Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ολι Ρεν: Στα σκαριά ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης Το Σεπτέμβριο θα διατυπωθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/73028CDD6C07F5C72334064CF7BE62DE.jpg 
Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις δυνατότητες και επεξεργάζεται τους τρόπους για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης», δήλωσε ..μιλώντας στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ο αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα της ΕΕ επίτροπος Ολι Ρεν. Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι μια έκθεση της Κομισιόν για το ζήτημα αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα το φθινόπωρο.
«Οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των οικονομιών της ευρωζώνης λίγο διαφορετικά από όσο εμείς εδώ», εξήγησε ο φινλανδός επίτροπος.
Στην ίδια συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η Helsingin Sanomat ο Ολι Ρεν υποστηρίζει επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιθανότατα δεν θα δεχθεί τις εγγυήσεις που ζητεί η φινλανδική κυβέρνηση για να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα. «Το ΔΝΤ είναι ένας από τους συντελεστές του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρωζώνης, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ασήμαντος συντελεστής», εξήγησε ο επίτροπος.
Ο Ρεν διευκρίνισε ότι «το ζήτημα των δανειακών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας θα λυθεί τις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου».(ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: