Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη χώρα

xionia_makedoniaΜε ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο νομό της Φθιώτιδας. Ήδη χιονίζει και στο εθνικό δίκτυο τόσο στην περιοχή του Μαρτίνου όσο και στην περιοχή πριν και μετά τη Λαμία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν παρατηρείται προς το παρόν ιδιαίτερο πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο, ωστόσο ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν συνέχεια αλάτι για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό. Στο μεταξύ, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, η κίνηση στους δρόμους από και προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας και Διακοπτού, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως επίσης και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αχαΐας. Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις της Olympic air και της Aegean Airlines λόγω της κακοκαιρίας.
Στη Φθιώτιδα
Από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης η χιονόπτωση παρουσιάζει μεγάλη ένταση σε όλα τα σημεία του νομού Φθιώτιδος. Στο δρόμο ......Λαμίας - Δομοκού έχουν ήδη ντεραπάρει νταλίκες ενώ η Αστυνομία από τις 5 το απόγευμα έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα μέχρις ότου αποκατασταθεί η κίνηση.
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα λίγο μετά την πόλη της Λαμίας. Εκατοντάδες αυτοκίνητα που κατευθύνονταν από το Δομοκό προς τη Λαμία παραμένουν ακινητοποιημένα κοντά στο Δομοκό.
Με αλυσίδες και πολύ μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα και προς Καρπενήσι.
Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας παραμένει "νεκρό", ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολεία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύσκεψη στη νομαρχία για να ληφθούν αποφάσεις.
Στα Ιωάννινα
H oμίχλη, η χαμηλή νέφωση και η χιονόπτωση στις περιοχές του αεροδρομίου Ιωαννίνων , οδήγησε την Τετάρτη στην ματαίωση όλων των πτήσεων της Olympic air και της Aegean Airlines.
Eκατοντάδες επιβάτες από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα, αναγκάστηκαν να φθάσουν στους προορισμούς οδικώς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τις ανταποκρίσεις τους για άλλες πτήσεις από το αεροδρόμιο "Ελ Βενιζέλος".
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: