Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αλλάζουμε το φορολογικό εκ βάθρων τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου "Δεν κάνουμε μερεμέτια"

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-3-2010
Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν κάνει μερεμέτια, αλλά αλλάζει το φορολογικό σύστημα εκ βάθρων και όπου χρειαστεί θα επανέλθει για να κλείσει τα όποια "παραθυράκια" έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου...

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι διαρθρωτικές αλλαγές "χτυπούν τη ρίζα των προβλημάτων και θα προφυλάξουν τη χώρα μας από το να ξαναβρεθεί στο μέλλον σε θέση αδυναμίας" και επισήμανε: "Μόνο αυτές οι αλλαγές εγγυώνται πως στο μέλλον δεν θα χρειαστεί, όπως φέτος, να λάβουμε ξανά έκτακτα μέτρα επί δικαίων και αδίκων".
Μετά τις τροποποιήσεις που αναμένεται να επέλθουν στο φορολογικό νομοσχέδιο κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το τελικό κείμενο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.
Απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός τόνισε: "Δεν θα κάνουμε μερεμέτια, αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα εκ βάθρων, αλλάζουμε την ίδια τη φιλοσοφία του. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διλήμματα, τεχνικά προβλήματα, δυσκολίες που χρειάζεται κανείς να κοιτάξει δύο και τρεις φορές, να κάνει πολλαπλές διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα".

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: "Το νομοσχέδιο αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Πολύ δουλειά μας περιμένει για την εφαρμογή αυτής της επαναστατικής αλλαγής. Εκεί θα κριθούμε στην πράξη".

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ακόμη, πως "θα χρειαστούν διορθώσεις στην πορεία. Όλο και κάτι θα μας έχει ξεφύγει. Όλο και κάποιο "παραθυράκι" θα υπάρχει ακόμη ή θα δημιουργηθεί που θα πρέπει στην πορεία να κλείσουμε. Εδώ είμαστε για να αξιολογούμε διαρκώς τις πολιτικές μας και να λαμβάνουμε διορθωτικά μέτρα".

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως σε επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα εξεταστεί η συνολική πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας, για το οποίο τόνισε: "Είναι αυτονόητο πως όλοι μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την απαρέγκλιτη τήρηση του".

Τέλος, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 25 - 26 Μαρτίου, δήλωσε πως εάν κάποιοι επιμείνουν να μη δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, τότε θα θέσει ο ίδιος το θέμα σε συνεργασία με την ισπανική προεδρία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: