Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Διασυνοριακές, κλαδικές συνεργασίες


SYNERGASIES_1
 
Πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις στον κλάδο του Επίπλου και της επεξεργασίας Ξύλου
Πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ του νομού για διοργάνωση δύο κοινών εκθέσεων σε Νις και Πιερία
Πολυμελή επιχειρηματική αποστολή από το αδελφοποιημένο Περιφερειακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Νις Σερβίας υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Επιμελητήριο Πιερίας. Επικεφαλής της Σέρβικης αποστολής ήταν ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Milovan Kocić, ο οποίος συνοδεύονταν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες της πόλης Νις από τον κλάδο του επίπλου και της επεξεργασίας ξύλου.
SYNERGASIES_2Ο κ. Kocić, κατά την άφιξή του, υπογράμμισε ότι «το Επιμελητήριο Πιερίας είναι το πρώτο εκτός Σερβίας Επιμελητήριο που επισκέπτομαι ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Νις, καθώς με την αδελφοποίησή μας έχουμε χτίσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας, κάτι που σκοπεύω να διατηρήσω και να εμβαθύνω».
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη εκδήλωση πρωτοκόλλου όπου οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χαιρετισμούς και δώρα. Το Επιμελητήριο Πιερίας πρόβαλε .......οπτικοακουστικό υλικό το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για την ελληνική οικονομία, το Νομό Πιερίας και τη δράση του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών της Νις και της Πιερίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του επίπλου και της επεξεργασίας ξύλου. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Η. Χατζηχριστοδούλου, ο Γ.Γ. του ΕΒΕ Ν. Ασαρίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Ν. Αποστολόπουλος, Μ. Βελώνη, Αλ. Κουτσής και Π. Μπατάλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κ. Ρέχας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών και Ξυλουργών Ν. Μακρίδης, επιχειρηματίες του  κλάδου.

Ηλία Χατζηχριστοδούλου: «Σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

SYNERGASIES_3Τη Σέρβικη Αποστολή καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου κάνοντας μία σύντομη αναφορά στις μέχρι σήμερα συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη αποστολή απαρτίζεται από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σ’ έναν κλάδο, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους για ουσιαστικές επαφές.
Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης της βίζας υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι η επιχειρηματική αποστολή που υποδεχόμαστε σήμερα πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και σημαντική συγκυρία καθώς από τον Δεκέμβριο του 2009 καταργήθηκε η Βίζα. Πλέον, αυτό μας δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και αλλάζει τα δεδομένα των συνομιλιών μας. Από το 2006, το Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποίησε σημαντικές ενέργειες για την κατάργηση της βίζας και τον Μάρτιο του 2009, στο πλαίσιο της δικής μας επιχειρηματικής αποστολής στην πόλη σας, προαναγγείλαμε την απόφαση για την κατάργηση της βίζας. Θεωρούμε καίριας σημασίας τη βελτίωση των όποιων συνθηκών για τη διευκόλυνση σύναψης εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο περιοχών».
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ότι στο πέρασμα των ετών οι σχέσεις των δύο Επιμελητήριο έχουν ωριμάσει φθάνοντας σ’ έναν ικανοποιητικό βαθμό αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πρότεινε την ουσιαστικοποίηση των σχέσεων με τη διοργάνωση δύο «κοινών» εκθέσεων: η μία να πραγματοποιηθεί στην Πιερία και να φιλοξενεί επιχειρήσεις από τη Νις και η δεύτερη να πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα, στη Νις και να φιλοξενεί επιχειρηματίες από την Πιερία.

Νικόλαος Μακρίδης: «Δυναμικός κλάδος η επιπλοποιία στην Πιερία»

SYNERGASIES_4Τη Σέρβικη αποστολή καλωσόρισε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοποιών-Ξυλουργών Ν. Πιερίας Νίκος Μακρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική του κλάδου της επιπλοποιίας-ξυλείας στην Πιερία: «Για την Πιερία, η επιπλοποιία  αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του μεταποιητικού τομέα διαθέτοντας ένα σημαντικό δυναμικό επιχειρηματιών που παρουσιάζει ποιότητα και ποικιλία. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες που θα αναπτύξουμε θα μας βοηθήσουν κατά πρώτο λόγο να γνωριστούμε, δεύτερον να ανταλλάξουμε απόψεις για τον κλάδο μας και τρίτον να γνωρίσουν και οι δύο πλευρές τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Ευχής έργο, δε, είναι η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ μας αφού η συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών είναι το ζητούμενο».

Milovan Kocić: «Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους για ουσιαστικά αποτελέσματα»

Τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Νις Milovan Kocić.
«Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου», είπε, «που εκφράζεστε με τόσο αδερφικά λόγια. Ως νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο της Νις διαπιστώνω και στην πράξη ότι οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ μας, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας και της αδελφοποίησής μας, είναι πραγματικές και ουσιαστικές».
Ο κ. Kocić στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει ως νέος Πρόεδρος τονίζοντας: «Μέσα από αυτού του είδους τις συνεργασίες και επαφές, η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου της Νις θέτει ως προτεραιότητα τη συγκεκριμενοποίηση και οριστικοποίηση των σχέσεων ώστε να καταλήξουμε σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Με την προσωπική μου συμβολή, επιθυμούμε η σχέση μας με το Επιμελητήριο Πιερίας να αναπτυχθεί πάνω σε τρεις κατευθύνσεις: Ο πρώτος στόχος υλοποιείται ήδη σήμερα. Οι επιχειρηματικές μας αποστολές θα αποτελούνται από συγκεκριμένους κλάδους, ώστε να υπάρχει στόχευση και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεύτερον, επιθυμούμε οι διοικήσεις των δύο Επιμελητηρίων να αναπτύξουν σχεδιασμούς και σχέσεις σε διαφορετικούς πολλαπλούς τομείς, με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία συνθηκών περαιτέρω επενδύσεων. Τρίτον, επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί σας για την ένταξή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στις δύο πλευρές».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: