Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
«Ανοίξτε το πουγκί και στάξτε τα». Τάδε έφη αγροτοπατήρ στον Προμαχώνα, γιατί έχει κεσάτια.
***
Και γιατί δεν πας στην τράπεζα, δερβίση μου, να πάρεις ένα δανειάκι, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι κα θέλεις αέρα παρά;
***
Άντε να βγούμε όλοι στο δρόμο και να ζητάμε επιδοτήσεις και επιδόματα. Οι βιοτέχνες γιατί δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό, οι έμποροι για τα κινέζικα, οι κτηνοτρόφοι για τα παστεριωμένα μακράς διαρκείας, οι αλιείς για τα κατεψυγμένα και βάλε.
***
Ωραίοι είστε, πήραμε 8 δις δάνειο θα....... δώσουμε τα μισά για μισθούς και συντάξεις, ένα στους αγρότες, θα μας μείνουν και τρία για τα δώρα του Πάσχα.
***
Καλόμαθε που λένε η γριά στα σύκα αλλά δυστυχώς δεν πάει άλλο, γιατί απ’το Μάρτιο κάποιοι βγαίνουν στο κουπόνι κι ο Θεός να βάλει το χέρι του, μη βγούνε και στη βίζιτα.
***
Και δεν θα’μουνα αντίθετος, θα το πίναμε κι αυτό το πικρό ποτήρι, αν είχαμε να κάνουμε με αγρότες του μόχθου κι όχι με τσαμπουκάδες, όπως έγραψα, της αποφλοιωμένης ντομάτας.
***
Και δεν θα μιλήσω ούτε για κτηματίες ούτε για τσιφλικάδες ούτε για 4Χ4 ούτε για τρακτέρ Lamborghini ούτε για Johnny Black Label ούτε για γούστα Σάσα Μπάστα, γιατί θα χάσω το δίκιο μου.
***
Κέφι τους και καπέλο τους να γουστάρουν, να κάνουν τις επιδοτήσεις ρόδες με ABC, αλλά δεν είναι κέφι τους να κλείνουν δρόμους, σύνορα, λιμάνια, τελωνεία.
***
Κέφι τους να πουλάνε φακές με 3 ευρώ στη λαϊκή και να’ρχονται από τη Χιλή με 1,10 και να ψάχνονται για το χαμένο εισόδημα.
***
Η Μπατζελή, πέρα από το υφάκι της που πέφτει  κουλτουρέ στ’αρσενικά του κάμπου, ξέρει το αντικείμενο καλύτερα απ’ τον καθένα και θέλει ριζικές αλλαγές και ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
***
Δεν είναι δουλειά αυτή, κάθε χειμώνα σαν να βγαίνουν για κάλαντα, να ζητάνε να παίρνουν τον κόπο τους και να ξανάρχονται σε άλλα μπλόκα. Κι ας κλείσουν επιτέλους τις νομαρχίες, τα υπουργεία κι ας ανοίξουν τους δρόμους, γιατί χάνουν και τον τελευταίο υποστηρικτή τους. 
***
Βλέπω κάποιους βουλευτάδες να συνηγορούν μ’αυτές τις τακτικές και να κλείνουν το μάτι στα μπλόκα με νόημα. Θα συνηγορούσαν, αν οι μεταφορείς, οι μικρομεσαίοι, οι εξαγωγείς πήγαιναν καλοκαιριάτικα και σφράγιζαν τ’αρδευτικά επικαλούμενοι ύστατη λύση;
***
Για να μην περάσουμε σε λογικές αντιποίνων όπως προαναγγέλθηκε για την Αγρότικα να κατανοήσουμε ότι πλέον σ’αυτή την κυβέρνηση δεν περνάει ο τσαμπουκάς. Κι αν αυτή ενδώσει σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, αλίμονο σε όλους μας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.(ΤΟΠΙΚΗ)
 ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: