Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 08 Ιουλίου 2011
Επιτέλους ένα καλλιτεχνικό καυτό διήμερο. Τελικά, το καλοκαίρι στην Πιερία το καταλαβαίνουμε ότι έρχεται και από την έναρξη του Φεστιβάλ.
Πως λέμε «θα φάω καρπούζι με τυρί, θα κάνω μια.. βουτιά στη θάλασσα». Ε, κάπως έτσι συνεχίζουμε «και το Σάββατο θα πάω Φεστιβάλ».

Μ’αυτά και μ’αυτά λοιπόν φτάσαμε στην επίσημη έναρξη που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο ιστορικό μας Διον.

Η Μενδώνη από πλευράς πολιτείας. Αυτό μας έλειπε να στείλουν υπουργό ή υφυπουργό.
Πάει σύννεφο το γιαούρτι αυτές τις μέρες. Βοηθάει και το κυκλικον, αμφιθεατρικόν του πράγματος και φανταστείτε να βγει πολιτικός για χαιρετισμό τι έχει να γίνει.

Αποφεύγουν λοιπόν οι πολιτικοί μας τις πολλές-πολλές εμφανίσεις και από εκεί που μας ζάλιζαν στη χαιρετούρα, μας βλέπω να κάνουμε «μαύρα μάτια» να τους δούμε.

Δεν θα σταθώ όμως στην επίσημη έναρξη που μπορεί να έχει τα φώτα επάνω της αλλά στην παράσταση της Κυριακής που θεωρώ κάτι παραπάνω από ηθικό χρέος όλων μας να παρακολουθήσουμε για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Μέρος των εσόδων θα δοθούν για την ενίσχυση της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα έντονα στην Πιερία και έχει να παρουσιάσει ένα πολύ σημαντικό έργο.
Και το σημαντικότερο; Αφορά οικογένειες και παιδιά της Πιερίας, της Κατερίνης. Συμπολίτες μας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν και εύχομαι πραγματικά να είστε πολλοί.
Όσοι πάλι δεν τα καταφέρετε, μπορείτε με πολλούς και ποικίλους τρόπους να ενισχύσετε το έργο της, και αυτό επιφυλάσσομαι να το παρουσιάσω σε ειδικό ρεπορτάζ το επόμενο διάστημα.

Μ’αυτά τα ωραία λοιπόν είπα να ξεκινήσω τη σημερινή στήλη, για να αναθαρρήσουμε και ολίγον.

Πάμε και λίγο  στους βουλευτές. Έχουν κι αυτοί το Μεσοπρόθεσμό τους.
Διαβάστε λοιπόν την είδηση:
Περικοπές στις απολαβές των βουλευτών από την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντικατάσταση μέρους των αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού που τους χορηγούνται από χαμηλότερου κυβισμού, φέρεται έτοιμος να εισηγηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος.
Υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης και στο πλαίσιο των παραινέσεων του ίδιου του Πρωθυπουργού για περαιτέρω περικοπές στις απολαβές των βουλευτών, ο κ. Πετσάλνικος προωθεί σχετική πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής. Σημειώνεται ότι κάθε βουλευτής – μέλος επιτροπής αμείβεται πλέον της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνει για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις με 250 ευρώ καθαρά, ποσό το οποίο αναμένεται  πλέον να μειωθεί κάτω των 200 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του κ. Πετσάλνικου (Φεβρουάριος και Μάιος 2010), είχε μειωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας. Με τα μέτρα που ελήφθησαν οι περικοπές σε μηνιαία βάση ανέρχονται περίπου στο 25%, ενώ ήδη έχει επιβληθεί στους βουλευτές η εισφορά αλληλεγγύης 5% επί των αποδοχών τους. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς το σύνολο της μείωσης μετά και τα νέα μέτρα που προωθεί ο κ. Πετσάλνικος θα κυμαίνεται γύρω στο 33-34% επί του συνόλου των αποδοχών τους. 

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους υπολογισμούς, οι απολαβές των «εθνοπατέρων» ετησίως αναμένεται να κυμαίνονται από 70.000 έως 80.000 ευρώ (καθαρά) ή 5.800 έως 6.600 ευρώ μηνιαίως.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα οφέλη που απολαμβάνουν από την τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και την χορήγηση επιδομάτων γραφείου, εξόδων κίνησης, αλλά και την απασχόληση επιστημονικών συνεργατών που μισθοδοτούνται από την Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: