Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πρόστιμα 1.000 ευρώ για απόρριψη μπαζών θα επιβάλλει ο δήμος Δίου-Ολύμπου σε ασυνείδητους που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό της Νότιας Πιερίας

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Την απόφαση του δήμου Δίου-Ολύμπου να επιβάλλει πρόστιμα σε βάρος εκείνων που ρυπαίνουν το περιβάλλον και παράλληλα προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό της Νότιας Πιερίας, για σωφρονισμό τους, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, αρμόδιος για... θέματα καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης.
Η ανακοίνωση του κ. Βροχαρίδη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση κανονισμού καθαριότητας από το δημοτικό συμβούλιο καθώς επίσης και ύστερα από, επί τριήμερο, καθαρισμό χώρου στον Πλαταμώνα που έγινε πριν από λίγες ημέρες, χώρο που όμως σήμερα είναι και πάλι γεμάτος από αδρανή υλικά.
Ολόκληρη η δήλωση του αντιδημάρχου καθαριότητας έχει ως εξής:
ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ
«Ενημερώνω τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του δήμου Δίου-Όλυμπου ότι ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 4/7/2011.
Ο κανονισμός βάζει τάξη σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα αλλά κυρίως ορίζει πρόστιμα που κατά περίπτωση είναι και πολύ υψηλά.
Θα ήθελα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να μην χρειαζόταν ποτέ να προβώ στην επιβολή προστίμων αλλά διαπιστώσαμε (η υπηρεσία καθαριότητας στην όποια προΐσταμαι, καθώς και εγώ ο ίδιος) ότι τελικά η επιβολή προστίμου είναι και η μόνη περίπτωση σωφρονισμού αυτών που δεν έχουν καμία περιβαλλοντική συνείδηση.
Απλά να αναφέρω ότι την προηγούμενη εβδομάδα τρία φορτηγά του δήμου, ένας φορτωτής και ένας εκσκαφέας και για τρεις συνεχόμενες μέρες καθάρισαν στον Πλαταμώνα κάθε χώρο συγκέντρωσης αδρανών υλικών (κλαδιά, μπάζα κλπ) και σήμερα, λίγες μέρες μόνο μετά, η κατάσταση είναι σχεδόν όπως πριν την επέμβαση μας. Έως εδώ πια.
Το πρόστιμο που προβλέπεται για την παράνομη απόρριψη αδρανών υλικών είναι 1.000 ευρώ και αν γίνει οποιαδήποτε περίπτωση αντιληπτή, θα το επιβάλλουμε.
Ως δήμος έχουμε ορίσει συγκεκριμένο χώρο απόρριψης των υλικών αυτών, ο όποιος είναι στον επάνω παράπλευρο της γραμμής, στον δρόμο για Λεπτοκαρυά, μετά τη διασταύρωση της Σκοτίνας (πρώην εργοτάξιο ΤΕΡΝΑ) και είναι το μόνο σημείο στον πρώην δήμο Ανατολικού Όλυμπου που επιτρέπεται.
Ελπίζω στην συνεργασία των πολιτών, γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούμε να έχουμε κανένα αποτέλεσμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: