Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γερμανία: Καταδικάστηκαν "παππούδες" γκάνγκστερ

papsΤέσσερεις γηραιοί Γερμανοί, δύο άντρες και δύο γυναίκες μεταξύ 61 και 80 χρονών καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης Τράουνσταϊν στη Γερμανία για την απαγωγή του οικονομικού τους σύμβουλου, τον οποίο κράτησαν όμηρο κλειδώνοντας τον σε ένα υπόγειο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ώστε να τον ..αναγκάσουν να τους επιστρέψει τις χαμένες τους οικονομίες, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι δράστες απήγαγαν τον τραπεζικό έξω από το διαμέρισμά του στην πόλη Σπέγιερ. Τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ανάγκασαν να μπει στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, και τον πήγαν σε άλλη περιοχή της χώρας, όπου τον φυλάκισαν.
Οι "συνταξιούχοι γκάνγκστερ", προσωνύμιο που απέκτησαν από τα Γερμανικά ΜΜΕ, κράτησαν όμηρο τον 57χρονο σύμβουλο στο υπόγειο για τέσσερις ημέρες, απαιτώντας να μεταφέρει μεγάλα ποσά στους λογαριασμούς τους. Μια εντολή όμως που έστειλε στη τράπεζα συμπεριέλαβε και το μήνυμα "τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα παρακαλώ". Ο υπάλληλος της τράπεζας ειδοποίησε τις αρχές και ο όμηρος απελευθερώθηκε από ειδική μονάδα της αστυνομίας.
Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο άνδρες σε ποινές κάθειρξης έξι ετών και φυλάκισης τεσσάρων ετών αντίστοιχα, ενώ καταδίκασε τις γυναίκες σε ποινές φυλάκισης 21 και 18 μηνών με αναστολή.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: