Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι προκάτ αίθουσες-κλουβιά

PROKAT_1
Εν αναμονή του ιδιώτη, που θα αναλάβει να κατασκευάσει, μέσω ΣΔΙΤ, το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πιερίας, αυξάνονται κάθε χρόνο οι προκάτ αίθουσες-κλουβιά, για να καλυφθούν όπως-όπως οι ανάγκες της ειδικής αυτής εκπαίδευσης των μαθητών του νομού. Προχθές τοποθετήθηκαν άλλες έξι αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής, παρουσία του Νομάρχη Πιερίας.... Γιώργου Παπαστεργίου και του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

PROKAT_2Όπως ανέφερε ο Νομάρχης, οι αίθουσες τοποθετήθηκαν «μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης».
Μπορεί να μην είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, παραδέχθηκε και ο ίδιος, «έχουν όμως» πρόσθεσε, «τις προδιαγραφές, καθώς και την απαραίτητη θέρμανση για τη στέγαση των μαθημάτων».
Με τις συνεχείς προσθήκες προκάτ κατασκευών, το Μουσικό Σχολείο έχει σήμερα πλέον των 32 αιθουσών, ενώ διαθέτει και 15 στούντιο.
PROKAT_3Με αφορμή την τοποθέτηση των νέων αιθουσών, ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι η Νομαρχία έχει έτοιμη τη μελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο (έργο που έχει ενταχθεί στο Νόμο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), αλλά η υπόθεση καθυστερεί, γιατί «έχει να κάνει με κυβερνητικές επιλογές».
Για «ετοιμότητα» έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Κατερίνης (ο δήμος διαθέτει το χώρο όπου θα ανεγερθεί το σχολείο), πρόσθεσε ωστόσο και αυτός πως «αναμένονται οι πολιτικές αποφάσεις για να θεμελιωθεί».
Τρεις προκάτ αίθουσες τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη «η προσθήκη των τριών αιθουσών λύνει το πρόβλημα της πιεστικής ανάγκης για αίθουσες διδασκαλίας», αλλά το σχολείο θα αποσυμφορηθεί οριστικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: