Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Επί του παρόντος και πάλι… ουδέν

AMOIRIDHS
Κ. Μπατζελή προς Γ. Αμοιρίδη, για τις αποζημιώσεις των φραουλοπαραγωγών του Σβορώνου

Οι ζημιές από ακαρπία στις καλλιέργειες φράουλας του Σβορώνου δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α, θα μπορούσαν να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση μόνο σε εφαρμογή Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε τέτοια απόφαση.

Την παραπάνω απάντηση έδωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή σε ερώτηση-αναφορά του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη.
Η υπουργός Ανάπτυξης, επισημαίνει ότι «οι ζημιές από ακαρπία σε καλλιέργειες φράουλας του Δήμου Σβορώνου Νομού Πιερίας, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α και δεν αποζημιώνονται σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής», ότι «η ένταξη ζημιών στις κατ’ εξαίρεση καλύψεις, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους ΕΛ.Γ.Α, υλοποιείται δε από τον ΕΛ.Γ.Α μόνο σε εφαρμογή Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αλλά, προσθέτει,  «επί του παρόντος για ζημιές έτους 2009, δεν καταβλήθηκαν αποζημιώσεις κατ’ εξαίρεση του προαναφερθέντος Κανονισμού για καμία καλλιέργεια».
Την ίδια απάντηση είχε λάβει ο βουλευτής και από τον προηγούμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν τον περασμένο Ιούνιο, είχε θέσει και πάλι το θέμα των κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων των φραουλοπαραγωγών.
Οι παρεμβάσεις τόσο του κ. Αμοιρίδη, όσο και του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Κ. Κουκοδήμου, για τις ζημιές, λόγω ακαρπίας, των φραουλοπαραγωγών του Σβορώνου χρονολογούνται από τον περασμένο Μάιο, πλην όμως μέχρι σήμερα απέβησαν άκαρπες.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: