Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
Έπεσε στα χέρια μου προχθές ένα φειγ βολάν  με υπογραφή «Αγανακτισμένοι Πολίτες Πιερίας» και το διάβασα με πολύ προσοχή μπορώ να πω, αφού τάχθηκα πολλάκις δημόσια υπέρ κάθε.. αγανακτισμένου και καταπιεσμένου.
***
Δεν διέλαθε της προσοχής μου ένα αίτημα των αγανακτισμένων κατά της απόφασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να επιτρέψει «ξένους» εμπόρους να συμμετέχουν στην τοπική έκθεση που διενεργείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και του δήμου Κατερίνης.
***
Εδώ ο κόσμος καίγεται και …
Οποία σχέση μπορεί να έχει ο αγανακτισμένος πολίτης με μια τοπική έκθεση. Να υποθέσω ότι προβάλλονται αιτήματα ξένα προς τον ιδεολογικό χαρακτήρα της κίνησης ή όχι;
***
Διαβάζω ακόμη ότι αγανάκτησαν οι αγανακτισμένοι, γιατί ο δήμος Κατερίνης  εκποιεί δημοτική περιουσία για την εξόφληση εργολάβων.
Είναι η μισή αλήθεια. Εκποιείται η περιουσία για να γίνουν έργα υποδομής και να εξοφληθούν οι προμηθευτές.
***
Και γιατί τόση απαξίωση στους εργολάβους, στο πηγάδι κατούρησαν οι άνθρωποι; Μήπως δεν δούλεψαν, μήπως δεν έχουν προσωπικό, μήπως δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές;
***
Το τρίτο που διαβάζω είναι για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Συνηγορώ και επαυξάνω με μια όμως ένσταση. Δεν άκουσα τίποτε για φουσκωμένους μισθούς, μπόνους και υπεράριθμο προσωπικό. Κάποιος θα πρέπει να τους πληρώσει.
***
Ένα τέτοιο φειγ βολάν με τέτοια αιτήματα νομίζω ότι δεν είναι καθόλου ελκυστικό για κάθε ταλαίπωρο πολίτη ν’ανταποκριθεί, αφού η ουσία χάνεται. Και η ουσία είναι η ανεργία, οι τιμές που καλπάζουν, οι μικρομεσαίοι που βουλιάζουν και η επερχόμενη φτώχεια που διαγράφεται απειλητική.
***
Νομίζω ότι οι αγανακτισμένοι της Πιερίας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε απόψεις που παρεισφρύουν με ιδιοτέλεια ή μ’ένα ξεπερασμένο αριστερισμό.
***
Το κίνημα των αγανακτισμένων άδολο και αμόλυντο από προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές θα πρέπει να καταδείξει μια μορφή πάλης κατά του απαρχαιωμένου πολιτικού μας συστήματος, αγκαλιάζοντας όλους τους μη προνομιούχους.
***
Υποθέτω ότι με την τοποθέτηση αυτή βοηθάω το κίνημα μεταφέροντας τη γνώμη των πολλών, γιατί στη διαδρομή ξενέρωσαν και άδειασαν οι πλατείες. Άλλωστε λίγο-πολύ όλοι είμαστε αγανακτισμένοι ή μελλοντικοί αγανακτισμένοι αλλά δεν θέλουμε νέες κεφαλές σε αντικατάσταση των παλαιών ούτε κατάλυση του καιροσκοπισμού για την εγκαθίδρυση ενός νέου.
***
Και μαζί αν θέλετε όχι για να γιουχαΐσουμε τους βουλευτές αλλά για να τους πείσουμε ότι σε λίγο η αγανάκτηση θα πάρει μορφή λαϊκής εξέγερσης.
***
Νομίζω ότι κάποιους πρέπει να προβληματίσει, γιατί  η κίνηση των αγανακτισμένων στην Πιερία πήρε μια φθίνουσα πορεία, ενώ τα καθημερινά προβλήματα διογκώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: