Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Να καταργηθούν όλα τα διόδια μέχρι τα Τέμπη ζητούν επιτροπές πολιτών

diodiaΝα καταλογίσει το ελληνικό δημόσιο ευθύνες στην πολυεθνική κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.", που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο "Μαλιακός – Κλειδί", για την βραχόπτωση στα Τέμπη, ζητούν οι επιτροπές πολιτών " Ακρίβεια-Ανεργία-Stop", καθώς και πανελλαδική επιτροπή που συστήθηκε ενάντια στα διόδια. "Η κοινοπραξία να επωμισθεί τόσο το κόστος της αποκατάστασης των Τεμπών, όσο και τις αποζημιώσεις των επαγγελματικών τάξεων, που επλήγησαν από το κλείσιμο το δρόμου", επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής των επιτροπών "Ακρίβεια-Ανεργία-STOP", Γιώργος Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα διόδια στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Οι επιτροπές υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για την διάνοιξη των σηράγγων στα Τέμπη, προκάλεσε τις καταπτώσεις των πρανών. Μάλιστα, καλεί εκπροσώπους της εταιρίας να συμμετάσχουν σε "ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης" γύρω από τα αίτια της .......κατάπτωσης, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ., στο "Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης".
Την απουσία εναλλακτικών διαδρομών, χωρίς διόδια, για την κίνηση των ανθρώπων που μένουν και κινούνται καθημερινώς στη Βόρεια Πιερία κατήγγειλε από την πλευρά του ο συντονιστής της επιτροπής "Αγώνα Πιερίας" εναντίον των διοδίων στο Αιγίνιο, Παναγιώτης Αγγελίδης. Εντός των ορίων του νομού –επισήμανε- λειτουργούν τέσσερις σταθμοί διοδίων, γεγονός που από μόνο του αποτελεί αντικίνητρο για τους πιθανούς επισκέπτες του νομού.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι των κλάδων που έχουν πληγεί από το κλείσιμο των Τεμπών [σωματείο Φορτοταξί, ΚΤΕΛ, Σωματείο Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ.].
Ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Καρκανάκης επισήμανε ότι τα καθημερινά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα από 22 έχουν μειωθεί σε τέσσερα, τα οποία φεύγουν με μονοψήφιους αριθμούς επιβατών, καθώς η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου εννέα ώρες. Οι εισπράξεις έχουν μειωθεί κατά 80% -είπε- προσθέτοντας ότι οι μισθοί των 140 εργαζομένων -αυτοί που θα καταβληθούν στα τέλη Φεβρουαρίου- θα περικοπούν κατά το ήμισυ, κι αν δεν αλλάξει η κατάσταση από το Μάρτιο θα γίνουν και απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ ζητούν να τους επιτρέπεται η διέλευση μέσω της παραλιακής διαδρομής "Στόμιο- Αγιά-Αγιόκαμπος Λαρίσης", η οποία τώρα χρησιμοποιείται μόνο από Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: