 18.000 έως 22.000 ευρώ ανεβαίνει στο 24% και για εισόδημα από 22.000 έως 26.000 ευρώ ανεβαίνει στο 26%. Από 26.000 ευρώ έως 32.000 ευρώ το ποσοστό φορολόγησης είναι 32%, για εισοδήματα από 32.000 έως 40.000 ευρώ ανεβαίνει στο 36%, για ποσά από 40.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ διαμορφώνεται στο 38%, ενώ κορυφώνεται στο 40% για ετήσια εισοδήματα από 60.000 ευρώ και άνω.
Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ εξασφαλίζεται με αποδείξεις, το ύψος των οποίων εξαρτάται από το εισόδημα του φορολογούμενου. Για έσοδα έως 12.000 ευρώ οι αποδείξεις πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος, ενώ για υψηλότερα ποσά ο φορολογούμενος πρέπει να συλλέξει αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 30% των εισοδημάτων που δηλώνει. Στην περίπτωση που οι αποδείξεις δεν επαρκούν, φορολογείται με συντελεστή 10% επί της διαφοράς.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ !!ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, μέρος του αφορολογήτου ορίου θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κλπ, και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από το φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κλπ).
Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Το μέρος του αφορολογήτου που απαιτείται να καλυφθεί με αποδείξεις ισούται με το 30% του συνολικού εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 12.000 Ευρώ και 10% για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 Ευρώ. Για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου προσμετράται το 100% της αξίας των αποδείξεων που θα υποβληθούν. Εάν οι αποδείξεις που θα υποβληθούν δεν καλύπτουντο αφορολόγητο όριο η διαφορά έως τα 12.000 ευρώ φορολογείται με συντελεστή 10%. Για ποσά αποδείξεων μεγαλύτερα του πιο πάνω ορίου και για αξία αποδείξεων έως 15.000 Ευρώ ατομικού εισοδήματος (30.000 οικογενειακού) εκπίπτει φόρος ίσος με το 10% της επιπλέον του αφορολογήτου αξίας.
Παραδείγματα:
Έστω φορολογούμενος χωρίς οικογένεια δηλώνει ατομικό εισόδημα 30.000 Ευρώ και φέρνει αποδείξεις 12.000 Ευρώ. Το 30% του εισοδήματοςάρα 30.000 x 0.30=9.000 Ευρώ απαιτείται για τη κάλυψη του αφορολόγητου. Απομένουν αποδείξεις 3.000 Ευρώ οι οποίες εκπίπτουν φόρο 10% άρα 3.000 x 0.1=300 Ευρώ λιγότερο φόρο.
Έστω φορολογούμενος με το ίδιο εισόδημα που συγκεντρώνει μόνο 5.000 Ευρώ αποδείξεις. Όπως είδαμε για το αφορολόγητο χρειάζεται 9.000 άρα 9.000-5.000=4.000 ακάλυπτο αφορολόγητο που επιβαρύνεται με συντελεστή 10% και πληρώνει επιπλέον φόρο 4.000x0.1=400 Ευρώ. Σε σχέση με τον προηγούμενο η διαφορά είναι 300+400=700 Ευρώ επιπλέον φόρο.
στω φορολογούμενος με οικογένεια και εισόδημα 20.000 Ευρώ φέρνει αποδείξεις 8.000 Ευρώ. Τα 6.000 Ευρώ (20.000 x0.3) χρησιμοποιούνται για τη κάλυψη του αφορολογήτου και τα υπόλοιπα 2.000 ευρώ χρησιμοποιούνται για τη μείωση φόρου κατά 200 Ευρώ (2.000 x0.1). Αν φέρει μόνο 4.000 Ευρώ αποδείξεις τότε δεν καλύπτει το αφορολόγητο κατά 2.000 Ευρώ οπότε φορολογείται με 2000 x 0,1=200 Ευρώ. Άρα διαφορά από τη προηγούμενη περίπτωση 200 + 200 = 400 Ευρώ.
Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο στη Δ.Ο.Υ. Προβλέπεται η αντικατάσταση από ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής αποδείξεων.
Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης
Καταργούνται όλες οι περιπτώσεις αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων. Οι περιπτώσεις αυτές εντάσσονται στην ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Εξαιρούνται μόνο οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων και των ελληνικών κρατικών ομολόγων για τους οποίους διατηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις.
Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
Καταργούνται όλες οι απαλλαγές από τη φορολογία εισοδήματος ή η φορολόγηση εισοδημάτων με ειδικούς συντελεστές. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, πολύτεκνες μητέρες, η αποζημίωση λόγω απόλυσης κ.α.) αλλά σε συνδυασμό με εισοδηματικό κριτήριο.
Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων
Εισάγεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και καταργείται κάθε ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών επαγγελμάτων. Ειδικότερα επιβάλλεται ο λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των:
Ταξί, Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορείων ΚΤΕΛ, ΕνοικιαζομένωνΔωματίων (χωρίς ελάχιστο όριο 7 δωματίων), Κάμπινγκ, Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα, κ.α.
Φορολόγηση μερισμάτων και υπεραξίας μετοχών
Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσονται τα μερίσματα και γενικότερα τα διανεμόμενα κέρδη που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα. Ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων εξηγείται πιο κάτω στην ενότητα της φορολογίας Νομικών Προσώπων.
Στα φορολογητέα, βάσει κλίμακας, εισοδήματα εντάσσεται η υπεραξία από τη βραχυχρόνια αγοραπωλησία μετοχών. Για τον ορισμό της φορολογητέας υπεραξίας λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν ζημιές που έχει υποστεί ο φορολογούμενος από τις πιο πάνω πράξεις.
Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
Για τα εισοδήματα του 2011 και εξής η δήλωση φόρου εισοδήματος υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Με υπουργική απόφαση ορίζεται η μορφή της ηλεκτρονικής δήλωσης και οι εναλλακτικές δυνατότητες για την συμπλήρωση και υποβολή της (απευθείας, μέσω φοροτεχνικών γραφείων, μέσω ΚΕΠ).
Ενθάρρυνση επαναπατρισμού κεφαλαίων από το εξωτερικό
Καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή που εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου. Τα κεφάλαια ελλήνων φορολογουμένων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας μπορούν να δηλωθούν, να παραμείνουν εκτός Ελλάδας και να εξαιρεθούν του πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 8% επί της αξίας του κεφαλαίου. Μετά το πέρας της περιόδου των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να λάβουν γνώση των καταθέσεων ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες της αλλοδαπής.
Τι προβλέπει η εισοδηματική πολιτική:Για τα στελέχη της Κυβέρνησης και τα διοικητικά στελέχη του δημοσίου:
·Καμία αύξηση μισθού και μείωση των πρόσθετων αμοιβών, επιδομάτων και αποζημιώσεων του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων κατά 10%.
·Αναθεώρηση της οροφής των αποδοχών των Προέδρων των Ανεξάρτητων Αρχών. Οροφή εφεξής θεωρούνται οι αποδοχές ΓΓ Υπουργείου με προσαύξηση έως 20% ανάλογα με ειδικές συνθήκες και ειδικά προσόντα.
·Οροφή στις αμοιβές Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων για τις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ. Οροφή θεωρούνται οι αποδοχές ΓΓ Υπουργείου με προσαύξηση έως 20% ανάλογα με ειδικές συνθήκες και ειδικά προσόντα.
·Μείωση έως και 50% της αμοιβής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων (για μη εισηγμένες ΔΕΚΟ). Αντίστοιχη τακτική επιδιώκεται και στις εισηγμένεςεπιχειρήσεις που ελέγχονται από το δημόσιο.
·Καμία επιχείρηση που ελέγχεται από το δημόσιο δεν θα χορηγήσει μπόνους.
Για τους υπαλλήλους του δημοσίου:
·Αναστέλλεται η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολόγια του δημοσίου, αλλά χορηγείται η εισοδηματική ωρίμανση σε όσους τη δικαιούνται.
·Αναστέλλεται η (τιμαριθμική) αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα που προβλέπεται.
·Τα επιδόματα και οι πρόσθετες αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται κατά 10%.
·Δεν μειώνονται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται.
·Μειώνεται το όριο των υπερωριών κατά 30%.
·Καταργείται η αμοιβή/αποζημίωση για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε Ομάδες/Επιτροπές Εργασίας. Αποζημίωση θα προβλέπεται μόνο για συμμετοχή εμπειρογνωμόνων εκτός δημοσίου τομέα.
·Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο περί οδοιπορικών εξόδων (οι νέες διατάξεις μειώνουν σημαντικά τις δαπάνες για αποζημιώσεις, μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αυξάνουν τα χιλιομετρικά όρια που δικαιολογούν πρόσθετη αποζημίωση).
Υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα:
Στην εισοδηματική πολιτική του στενού δημοσίου τομέα θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ (αναδρομικά από 1/1/2010).
Για τους συνταξιούχους του δημοσίου:
Χορηγείται αύξηση 1,5% σε όλες τις συντάξεις έως 2.000 ευρώ.
Εξειδίκευση της εισοδηματικής πολιτικής για το 2010
Οι κανόνες που διέπουν την εισοδηματική πολιτική για τους εργαζόμενους του δημοσίου για το 2010 είναι οι εξής:
·χορήγηση μόνο της μισθολογικής ωρίμανσης στο βασικό μισθολόγιο,
·καμία μείωση στο κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και στα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, την οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται.
·10% μείωση στα άλλα επιδόματα και 20% μείωση στο επίδομα «ταχείας διεκπεραίωσης» των δικαστικών
Χαρακτηριστικά μέτρου:
·Η μείωση στις αποδοχές σε ονομαστικούς όρους ως προς τις μικτές ακαθάριστες αποδοχές ξεκινά από 18 ευρώ για τους υπαλλήλους των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και φτάνει τα 345 ευρώ για τους δικαστικούς. Ποσοστιαία στις μικτές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές οι μειώσεις είναι από 1% έως περίπου 5,5%.
·Η επιβάρυνση αυξάνει ανάλογα με το ύψος του μισθολογίου της κάθε κατηγορίας υπαλλήλων και οι πλέον υψηλόμισθες κατηγορίες εργαζόμενων συνεισφέρουν αναλογικά περισσότερο στην προσπάθεια, χωρίς όμως να υπάρχει υπερβολική επιβάρυνση σε καμία ομάδα.
·Η επίπτωση για τους πλέον χαμηλόμισθους εξουδετερώνεται από τη φορολογική ελάφρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
·Το μέτρο αντιμετωπίζει ισότιμα τους δημοσίους υπαλλήλους και δημιουργεί μεγαλύτερη επιβάρυνση εκεί όπου τα επιδόματα φτάνουν σε πολύ μεγάλο ύψος (δημιουργώντας τάσεις σύγκλισης μεταξύ των αμοιβών υπαλλήλων ειδικά εκεί όπου δεν δικαιολογούνται πλήρως οι σημερινές αποκλίσεις).
Πολιτική προσλήψεων
Η αύξηση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην πολιτική προσλήψεων που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την πραγματική αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (υπολογίζεται ότι μόνο το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν από τον δημόσιο τομέα 14.000 άτομα και διορίστηκαν 29.000 νέοι υπάλληλοι).
Για τη συγκράτηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και τη στελέχωση τομέων και υπηρεσιών που έχουν πραγματικά ανάγκη η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει και συμπεριλάβει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τις εξής δεσμεύσεις:
Αναστολή όλων των προσλήψεων για το 2010 (μεμερική εξαίρεση στους τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας).
Η αναστολή προσλήψεων για το 2010, όπως περιγράφεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης, δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση της εύλογης προσδοκίας των πολιτών που περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού τους. Θα προβλεφθεί η σταδιακή τους απορρόφηση από το Δημόσιο τα επόμενα έτη, με αντίστοιχη παράταση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν ή επίκειται να εκδοθούν.
Βεβαίως, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης έχουμε εξαιρέσει από την αναστολή προσλήψεων τους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.Διυπουργική Επιτροπή θα εγκρίνει τις απολύτως αναγκαίες προκηρύξεις θέσεων για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος,με βάση τα κριτήρια της κείμενης νομοθεσίας (ΠΥΣ 33/2006, ως ισχύει).
Ο κανόνας του απολύτως αναγκαίου πρέπει να αποτελέσει και το μέτρο έγκρισης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου λ.χ. εποχιακό προσωπικό δασοπυρόσβεσης. Η αναστολή διορισμών / προσλήψεων για να έχει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα θα ισχύσει και για τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ.
Εφαρμογή κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις από το 2011 και μετά.
Ο λόγος 1 πρόσληψη/διορισμός προς 5 αποχωρήσεις υπαλλήλων θα λειτουργήσει στο σύνολο του δημόσιου τομέα και όχι σε επίπεδο υπουργείου ή άλλης οργανικής μονάδας, προκειμένου να αποτελέσει τον μοχλό ορθολογικής ανακατανομής πλεονάζοντος προσωπικού στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης.
Η ανακατανομή αυτή θα υλοποιηθεί και με συγχώνευση φορέων. Άλλωστε έχει πρόσφατα συσταθεί σχετική 7μελής Διυπουργική Επιτροπή για τη σύσταση και μετατροπή υπηρεσιών και φορέων, που θα μπορούσε να αναλάβει την παρακολούθηση εφαρμογής του κανόνα 1 προς 5.(ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ)
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ kraxtis-gr.blogspot.com ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
ΜΕΡΟΣ Α:

ΜΕΡΟΣ Β:

ΜΕΡΟΣ Γ:

ΜΕΡΟΣ Δ:
ΜΕΡΟΣ Ε:

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΑ - ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ Σ ΑΓΑΠΩ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010















Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΑ  ΣΤΟ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ!!!

 

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Η φιμωμένη είδηση του μήνα


ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
ΑΛΕΠΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!
Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη 'Embedding disabled by request').
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet. Τέτοια mail πρέπει να γίνονται forward.
Πακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Δείτε το βίντεο εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δημητριακά: Οι συσκέψεις δεν θα θεραπεύσουν τον «μεγάλο ασθενή της ελληνικής γεωργίας» (9/2/2010 11:57:00 πμ)


ΤΡΙΤΗ 9-2-2010

Δημητριακά: Οι συσκέψεις δεν θα θεραπεύσουν τον «μεγάλο ασθενή της ελληνικής γεωργίας»















Οι προβλέψεις του Διεθνούς Συμβουλίου Δημητριακών (IGC) αναφέρουν ότι για την τρέχουσα περίοδο (2009 – 2010), η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών θα κυμανθεί για ακόμα μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς και την πορεία των τιμών στην εγχώρια αγορά δημητριακών, η οποία έχει χαρακτηριστεί ακόμα και από την κ. Μπατζελή ως ο «μεγάλος ασθενής της ελληνικής γεωργίας». Για την βολιδοσκόπηση της ελληνικής αγοράς, μια ακόμα σύσκεψη – ανταλλαγή ιδεών, πραγματοποιείται την Πέμπτη, το απόγευμα, στο Υπ.Α.Α.Τ.
Ωστόσο, σε αυτή την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταγράφονται σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα χωρίς την συμμετοχή μερικών εκ των βασικών φορέων του εμπορίου και τις μεταποίησης στον τομέα των δημητριακών πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αυριανή σύσκεψη στο Υπ.Α.Α.Τ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, πολλοί φορείς όπως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εμπόρων Δημητριακών – Υποπροϊόντων και Ζωοτροφών, αλλά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, δεν θα παραστούν τελικά στην συνάντηση με την υπουργό, αφού η 11η Φεβρουάριου είναι η δεύτερη ημερομηνία που «έδωσε» το υπουργείο, μιας και η αρχική συνάντηση είχε καθοριστεί για την Τρίτη (9/2).

Εισβολή Ακροδεξιών σε εκδήλωση για την Ιθαγένεια

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010

 
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ηρεμίσουν τα πνεύματα και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

7 πιο ηλίθιες...ηλιθιότητες


ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Δείτε τα πιό ηλίθια όσο και αστεία βίντεο....

Στις 348 μονάδες το spread

ΤΡΙΤΗ  09.02.2010 |newsit.gr

Πτώση σημειώνει το spread του 10ετούς Ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού
Η διαφορά του επιτοκίου τους από το αντίστοιχο γερμανικό βρισκόταν λίγο πριν τις 11:45 στις 348,8 μονάδες βάσης, ενώ χθες το απόγευμα ήταν στις 360.

Ανακοίνωση εξάρθρωσης “σχολής hackers” στην Κίνα μετά τις επιθέσεις κατά της Google

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Μαθήματα κυβερνο-επιθέσεων σε χιλιάδες νέους παρέδιδε κύκλωμα, που εξάρθρωσε η αστυνομία του Πεκίνου, σύμφωνα με ανακοινωθέν, δύο μήνες μετά τις επιθέσεις κατά της Google, που έκαναν τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό να απειλεί με αποχώρηση από την κινεζική αγορά.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, περισσότεροι από 12.000 χρήστες πλήρωναν συνδρομή στη διαδικτυακή υπηρεσία και είχαν πρόσβαση σε τεχνικές κυβερνο-επίθεσης και έτοιμους «δούρειους ίππους», λογισμικό που επιτρέπει στον επιτιθέμενο να αποκτήσει τον έλεγχο απομακρυσμένων υπολογιστών.
Στο κύκλωμα φέρεται να μετείχαν και 50 αξιωματούχοι, σε τέσσερις κινεζικές επαρχίες. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ο χρόνος κατά τον οποίο επέλεξε να προβεί στη σχετική ανακοίνωση η κινεζική αστυνομία, καθώς η επιχείρηση εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, πριν τις επιθέσεις που δέχθηκε από κινεζικού εδάφους η Google. Επιπλέον, η είδηση δημοσιεύθηκε λίγα 24ωρα μετά από διαρροές στον αμερικανικό τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η Google βρίσκεται κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών για τον εντοπισμό εκείνων που κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις κατά του λογισμικού της.

Στον αέρα ο πρώτος νομικός τηλεοπτικός σταθμός

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
 Με δωρεάν πληροφορίες επί νομικών θεμάτων όλο το 24ωρο, βγήκε στον αέρα το πρώτο Law TV στη Ρουμανία. Το Juridic TV, με έδρα το Βουκουρέστι, χρηματοδοτείται από τη νομική εταιρία Coltuc Law Office, που έχει επενδύσει, για την υλοποίηση του εγχειρήματος, 150 χιλιάδες ευρώ.
Το πρόγραμμα του νέου τηλεοπτικού σταθμού αποτελείται από εκπομπές, με παρουσιαστές ειδικούς επί νομικών θεμάτων, που απαντούν σε ερωτήσεις τηλεθεατών, δελτία νομικών ειδήσεων, αλλά και γενικές πληροφορίες για τη ρουμανική νομοθεσία.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ενσωμάτωση στο ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού, του πρώτου reality show, με θέμα τα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά εκτυλίσσονται στις δικαστικές αίθουσες.

Στίγκλιτς: Να δώσει μάθημα στους κερδοσκόπους η Ελλάδα

ΤΡΙΤΗ 09.02.2010 |.newsit.gr
Δεν χρειάζεται διάσωση η Ελλάδα τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος και κάλεσε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ που κατάφερε να αντεπεξέλθει αυξάνοντας τα επιτόκια και παρεμβαίνοντας στο Χρηματιστήριο “καίγοντας” εκείνους που ήθελαν να βγάλουν κέρδη παίζοντας με την οικονομία.
Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, ο νομπελίστας οικονομολόγος υπογράμμισε ότι “οι κερδοσκόποι ψάχνουν πάντα για τον πιο αδύναμο κρίκο”, το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να “κάψει” τους κερδοσκόπους, “αυτό πρέπει να κάνει και η Ευρώπη” , τόνισε ο κ. Στίγκλιτς.

Στα 63 τα όρια ηλικίας έως το 2015

ΤΡΙΤΗ 09.02.2010 | http://www.newsit.gr
'Ολες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας για το Ασφαλιστικό.
«Θέτουμε στόχο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον 2 έτη έως το 2015», στα 63 από 61 έτη, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών για το Ασφαλιστικό.
Επίσης ο κ. Λοβέρδος πρότεινε την εξάλειψη όλων των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και ενίσχυση των κινήτρων για παραμονή στην εργασία.
Διαχωρίζονται οι προνοιακές από τις ασφαλιστικές παροχές, θεσμοθετείται η βασική σύνταξη ως κοινή αφετηρία για όλες τις κύριες συντάξεις.
Προτείνεται επίσης καθιέρωση τις ανταποδοτικής σχέσης της σύνταξης με το χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες προσφορές.
Ο λογιστικός διαχωρισμός των προνοιακών από τις ασφαλιστικές εισφορές είναι θεμελιώδης δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα.
Επίσης, υπαγωγή τις διαχείρισης των διαθέσιμων ταμείων καθώς και των διαθεσίμων του ταμείου αλληλεγγύης των γενεών σε ένα Ενιαίο και Θωρακισμένο Θεσμικά Φορέα.
Επίσης, καθιέρωση παγίου συστήματος ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ταμεία, ενός σταθερού δηλαδή συστήματος που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και ενιαίους κανόνες, αποκλείοντας τις πελατειακές παρεμβάσεις των πλειοψηφιών της βουλής, των πολιτικών και εν γένει του πολιτικού συστήματος που αναπαράγουν της αδικία την διαφθορά και εμπεδώνουν την παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.
Ο κ. Λοβέρδος προτείνει επίσης την ενοποίηση των ταμείων σε βάθος δεκαετίας και τη δημιουργία τριών για την κύρια σύνταξη μισθωτών, αυτοπασχολούμενων και αγροτών.
Επίσης δρομολογείται ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο υγείας.
Η σημερινή διάσπαση των υπηρεσιών υγείας επιφέρει αυξημένο κόστος στις υπηρεσίες υγείας και ποιοτική υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Τέλος, εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου των ευρωπαϊκών κοινοτήτων για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο. Η εφαρμογή θα γίνεται σταδιακά αρχής γενομένης από το 2013.

To video με την φωτο της Μενεγάκη στην Άνδρο

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010

http://troktiko.blogspot.com





To video με την φωτο της Ελένης Μενεγάκη στην Άνδρο και τα σχόλια του Θέμου Αναστασιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





Βρετανία: Ενεργή η τράπεζα DNA παρά την απαγόρευση του ΕΔΑΔ

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τέθηκε κατά της συλλογής δειγμάτων γενετικού υλικού πολιτών που είτε δεν αντιμετώπιζαν κατηγορίες είτε απηλλάγησαν από τη δικαιοσύνη, η Βρετανία, ωστόσο, δε φαίνεται πρόθυμη να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Στρασβούργου.
Υπολογίζεται ότι η βρετανική αστυνομία διατηρεί τράπεζα DNA με περισσότερα από 284 χιλιάδες δείγματα, εκ των οποίων τα 50 χιλιάδες ανήκουν σε αθώους πολίτες. Τα στοιχεία προέκυψαν από απαντήσεις κυβερνητικών στελεχών σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
Στις έντονες αντιδράσεις βουλευτών αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων, η αστυνομία απαντά πως η τράπεζα γενετικού υλικού έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο στην πάταξη της εγκληματικότητας.
Το ΕΔΑΔ είχε ζητήσει, τον Δεκέμβριο του 2008, την καταστροφή όλων των δειγμάτων εντός “ευλόγου χρόνου”.
Σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει, τώρα, το ενδεχόμενο να επιτραπεί η καταστροφή των δειγμάτων, που ανήκουν σε πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καταδικασθεί για περίοδο έξι ετών από τη συλλογή του δείγματος.
Το θέμα έχει ανεβάσει τους τόνους και σε πολιτικό επίπεδο, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τους Εργατικούς ότι αγνοούν το τεκμήριο της αθωότητας, με πρακτικές που ντροπιάζουν τη χώρα.

Για τρίτη φορά άρχισε η δίκη για τα πρώην στελέχη της ΔΕΚΑ

ΤΡΙΤΗ 9/2/2010
Την 22α Φεβρουαρίου θα επαναληφθεί, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη των πρώην μελών της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ). Τα πρώην μέλη του ΔΣ της επιχείρησης βαρύνονται με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, επειδή προχώρησαν στην αγορά μετοχών μεγάλων επιχειρήσεων με κρατική συμμετοχή, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2000. Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, μετά τις βουλευτικές εκλογές, η αξία των συγκεκριμένων μετοχών έπεσε, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο. Με το επιχείρημα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωμοδοτικό ρόλο και την ευθύνη για την τελική απόφαση έχει ο υπουργός οικονομίας, η υπεράσπιση ζήτησε να κηρυχθεί η δίωξη απαράδεκτη. ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΝΕΤ 9-2-2010

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010


 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ..






ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ 9 2 2010

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010

Διαγωνισμός πετάγματος θεαματικών περιστεριών

 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές ο διαγωνισμός πετάγματος θεαματικών περιστεριών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θεαματικών Περιστεριών Ολύμπου, σε συνεργασία με το Δήμο Δίου.
Την επίδειξη πετάγματος θεαματικών περιστεριών παρακολούθησαν δεκάδες δημότες της περιοχής, αλλά και πολλοί περιστεράδες από άλλους Συλλόγους της Μακεδονίας, Θεσσαλίας και των Αθηνών.
Μετά το διαγωνισμό ακολούθησε δεξίωση στη Βροντού στο κέντρο «Αρχόντισσα», όπου έγιναν και οι βραβεύσεις στους νικητές.
Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτριος Κατσαντώνης. Δεύτερος, ο Αθανάσιος  Κουρινιώτης και τρίτος ο Γεώργιος Τσιμήτρης.
Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βροντούς, Ιωάννης Τσιανάκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Τσιανάκας τίμησε το Δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο για την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και προσφορά του στο Σύλλογο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Toyota: Ανάκληση χιλιάδων οχημάτων σε όλο τον κόσμο

Toyota_PriusΠερίπου 436.000 υβριδικά οχήματα σε όλο τον κόσμο ανακαλεί η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, μεταξύ αυτών το τελευταίο της μοντέλο Prius, λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης. Παράλληλα, η Toyota θα σταματήσει τις πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων SAI, Lexus HS250h και Prius PHV στην Ιαπωνία, ανακαλώντας συνολικά 223.068 από αυτά τα οχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας. Η Toyota, σε έγγραφό που απέστειλε στο υπουργείο, διευκρινίζει τους όρους της απόσυρσης, τους τεχνικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή και τις ημερομηνίες παραγωγής των οχημάτων. Ο ιαπωνικός όμιλος θα "κάνει ό,τι είναι δυνατόν" για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών του, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο Ακίο Τογιόντα, σε συνέντευξη Τύπου. Ο Τογιόντα επισήμανε ότι θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να δώσει εξηγήσεις μετά την ανάκληση εκατομμυρίων αυτοκινήτων .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΒΗΜΑ

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
http://www.frontpages.gr/data/20100209/IToVima-1.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Σαουδική Αραβία: 12χρονη ζητά διαζύγιο από τον 80χρονο σύζυγο της

s.arabiaΗ Επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας προσέλαβε δικηγόρο για να βοηθήσει ένα 12χρονο κορίτσι να πάρει διαζύγιο από τον 80χρονο σύζυγό της, σύμφωνα με τον ίδιο τον δικηγόρο.
Η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει, σύμφωνα με την οργάνωση, στην απαγόρευση των γάμων παιδιών στη Σαουδική Αραβία, όπου δεν ισχύει κάποιο ελάχιστο όριο ηλικίας για τους γάμους. Επίσης στο βασίλειο αυτό την κηδεμονία των κοριτσιών έχουν οι πατεράδες, οι οποίοι και αποφασίζουν ποιόν και πότε θα παντρευτούν οι κόρες τους.
Το κορίτσι από το Μπουραϊντάχ, συντηρητική πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ, παντρεύτηκε με τον ηλικιωμένο ξάδερφο του πατέρα της στα τέλη του περσινού έτους και ο γαμπρός έδωσε για τη νύφη, όπως είναι η παράδοση ένα ποσό, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ανερχόταν σε .....

Ποινή σε βρετανικό δίκτυο για μετάδοση εκτέλεσης αρουραίου

RATΣτο βρετανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV επιβλήθηκε πρόστιμο από δικαστήριο της Αυστραλίας καθώς κρίθηκε ένοχο για βαρβαρότητα κατά των ζώων, όταν μετέδωσε απ' ευθείας την εκτέλεση ενός αρουραίου.
Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, δύο διαγωνιζόμενοι στο τηλεοπτικό παιχνίδι ριάλιτι " I'm Celebrity... Get Me Out of Here!" σκότωσαν και μαγείρεψαν πέρυσι έναν αρουραίο στα πλαίσια του προγράμματος.
Το δικαστήριο του Σίδνεϊ αποδέχθηκε την καταγγελία της Βασιλικής Ένωσης για την Αποτροπή της Βίας κατά των Ζώων (RSPCA) ότι χρειάστηκαν 90 λεπτά για να πεθάνει ο αρουραίος, τον οποίο προηγουμένως είχαν μαχαιρώσει.
Ο σεφ Τζίνο Ντ' Ακάμπο και ο ηθοποιός Στιούαρτ Μάνινγκ είχαν κατηγορηθεί αρχικά το αδίκημα, αλλά στη συνέχεια οι κατηγορίες μεταφέρθηκαν στο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο και αποδέχθηκε και την ευθύνη.
Στο ITV επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 δολαρίων Αυστραλίας, καθώς επίσης και τα δικαστικά έξοδα συνολικού ύψους 2.500 δολαρίων.

Tο ασφαλιστικό ανοίγει σήμερα η Κυβέρνηση

Loverdos_ypourgosErgasiasΜαχαίρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο από το 2013 και θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, είναι μερικά από τα βασικά σημεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αυτή την ώρα προεδρεύει σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Mέχρι την Παρασκευή εξ' αλλου, αναμένεται η οριστικοποίηση των αποφάσεων για το φορολογικό και την εισοδηματική πολιτική.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ...

Συνάντηση αγροτών με την υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

agrotes_mploka_m_copyΣήμερα το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων Θεσσαλών και Μακεδόνων αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Οι εκπρόσωποι 19 μπλόκων, μεταξύ των οποίων της Νίκαιας και του Προμαχώνα, που συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νίκαια, εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι όσον αφορά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης με την υπουργό, δηλώνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να έχει κατανοήσει πλέον το μέγεθος του προβλήματος και έτσι να δώσει τις κατάλληλες λύσεις.
Στους δρόμους τα τρακτέρ
Στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στους οδικούς κόμβους περιφερειακά της πόλης ("Πράσινα Φανάρια", διόδια Μαλγάρων, κόμβος Χαλκηδόνας), χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.
Ομαλά λειτουργεί το τελωνείο του Ορμενίου στο....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ESPRESSO

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
http://www.frontpages.gr/data/20100209/IEspresso-1.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Ευρωπαϊκή αντεπίθεση κατά των κερδοσκόπων

eurostat1234Στην αντεπίθεση, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να περάσει η ΕΕ για να προστατεύσει τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ από τα παιχνίδια των κερδοσκόπων σε βάρος προς το παρόν της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Ο φόβος του ντόμινο φαίνεται να οδηγεί τις Βρυξέλλες, μετά το πράσινο φως από το Βερολίνο σε αλλαγή στρατηγικής. Συντονισμένη πολιτική δράση έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων θα ζητήσει από τους ομολόγους του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έστειλε νέο μήνυμα από τη Βουλή ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση μόνη της με τη συμβολή όλων των πολιτών, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η δήλωση του Πρωθυπουργού θεωρείται προανάκρουσμα των αλλαγών στη φορολογία, που οριστικοποιήθηκαν και σύμφωνα με την κυβέρνηση διέπονται από κοινωνική δικαιοσύνη.

Γ. Παπανδρέου: Να συναιστανθούμε όλοι τις υποχρεώσεις μας

Μήνυμα προς όλους να δείξουν κοινωνική ευθύνη και να ....

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πίτα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

Ανάλογο με την πορεία και της γυναικείας ομάδας στο πρωτάθλημα, ήταν και το κλίμα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πίτας. Δηλαδή, έγινε σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα αφού η θέση της στο βαθμολογικό πίνακα της επιτρέπει να είναι πολύ κοντά στην Α2 εθνική κατηγορία.
Και σ΄ αυτό το όραμα, η συμβολή του προπονητή κ. Μίλτου Μηλιάτη -που οργάνωσε άψογα την εκδήλωση στο φιλόξενο «Μπουγιουρντί»- με την άριστη συνεργασία και βέβαια την πολύ καλή απόδοση των αθλητριών, είναι άξια συγχαρητηρίων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του δ.σ. του συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος κ. Απόστολο Πόδα, στον οποίο έπεσε και το τυχερό νόμισμα.
Η βραδιά που κύλησε  όμορφα, έδωσε την ευκαιρία σε όλες και όλους που πήραν μέρος, να διασκεδάσουν και να χαρούν για μια ακόμη φορά την πολύ καλή εικόνα και πορεία των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.-
ΦΩΤΟ:
1.      Αθλήτριες της ομάδας σε ένα γιορταστικό κλίμα

2.      Στιγμιότυπο από τη εκδήλωση

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ 2-0 - ΤΑ ΓΚΟΛ

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Δείτε τις γκολάρες του Πιερικού..
ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Μονόδρομος για τη χώρα» «Κλείδωσαν» τα φορολογικά μέτρα και η εισοδηματική πολιτική

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Eurokinissi
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εισοδηματική πολιτική. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκαλέσει το πρωί της Τρίτης άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο για να επικυρωθούν και τυπικά οι αποφάσεις, ενώ το απόγευμα αναχωρεί για το Παρίσι, όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί.
Η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο με τη συμμετοχή των κ. Παπακωνσταντίνου, Παμπούκη, Παπουτσή, Γεωργακόπουλου, Ζανιά και του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Πολεμαρχάκη, ενώ αργότερα στο Mέγαρο Μαξίμου κλήθηκε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.
Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και την Κυριακή υπό τον Θ.Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο το ασφαλιστικό. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, στην αρμόδια επιτροπή....

Να μπει τέλος στα γκέτο» Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου στη Βουλή

ΤΡΙΤΗ 09-2-2010

Δείτε το βίντεο...
Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, έπειτα από αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ.
Πρόσθεσε πως με το νομοσχέδιο βάζουμε τάξη στα του οίκου μας, μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια στην απονομή ιθαγένειας, η οποία -όπως είπε- είχε καταλήξει να είναι ρουσφετολογικό προνόμιο.
«Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Ακόμη, έκανε λόγο για φαντάσματα επερχόμενης αλλοίωσης του ....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ
(ΕΔΡΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

ΚΡΕΣΝΑΣ 28 Τ.Κ. 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΛ/FAX : 2351037539                                                         
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 09 – 02 – 2010                                                          
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιήσει και φέτος ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Κρέσνας 28, στην Κατερίνη.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Για τον Σ.Δ.Κ.Κ.Μ.
Πέτρος Παπαπέτρου                                                                 Σταύρος Ευφραιμίδης
Πρόεδρος                                                                                   Γεν. Γραμματέας
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Γενικό λουκέτο στο Δημόσιο Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη


ΤΡΙΤΗ 09-2-2010
Eurokinissi


Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.
Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για την φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά.
Ειδικότερα στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.
- Ματαίωση όλων των πτήσεων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Η ματαίωση των πτήσεων θα προκαλέσει αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air. Διαβάστε περισσότερα
Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 στην πλ.Κλαυθμώνος.
Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλ.Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.
Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα πραγματοποιήσει και άλλη απεργία στις αρχές Μαρτίου ή θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ