Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Οικολογική Ομάδα Βέροιας - Από τη χωματερή στο ...πιάτο μας!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
Δεκάδες τόνοι ακατάλληλα πορτοκάλια και λεμόνια από τη Βραζιλία ξεφορτώθηκαν σήμερα 08.02.1010 σε χωματερή του Νομού Ημαθίας. Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας καταγγέλλει την πρωτοφανή αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προστατέψει τον καταναλωτή: Μικροπωλητές με αγροτικά και τρακτέρ φορτώνουν τα ακατάλληλα φρούτα, τα οποία αύριο μάλλον θα καταλήξουν στις λαϊκές αγορές της ευρύτερης περιοχής.
Τα ακατάλληλα πορτοκάλια και λεμόνια, ήρθαν από την Βραζιλία. Ταξίδεψαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για την παράνομη χωματερή της Βέροιας, μέσα στην κοίτη του Αλιάκμονα. Ήταν πάνω από επτά φορτία, πάνω από είκοσι τόνους το καθένα. Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, κατέγραψε ακόμη μια φορά την αθλιότητα που επικρατεί στο Νομό Ημαθίας, σε σχέση με τα απορρίμματα.
* Πως μπορεί να έφτασαν από τη Βραζιλία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σάπια προϊόντα σε μια παράνομη χωματερή στη Βέροια;
* Ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτό και να γραφτεί επίσημα ....σε παραστατικά μεταφοράς;
* Με ποίου εντολή έφυγαν από την μια χωματερή και πήγαν σε μια άλλη;
* Τι αυτοψία είναι αυτή του τμήματος περιβάλλοντος, που δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και δεν έψαξαν να βρούν που πήγαν τα φορτηγά;
* Πόσο ασφαλής μπορεί να νοιώθει ο καταναλωτής;
  Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, δεδομένου ότι κανείς δεν θα απαντήσει ακόμη μια φορά. Θα συνεχίσει η αθλιότητα με ατιμώρητους τους κύρια υπεύθυνους.
Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: