Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ενημερωτική επίσκεψη του Διοκητή του ΨΝΠΟ

PSNP_1
Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου στα πλαίσια της ενημέρωσής του γύρω από την λειτουργία των δομών και τα προβλήματά τους,  ο Διοικητής Μανώλης Κοσμαδάκης επισκέφθηκε.... τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα ΚΑΛΛΙΟΠΗ  5 ενοίκων, ΚΛΕΙΩ 4 ενοίκων και ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ 3 ενοίκων, τα οποία βρίσκονται επί της Ίωνος Δραγούμη και της Αναλήψεως αλλά και τον Ξενώνα ΔΙΟΝΥΣΟ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας.
Στα Διαμερίσματα συναντήθηκε με την Προϊσταμένη Σ. Ουστόγλου η οποία ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας των διαμερισμάτων και έκανε αναφορά στα προβλήματα που  υπάρχουν.
Ο κ. Κοσμαδάκης πρότεινε λύσεις αλλά και μερική αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας, έτσι ώστε να μειωθούν οι δαπάνες που αφορούν τα Διαμερίσματα, χωρίς όμως να θιχτεί  το καλό επίπεδο διαβίωσης των ενοίκων.

PSNP_2Στη συνέχεια ο Διοικητής επισκέφθηκε τον Ξενώνα «Διόνυσο» όπου διαμένουν 11 ένοικοι και είχε συζήτηση με τον επιστημονικά υπεύθυνο, ψυχίατρο Θ. Αυγερινό, την Προϊσταμένη Μ. Τσαντίλα, την Κοινωνική Λειτουργό Β. Τζιτζιλή και την Νοσηλεύτρια Β. Μιχαήλ.
Υπήρξε πρόταση από την προϊσταμένη για σύμπτυξη του Ξενώνα με κάποιο από τα διαμερίσματα.
Η παραμονή στο κέντρο της πόλης τόνισε η κ. Τσαντίλα, βοήθησε πολύ στη καταπολέμηση του στίγματος και την Κοινωνική ενσωμάτωση των ενοίκων. Η γειτονιά, τα μαγαζιά, τους έχουν αποδεχτεί πολύ καλά και γι’ αυτό η μεταστέγασή τους θα πρέπει να ‘ναι σε κεντρικό σημείο της πόλης και όχι όπως αποφάσισε το απελθών Δ.Σ. του ΨΝΠΟ.
Ο Διοικητής τόνισε ότι στόχος της Διοίκησης είναι η μείωση των δαπανών, έτσι ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την καταπολέμηση της σπατάλης, να χρησιμοποιηθούν για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων του Ξενώνα «Διόνυσος».
Τέλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν την Πρόνοια των ενοίκων, αλλά και ειδικά εμπιστευτικά θέματα των ενοίκων.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: